Normalizacija zvuka

poruka: 6
|
čitano: 8.946
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Normalizacija zvuka
Veliko štovanje svima,
imam problem sa reprodukcijom zvuka, odnosno pjesama, jedna pojacana druga se nikako ne cuje, non stop smanjivaj pojacavaj, to me izludi, trazio sam i po forumu i po guglu
nasao nekih alata, raadio, one preglasne mi smanji, ali one tihe neće nikako da ih pojača, pa da sve pjesme pjevaju istom jacinom, pa bih vas zamolio ako mi imate preporučiti neko
softversko rješenje, mnogo mnogo bih vam bio zahvalan, i rijesio bi mnogo problema.

napomena: ja sam na forumu od 01.03.2009. sto mozete provjeriti,i redovno ga čitam , ali se rijetko kad oglašavam, jedino bas ako zapne mi nesto kao ovo npr.
tako da ne misliste da sam od onih padobranaca sto nadju rjesenje i vise se ne vrate na forum, dok pisem ovo, KOJA SLUČAJNOST i danas je 01.03 :)
mnogo pozdrava...
Volim te Bosno, zauvjek...

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Normalizacija zvuka

Ako je u pitanju mp3, glasnoću možeš normalizirati koristeći mptrim, a usput možeš ukloniti tišinu na početku i kraju pjesme i to sve bez gubitka kvalitete. Ako je u pitanju neki lossless format, možeš koristiti (skoro) bilo koji audio editor.

Najgora sljepoća je kad se ne želi vidjeti i najgora gluhoća je kad se ne želi čuti.
16 godina
neaktivan
aha aha, da mp3, to mi treba, posto ja nisam sa audiom dobar, zamolio bih Vas da mi date neke upute , koje su najbolje postavke, i je li moguce da cijeli folder mp3-a ubacim u njega i da on to odradi? i koje da parametre postavim za najoptimalnije rezultete? hvala Vam mnogo.
Volim te Bosno, zauvjek...
16 godina
neaktivan

Treba ti ReplayGain - podosta playera podržava RG, a preporučam (na Windowsima) Foobar2000.

ReplayGain ima dva pojačanja:

• track gain - pojačanje koje je potrebno da pjesma svira standardnom glasnoćom
  • album gain - pojačanje koje je potrebno da album svira standardnom glasnoćom, a pojedina pjesma svira svojom glasnoćom u odnosu na ostale pjesme s albuma (tj. zadržava se dinamika albuma)

Korištenje je jednostavno - ubaci pjesme u listu, odaberi ih, klikni desnom tipkom miša na jednu od njih, odaberi podmeni ReplayGain u skočnom izborniku i iz njega jednu od opcija:

• Scan Per-File Track Gain - određuje track gain odabranih datoteka
  • Scan Selection As Single Album - određuje track i album gain odabranih datoteka, uz pretpostavku da odabrane pjesme čine album
  • Scan Selection As Albums (by tags) - određuje track i album gain odabranih datoteka, određujući albume prema tagovima u datotekama

Koji gain će Foobar koristiti pri reprodukciji određuješ u njegovim postavkama, na kartici Playback - više informacija možeš naći ovdje. Album gain koristan je pri slušanju albuma, dok track kod slušanja pojedinih pjesama i kompilacija, odnosno kod korištenja random i shuffle modova sviranja. Foobar omogućuje i promjenu audio zapisa (normalni način rada je da se u metadata podatke ubace iznosi track i album gaina, dok se audio podaci u datoteci ne diraju) - iz skočnog izbornika odaberi Apply track [ili album] ReplayGain to MP3 data.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.3.2012 16:34 (hrx).
15 godina

Kad sam to radio, samo sam u opcijama na Volume kartici pod normalization treshold stavio 0 dB. Onda sam otvorio pjesmu, kliknuo na Auto pod Volume control  i spremio.

Cijelu mapu s pjesmama je moguće normalizirati u  pro verziji koja se plaća.

Najgora sljepoća je kad se ne želi vidjeti i najgora gluhoća je kad se ne želi čuti.
13 godina
Normalizacija zvuka

Ti trebaš program MP3Gain. Download linkovi: downloads, hr prijevod.. Podešavanje vrijednosti glasnoće između 95% i max. 97%  {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice