MP4 - nemoguće move/delete datoteke

poruka: 3
|
čitano: 2.511
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
MP4 - nemoguce move/delete datoteke

Pitanje je za prijatelja, posto on nema profil na ovom forumu, pa cu ja postaviti temu za njega.

Znaci, koristi Win XP Professional, na svaki pokusaj da se izbrise ili makne bilo koja MP4 datoteka, windows izbaci poruku da je u upotrebi i da je nemoguce maknuti.

Je li stvar codeca ili necega drugog, nemamo pojma. Zanimljivo je da se to odnosi samo na MP4 datoteke, a ne ostale tipove videa (AVI, MKV...). U task manageru nema aktivan niti jedan proces koji ima veze sa videom (wmp, vlc...).

Ako je tko imao slican problem, molim pomoc. Hvala.

"Oh, yeah, it was sooo easy, I can't believe it... No, it wasn't" (Mika)
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
MP4 - nemoguce move/delete datoteke

hmm .. ili za nekim drugim programom za brisanje (znam da ih ima, ali ubij me ako se mogu sjetiti iemna itijednog) ili neka proba iz safe moda

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: MP4 - nemoguce move/delete datoteke
Pudge kaže...
Je li stvar codeca ili necega drugog, nemamo pojma. Zanimljivo je da se to odnosi samo na MP4 datoteke, a ne ostale tipove videa (AVI, MKV...). U task manageru nema aktivan niti jedan proces koji ima veze sa videom (wmp, vlc...).

Nije istina. Ima. Windows Explorer. A sad koji filtar u DirectShow lancu je kriv - treba sam utvrditi. Nek proba otvoriti datoteku pomoću GSpot-a pa nek točno pogleda pri dnu prozora koji mu se filtri učitavaju.

U pitanju je ili MP4 splitter/demultiplexer ili H.264 dekoder/kodek. Je li instalirao kakav codec-pack? Možda da ga deinstalira pa da pazi koje sve komponente će instalirati. Imaš recimo Haali Media Splitter ili pak MPC-HC Team - MP4 Splitter (koji dolazi recimo u ovomcodec-packu). Može biti bitan također i dekoder - u pravilu dekoder za H.264. Za to može instalirati zadnji ffdshow i uključiti podršku za H.264/AVC.

Kad otkrije koji DirectShow plugin mu uzrokuje probleme, neka ga deinstalira ili onemogući - onemogućiti ga može recimo programom AVI Codec.

Također, mora biti siguran da mu datoteke koje želi obrisati nisu oštećene, jer filtar možda zablokira upravo kad pokušava otvoriti/pročitati oštećenu datoteku.

U krajnjem slučaju, može zatvoriti sve prozore Explorera, otvoriti Command Prompt i onda iz njega obrisati datoteku. Ili ima program Killbox, koji će sigurno obrisati datoteku - ako ne odmah, onda kod ponovnog pokretanja računala.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice