Kako ukloniti pozadinski zvuk!?

poruka: 4
|
čitano: 12.612
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Bok.

Ovako imam preko diktafona snimljen jedan sastanak, ali dosta je nerazgovjetno jer se čuje neki bezvezni pozadinski zvuk.

Ako se može ja bi nekako taj pozadinski zvuk pokušao uklonio.

Pa me zanima ako je netko od vas to ikad radio da me savjetuje pomoću kojeg programa bi mogao "izolirati/maknuti" to što se čuje u pozadini?

Unaprijed hvala!

btw. Da obrazložim, snimka neće biti korištena ni na sudu niti ništa..

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.3.2012 17:16 (B4sic!).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Hmm...ne mozes potpuno maknut taj pozadinski zvuk, al inace bi ti trebao EQ s kojim bi mogao neke frekvencije zvuka pojacat(glas) a neke smanjit tj odrezat(sumovi)
Ja inace takve sumove obradujem u FL Studiu(program za produkciju glazbe) i na njega mogu stavit dosta VST-a s kojima mogu izvuc neku odredenu frekvenciju zvuka :)
Imas na YouTubu tutoriale pa pogledaj za FL Studio.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Cool Edit Pro ili njegov nasljednik Adobe Audition. pod efektima potrazi filter "noise reduction". Na djelu gdje ti je samo sum tj. pozadinski zvuk uzmes 2 - 3 sec uzorka. Na filteru stavi da ti uzme uzorak, spremis ga pod nekim imenom onak bzvz napises. Zatim zatvoris filter, oznacis cijelu snimku (Ctrl + A), ponovno otvoris filter, ucitas spremljen uzorak, kliknes na OK i pricekas dok zavrsi. Traje par sec. ovisno o duzini snimke i snazi racunala. Poslusas i ako ti je zvuk malo mutan samo s equalizerom malo ocistis tj. dignes visoke frekvencije. one su na equalizeru s desne strane. I to bi trebalo biti to. Ja sam radio tako i u 99% slucajeva sam dobio odlicnu snimku.

Nisam vec dugo radio u nijednom od njih pa nezz tocno gdje sta stoji. Nadam se da ces se snaci.

0 0 hvala 0
17 godina

Hvala obojici, budem se poigrao malo danas s time pa da vidimo šta će ispasti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice