Foobar2000

poruka: 377
|
čitano: 130.533
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Foobar2000

Ovako, trebao bih nesto u Foobaru da mi pokazuje odmah sa neke stranice info u odredenom glazbeniku, autoru ili kao vec hocete kada slusam nesto.

Recimo, slusam trenutno ovo: Charles Mingus - Track C - Group Dancers [07:19m/2747kbps/96kHz]

Sada bi htio da mi pokaze nesto o npr. Mingusu i o tome albumu. Mozda da te informacije povuce sa npr. All Music ili neke slicne stranice/servisa?

Dali je to izvedivo u Foobaru ili ima neki dugi program koji bi to mogao izvesti? 

Nekako mi je Foobar najblizi svemu tome sa obzirom na njegove mogucnosti i nadogradnje.

Isto tako mi treba nesto u Foobaru sto bi mi poslagalo bas sve foldere sa glazbom u jedan veliki folder:

Imam recimo ovo:

1. folder -> Elektronika 

2. folder -> Muzika razno 

3. folder -> Novo

Htio da mi Foobar spoji npr. drugi i treci folder....nikako ne bih htio fizicki spajati foldere na hardu i mjesat ih.

Dali se moze to nekako izvesti sa Foobarom?

Ovo za informacije o albumima, glazbenicima i sl. mi je dosta vazno i bilo bi mi poprilicno informativno da to nekako uspijem slozit, ako ne moze Foobar, dajte prijedlog za neki drugi program (u krajnjem slucaju).

Hvala!

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Foobar2000

Što se tiče informacija o izvođaču dosta plugina možeš naći na hydrogenaudio forumu, npr. ovo bi vjerovatno bilo nešto što tražiš. Ako ne nađeš zadovoljavajući prikaz u foobaru, Jaangle dolazi sa tom opcijom pa probaj koristiti njega. Mislim da rambox ima iskustva s njim.

Razmještaj po folderima ipak mislim da ćeš morati obaviti sam. U foobaru možeš samo grupirati prikaz glazbe prema vrsti (pop, rock,...), ali ne i fizički ju premjestiti u određeni folder. Jedno vrijeme sam tražila tu mogućnost, ali nažalost nisam uspjela. Uz pomoć Last.fm-a i mp3tag-a sam najprije riješila ispravne tagove, a zatim se bacila na ručno premještanje.

Nadam se da ćeš uspjeti pronaći neki jednostavniji način od ovoga jer znam koliko vremena oduzme (a i živaca).

15 godina
GigaGirl kaže...

Što se tiče informacija o izvođaču dosta plugina možeš naći na hydrogenaudio forumu, npr. ovo bi vjerovatno bilo nešto što tražiš. Ako ne nađeš zadovoljavajući prikaz u foobaru, Jaangle dolazi sa tom opcijom pa probaj koristiti njega. Mislim da rambox ima iskustva s njim.

Razmještaj po folderima ipak mislim da ćeš morati obaviti sam. U foobaru možeš samo grupirati prikaz glazbe prema vrsti (pop, rock,...), ali ne i fizički ju premjestiti u određeni folder. Jedno vrijeme sam tražila tu mogućnost, ali nažalost nisam uspjela. Uz pomoć Last.fm-a i mp3tag-a sam najprije riješila ispravne tagove, a zatim se bacila na ručno premještanje.

Nadam se da ćeš uspjeti pronaći neki jednostavniji način od ovoga jer znam koliko vremena oduzme (a i živaca).

Prelazak na neki drugi player mi je zadnja opcija i mislim da cu je preskociti te cu se malo pomuciti sa Foobarom...tocnije, hvala na preporuci no odlucio sam da ni pod razno ne mjenjam player.

Onaj plugin izgleda ok pa cu se malo poigrati sa njime, a ako ne bude ok nesto cu valjda naci na Hydrogenaudio forumu gdje uistinu ima svega i svacega pa sam zato i postavio ovdje pitanje da ne gubim vrijeme skidajuci od tamo razne gluposti dok ne nadem ono sto mi treba.

Da, Foobar sve moze grupirat po nekim kriterijima no to nije ono sto mi treba. No nije tako vazno kao ovo o informcijama o glazbenicima i sl. stvarima sto bi mi uistinu dobro doslo te bi mi olaksalo dosta stvari.

Recimo da dobijem neke osnovne informacije o odredenom albumu, nesto o autoru, popis ostatka albuma, biografiju i sl.

Glazbe imam tocno 603 GB, dok mi je nekih 400 GB uistinu vazno.

Tih cca 400 GB su mi u FLAC-u te su svi tagovi slozeni kako treba pa to nije problem (bar je slozeno nekih 90-ak posto)...nesto je doslo poslozeno dok sam neke stvari rucno slagao sto mi je kao sto si i sama rekla oduzelo puno vremena, ali definitivno se isplatilo.

Sam Foobar mi izgleda skoro pa default player uz neke male korekcije jer ne volim neku prenatrpanost koju nalazim kod vecine skinova.

Dali znas neki ok skin, da nije pretrpan te da odgovara verziji 1.19?

Evo pogledaj kako ja to sve imam, gotovo 90% stvari mi je na defaultu jer mi se nista ne svida....no da nadem neki ok plugin sa informacijama o nekim glazbenicima, a uz to i neki skin bio bih presretan.

Ako nista drugo, skin cu sam sloziti (nije bas da se radi o nekoj nuklearnoj fizici) no razvijati plugin, hmmm...bas i nisam trenutno za tako neke akcije.

Jedino sto jos koristim je CD Art Display 3.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
14 godina
neaktivan

Iako sam nekada često isprobavala razne skinove, sada mi je i defaultni sasvim u redu. Najbolje ti ih je potražiti na deviantart-u, u opisu obično autori navedu i koje su verzije podržane. Top 15 koji su mi radili OK: http://techsplurge.com/3316/15-foobar2000-skins-themes/

13 godina
neaktivan

Ako zelis da spojis foldere samo u foobar-u, onda recimo, odes na preference/media library  i uneses foldere koje zelis da ti spoji i bude ti sve u library prvom folderu kad upalis foobar.

A ovo ostalo imas i po defaultu kad instaliras foobar.Prikazuje ti biografiju izvodjaca,lyrics,

skroluje slike sa last.fm, kad pustis pesmu...

Samo naravno moras imati ispravno tagovane pesme da bi to radilo.

Ako zelis skin onda ti je xch4nge najbolji.

U njemu mozes kreirati svoj layout, postaviti sliku kao pozadinu,

sve prozore mozes pomerati gde zelis.

Radi i za najnoviju verziju foobar-a.

Ja imam portable verziju...

http://br3tt.deviantart.com/#/d3ku5p9

Ovako to izgleda kod mene:

miki
15 godina
neaktivan
GigaGirl kaže...

Pa da se i ja malo uključim u raspravu {#}

Biography View Plugin svakako tu se slažem, ali Jaangle kao opcija ne, jer mu je budućnost razvitka upitna (zadnji update 8. lipanj 2010) samim time i podrška. Za prelazak na drugi neki reproduktor glazbe samo zbog prikaza biografije izvođača ili album infa se meni čini vrlo nerazumnim. Mora nešto imati više od foobara, ali to Jaangle nema ili ima samo vrlo oskudno.

win32 kaže...

Prelazak na neki drugi player mi je zadnja opcija i mislim da cu je preskociti te cu se malo pomuciti sa Foobarom...tocnije, hvala na preporuci no odlucio sam da ni pod razno ne mjenjam player.

Onaj plugin izgleda ok pa cu se malo poigrati sa njime, a ako ne bude ok nesto cu valjda naci na Hydrogenaudio forumu gdje uistinu ima svega i svacega pa sam zato i postavio ovdje pitanje da ne gubim vrijeme skidajuci od tamo razne gluposti dok ne nadem ono sto mi treba.

Da, Foobar sve moze grupirat po nekim kriterijima no to nije ono sto mi treba. No nije tako vazno kao ovo o informcijama o glazbenicima i sl. stvarima sto bi mi uistinu dobro doslo te bi mi olaksalo dosta stvari.

Recimo da dobijem neke osnovne informacije o odredenom albumu, nesto o autoru, popis ostatka albuma, biografiju i sl.

Glazbe imam tocno 603 GB, dok mi je nekih 400 GB uistinu vazno.

Tih cca 400 GB su mi u FLAC-u te su svi tagovi slozeni kako treba pa to nije problem (bar je slozeno nekih 90-ak posto)...nesto je doslo poslozeno dok sam neke stvari rucno slagao sto mi je kao sto si i sama rekla oduzelo puno vremena, ali definitivno se isplatilo.

Sam Foobar mi izgleda skoro pa default player uz neke male korekcije jer ne volim neku prenatrpanost koju nalazim kod vecine skinova.

Dali znas neki ok skin, da nije pretrpan te da odgovara verziji 1.19?

Evo pogledaj kako ja to sve imam, gotovo 90% stvari mi je na defaultu jer mi se nista ne svida....no da nadem neki ok plugin sa informacijama o nekim glazbenicima, a uz to i neki skin bio bih presretan.

Ako nista drugo, skin cu sam sloziti (nije bas da se radi o nekoj nuklearnoj fizici) no razvijati plugin, hmmm...bas i nisam trenutno za tako neke akcije.

Jedino sto jos koristim je CD Art Display 3.

Rješenje ti je da sam plugin možeš podešavati, hoćeš da ti prikazuje samo covere ili samo tekst ili oboje, posebno za izvođača, pa isto tako i za album koji se trenutno izvodi.

Koristiš li Columns UI? Savšen je za laganu izmjenu foobara, samo je malo drugačije postavljanje Layouta, za razliku od defaultnog.

mire777 kaže...

Ako zelis da spojis foldere samo u foobar-u, onda recimo, odes na preference/media library  i uneses foldere koje zelis da ti spoji i bude ti sve u library prvom folderu kad upalis foobar.

A ovo ostalo imas i po defaultu kad instaliras foobar.Prikazuje ti biografiju izvodjaca,lyrics,

Da li bio bi bio dobar pa nam objasnio kako to kad instaliram foobar imam po defoltu, biografije lirikse, slike i ostalo - hvala.

Moj prikaz biography viewa(podjeljen u dva taba), korišten columns ui, album list panel i peakmeter spectrum :

14 godina
neaktivan

@win32

http://skwire.dcmembers.com/fp/?page=tags-2-folders

http://www.thecodeline.com/wp/products/filetofolder

Ova 2 programa bi trebala riješiti razvrstavanje po folderima.

13 godina
neaktivan
zitzko kaže...

mire777 kaže...

Da li bio bi bio dobar pa nam objasnio kako to kad instaliram foobar imam po defoltu, biografije lirikse, slike i ostalo - hvala.

Da izvini, nisam se dobro izrazio, nema odmah po instalaciji vec treba skinuti:

-foo_uie_lyrics2.dll    
-foo_uie_biography.dll

miki
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.12.2011 16:29 (mire777).
15 godina
Foobar2000

Ovo je vjerojatno pvi puta da sam na BUG forumu dobio konkretan odgovor na neko svoje pitanje.

Probati cu "Biography View Plugin".

Columns UI imam gore pa se lako prebacim na njega, nesto mi nije tu "leglo" pa sam se prebacio na default...mislim da je bio nedostatak vremena u pitanju.

TNX svima, budem sada probao sredit sve sa ovim plugin-ovima te cu se onda obavezno prebaciti na Columns UI i sve si tu poslozit.

Onaj peakmeter isto izgleda ok pa cu ga svakako stavit gore.

Znaci plugin sve povlaci dolje sa last.fm-a? Dali ima jos neki servis koji bi se dao iskoristit za tako nesto? All music npr. ili nesto sl.? 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Foobar2000

Da li neko zna kako podesiti da kada snimam stream preko foobar-a, u nazivu output fajla dobijem ime izvodjaca i naziv pesme(pokusao sam sve, %artist%, %title% i dr, ali nista ne radi).

Neke stanice salju informacije o tome.

Ali cim pokrenem snimanje umesto naziva pesme dobijem samo naziv stanice.

Snimanje vrsim preko foobar convertera.

Ima li neko resenje, ili neki plugin za to?

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.12.2011 21:56 (mire777).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
win32 kaže...

Ovo je vjerojatno pvi puta da sam na BUG forumu dobio konkretan odgovor na neko svoje pitanje.

Probati cu "Biography View Plugin".

Columns UI imam gore pa se lako prebacim na njega, nesto mi nije tu "leglo" pa sam se prebacio na default...mislim da je bio nedostatak vremena u pitanju.

TNX svima, budem sada probao sredit sve sa ovim plugin-ovima te cu se onda obavezno prebaciti na Columns UI i sve si tu poslozit.

Onaj peakmeter isto izgleda ok pa cu ga svakako stavit gore.

Znaci plugin sve povlaci dolje sa last.fm-a? Dali ima jos neki servis koji bi se dao iskoristit za tako nesto? All music npr. ili nesto sl.? 

Skini jos i    

foo_uie_albumart.dll

Ako vec nemas, on prikazuje info o albumima...

Ne znam da li je bas neophodan, jer meni prikazuje i bez toga,ali mozda ti zatreba...

miki
13 godina
neaktivan
Foobar2000

E ovako,koristim foobar vec duze vreme, i nesto me zanima?

Skinuo sam wasapi plugin,pojacao preamp, i zvuk je sada mnogo bolji.

Medjutim u poredjenju sa aimp3,oseti se razlika, narocito u jacini i boji zvuka. Aimp ima mnogo jaci i jasniji zvuk...

Svasta sam probao ali nikako ne mogu da podesim da zvuci isto kao aimp.

Ako moze pomoc, preporuka za neki vst plugin, i sl?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Foobar2000

imam problema sa spajanjem foobara i njegovog kontrolera na androidu. Jednostavno neznam sta trebam podesit u postavkama (ip-pretpostavljam da je to local ip, port i listen on). Moze pomoc?

Igor
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.12.2011 14:07 (CRT).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Foobar2000

Skinia sam novi DarkOne i sve je uredu nego bih tio stavit sliku u pozadinu kao šta je linkano(gornja slika). Zna li itko kako jer u manualu pise postupak koji sam prova i neuspjevam ili krivo radim. 

Hvala!!!!

xf: recod8600
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Foobar2000

zanima me kako mogu unpsckat wavpack tako da dobijem posebni fajl za svaku pjesmu, tj da ne bude mergano. moze li se to pomocu foobara? pokusao skinuti i wvunpack i wvpack (dosli zajedno) te pretpostavljam da trebam to u cmdu rjesit ali kaze comand not exist (nesto u tom smislu). moze pomoc?

Igor
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Foobar2000

Ako nekog zanima kako da slusa last.fm radio iz foobar-a, neka pise.
Ja sam kod mene namestio, i radi savrseno..
Navodno nece da radi, ali evo sljaka...
Uz to dodao sam i neke button-e  za equalizer, youtube, i snimanje stream-a...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Foobar2000

Jel zna iko neki dobar lyrics plugin koji nalazi lyricse i za hrvatske pjesme?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

mini lyrics ti je najbolji...

13 godina
neaktivan
Foobar2000

Da li mi neko moze pomoci? Naime hteo bih da kad radio povezem na line-in u foobar-u cujem muziku.

Ovo mi je idealno jer nemam muzicku, a hocu da slusam zemaljske stanice.

Kod winampa to postoji, ali nisam pronasao odgovarajuci plugin za foobar?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mire777 kaže...

Da li mi neko moze pomoci? Naime hteo bih da kad radio povezem na line-in u foobar-u cujem muziku.

Ovo mi je idealno jer nemam muzicku, a hocu da slusam zemaljske stanice.

Kod winampa to postoji, ali nisam pronasao odgovarajuci plugin za foobar?

Meni je trebala slična stvar prije mjesec dana (trebao sam nešto sa linijskog deck-a).

Otiđi ovdje: http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000/?changes=foo_record

i skini "Recorder v0.1".

Provjereno radi.

16 godina
Foobar2000

no time for love.rainmeter #lange.

http://i.minus.com/iQQfderkCoVNb.png

lol
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ok, instalirao sam. Samo moze li pomoc kako se pokrece komponenta?

Povezao sam sve ima zvuka na zvucnicima.Ali ne i u foobar-u?

17 godina
neaktivan
IvoP123 kaže...

Lyric Show Panel 3 + mini lyrics kao jedan od sourca nalazi lyricse za 90% stvari.

Mene zanima kako da naredim mini lyricsu da se pokrece minimiziran jer mi treba samo kao podrška LSP3-u.

13 godina
neaktivan
Foobar2000

svidja mi se prog samo bi htio naucit kako se  customizira tj promjeni plug in....da izgleda ko vasi moj je ovakav

AMD-ATI

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Kizmar kaže...
IvoP123 kaže...

Lyric Show Panel 3 + mini lyrics kao jedan od sourca nalazi lyricse za 90% stvari.

Mene zanima kako da naredim mini lyricsu da se pokrece minimiziran jer mi treba samo kao podrška LSP3-u.

Pa kod mene se uvek startuje minimiziran, a u foobar-u se prikazuje tekst pesme. Ne znam tacno kako sam to uradio. Mislim da sam ga jednostavno spustio u tray, i posle toga se uvek dize tako...

15 godina
neaktivan
Foobar2000

Nedavno sam poceo koristit foobar pa me zanima jel ima kakav plugin za chrome sa osnovnim kontrolama, ili bar da ima neki da postoji opcija kad stavim mis dole na tab od foobara u taskbaru da mi se tamo otvore te kontrole, kao sta windows media player ima? Isto tako, jel postoji mogucnost da mi tipke na tipkovnici budu kompatibilne s njim jer sad nisu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Evo ti jedan dobar skin, i objasnjenje kako da instaliras, ako znas engleski...

miki
17 godina
neaktivan
mire777 kaže...

Pa kod mene se uvek startuje minimiziran, a u foobar-u se prikazuje tekst pesme. Ne znam tacno kako sam to uradio. Mislim da sam ga jednostavno spustio u tray, i posle toga se uvek dize tako...

Ja sam u opcijama namjestio da mu se prilikom pokretanja ne pokazuje ni ikona u trayu ni u taskbaru, a kad ga minimiziram svejedno mi se kod sljedećeg pokretanja prikaže njegov prozor.

seljak007 kaže...

Nedavno sam poceo koristit foobar pa me zanima jel ima kakav plugin za chrome sa osnovnim kontrolama, ili bar da ima neki da postoji opcija kad stavim mis dole na tab od foobara u taskbaru da mi se tamo otvore te kontrole,

To je ugrađeno u foobar standardno.   EDIT: Ipak nije, instaliraj si Columns UI komponentu.    

taskbar taskbar

seljak007 kaže...

Isto tako, jel postoji mogucnost da mi tipke na tipkovnici budu kompatibilne s njim jer sad nisu?

Za tipkovničke kratice odi u opcije pod Keyboard Shortcuts i tamo si ih namjesti.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.1.2012 20:33 (Kizmar).
16 godina
neaktivan
mire777 kaže...

File -> add location -> "record://"  dodaj ovo u kvotama i klikni OK.

Parametre "sample rate" i ostale možeš mjenjati ovdje:

File -> preferences -> advanced -> recording

13 godina
neaktivan
ivo_svetrice kaže...
mire777 kaže...

File -> add location -> "record://"  dodaj ovo u kvotama i klikni OK.

Parametre "sample rate" i ostale možeš mjenjati ovdje:

File -> preferences -> advanced -> recording

Hvala ti puno!!! , uspeo sam, radi savrseno :)

Svaka cast!

miki
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice