Film preko TV-a (problem)

poruka: 8
|
čitano: 3.208
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav.

Muči me sljedeča stvar. Imam vanjski HDD i preko njega gledam filmove na TV-u (uštekam u resiver). .avi format filmovi... sve radi kako spada. Ali zadnji film kojeg sam probao pogledati kada pokrenem javlja mi neki error nešto kao "nepodržana datoteka". Na kompu sve radi normalno, ali na TV-u ne. Ima ko kakvu ideju kako to popraviti?

0 0 hvala 0
17 godina

Rekodiraj ga u avi sa npr. formatfactory-em.

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

več je u avi formatu.. svi filmovi su mi u avi formatu

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

To ti televizor ne podržava taj određeni kodek ili zvuk s kojim je naparavljen film pa zato zeza.Imao sam i ja takvih problema pa ga samo ponovo rekodiraš ili nadješ drugi da se nezezaš sa čekanjem dok završi s time.

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Film preko TV-a (problem)
popay4 kaže...

več je u avi formatu.. svi filmovi su mi u avi formatu

-avi nije format nego container, dok korišten codec može biti bilo što. Na PCju radi jer je postoje odgovarajući codeci za konkretan format. Rekodiraj npr u DivX ili koji već format podržava player. hint i DivX (ili XviD) kao i AVC-HD(h264) mogu biti .avi To sve na PCu možeš provjeriti u propertiesu konkretnog videa (playeri nude više infoa nego sam OS).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
protjeran

Skini si Tencoder

Pod video codec staviš Xvid

Pod Encoder MEncoder

Pod container AVI a ostalo ćeš sam skontati.

Greška Poštovani, proizvod koji tražite trenutno nije dostupan.
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.4.2014 16:51 (Budokai).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ok. Puno hvala. Probat ću. Ako zapne ja sam opet tu :)

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Film preko TV-a (problem)
popay4 kaže...

Ok. Puno hvala. Probat ću. Ako zapne ja sam opet tu :)

Mogao bi pogledati koji točno video kodek je u pitanju - uzmeš recimo program GSpot ili AviCodec pa vidiš video kodek pa će onda neke stvari biti jasnije. Ili recimo ako koristiš PotPlayer za gledanje videa na kompjuteru, jednostavno stisneš tipku TAB na tipkovnici.

U svakom slučaju ćeš video trebai rekodirati. Trebao bi provjeriti koje formate datoteka i kodeke ti (pretpostavljam DVB-T) prijemnik podržava. Ako podržava MP4, onda bi bilo idealno da prekodiraš u MP4 datoteku s AVC/H.264 video kodekom. Ako ne, onda koristi XviD (ne DivX). Kolege su ti preporučile neke programe za rekodiranje. Osobno često koristim AviDemux.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.4.2014 17:16 (mbaksa).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice