DVD authoring?

poruka: 3
|
čitano: 1.963
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
DVD authoring?

Pozdrav svima,

Evo sam krenuo u prebacivanje DV traka na DVD-ove, a sve radim po "starinski" (Windows Movie Maker za caprure, pa VSO za izradu DVD-ova)!

Koji bi mi program preporučili da ujedinjuje cijeli proces i po mogućnosti da ima napredne postavke za izradu menu-a (VSO je jednostavan, ali naprimjer ne mogu napraviti "tree" menu kako bi videa podjelio u podmenu-ie)

Npr. imam 10 videa i želim napraviti podizbornike po godinama gdje ću birati pojedini video ili izabrati "pokreni sve" za tu godinu (ako netko zna kako to izvesti s VSO-om molim pomoć)!

I molio bih za pomoć kod samog ripanja s kazete, koji je najoptimalniji format za kasnije prebacivanje na dvd, da ne zauzima ovoliko prostora kao sad DV-AVI? Da li direktno u mpeg 2 ili nešto treće?

Unaprijed hvala i srdačan pozdrav,

MG

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
DVD authoring?

Ja bih ti samo mogla preporučiti DVDStyler za izradu menija. S njim možeš napraviti kako god ti paše, a dosta tutorijala imaš na YouTube-u.

Što se ostalog tiče nisam stručnjak, ali mislim da capture možeš odraditi VirtualDub-om te odmah kompresirat. Malo proguglaj naći ćeš tutorijal i za to. (http://neuron2.net/LVG/highrescapvdub.html)

0 0 hvala 0
17 godina
Re: DVD authoring?
MG01 kaže...
Koji bi mi program preporučili da ujedinjuje cijeli proces i po mogućnosti da ima napredne postavke za izradu menu-a (VSO je jednostavan, ali naprimjer ne mogu napraviti "tree" menu kako bi videa podjelio u podmenu-ie)

Npr. imam 10 videa i želim napraviti podizbornike po godinama gdje ću birati pojedini video ili izabrati "pokreni sve" za tu godinu (ako netko zna kako to izvesti s VSO-om molim pomoć)!

I molio bih za pomoć kod samog ripanja s kazete, koji je najoptimalniji format za kasnije prebacivanje na dvd, da ne zauzima ovoliko prostora kao sad DV-AVI? Da li direktno u mpeg 2 ili nešto treće?

Treba ti punokrvni DVD Authoring... imao sam davnih dana Ulead DVD Workshop, on je mogao odraditi i capture, izradu menija, kodiranje i snimanje. Dobio sam ga sa nekim komadom hardvera kojeg sam kupio, zaboravih... inače, za capture koristi DV-AVI, je da je 12GB jedan sat, ali to je maksimalna kvaliteta slike sa DV trake. Poslije kodiraj u što god želiš... mada, ako je za privatnu uporabu, kodirao bih to u x264, mp4 ili mkv, ili xvid avi. Puno jednostavnije.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice