WS2008,user account zavrzlama

poruka: 10
|
čitano: 2.521
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Bok.

Prije svega sretan Božić svima.

Sad da prijeđem na stvar.Imam jedan "glup" problem sa userima.
Imam instaliran server,AD DC i DNS server.
Svaki put kad pokrenem server stane mi pri logiranju i izbaci grešku username or password not match.
Pri tom mi on pokušava otvoriti korisnika recimo "Mate" kojeg ja nisam kreirao, i traži šifru za njega.
Naravno nemam pojma koja bi trebala bit šifra.
Onda moram ići switch user,tamo odabrati Administratora,upisat šifru(koju sam ja napravio) i tek tada ulazi u OS.
Kad odem u control panel pa user accounts tamo nemam tog "Matu".
Jel neko zna šta ja radim krivo ovde?
"Mate" isto ima admin prava.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Idi desni klik na My computer, pa na manage, s lijeve strane nađi Local Users ans groups, pa vidi koje imaš kreirane accunte.

Postoji mogućnost da se neki (ne baš pametan) lik logira na server, i želi se autorizirati kao Mate, međutim, server mu ne da.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

veliš da imaš ad, da li je taj mate u AD-u?

kod mene normalno radi.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: WS2008,user account zavrzlama
"Mate" nije bio ni pod local users and groups niti u AD-u.
Čudno skroz,uglavnom...to je bila neka verzija servera skinuta preko torrenta.
Jučer sam skinuo probnu sa microsofta,podesio usere i sve štima.
Kad smo već kod toga...Tamo u setupu kad me pita computer name ili tako nešto sam stavio PC.
Nakon instalacije vidim da mi je on uz Administratora napravio i tog usera PC sa admin pravima.
Mogu li ja njega maknut bez da se trebam brinut da se kasnije jave neki problemi s tim?

Hvala,lijep pozdrav svima.
13 godina
neaktivan
Jel mi može neko pomoći sa ubacivanjem svog fizičkog računala u domenu koju sam napravio?
Na serveru je instaliran AD DC i DNS server.
Mrežne postavke su sljedeće:
IP:192.168.1.2
SM: 255.255.255.0
GW: 192.168.1.1.
DNS: 127.0.0.1

Na fizičkom kompu je instaliran XP prof a postavke su sljedeće:
IP: 192.168.1.3
SM: 255.255.255.0
GW: 192.168.1.1.
DNS: 85.114.32.7
85.114.32.8

Svaki put kad idem prebacit XP komp sa WG u domenu javlja mi da ne može pronaći domenu tj ovo:

Note: This information is intended for a network administrator. If you are not your network's administrator, notify the administrator that you received this information, which has been recorded in the file C:\WINDOWS\debug\dcdiag.txt.

The domain name nedinadomena might be a NetBIOS domain name. If this is the case, verify that the domain name is properly registered with WINS.

If you are certain that the name is not a NetBIOS domain name, then the following information can help you troubleshoot your DNS configuration.

The following error occurred when DNS was queried for the service location (SRV) resource record used to locate a domain controller for domain nedinadomena:

The error was: "DNS name does not exist."
(error code 0x0000232B RCODE_NAME_ERROR)

The query was for the SRV record for _ldap._tcp.dc._msdcs.nedinadomena

Common causes of this error include the following:

- The DNS SRV record is not registered in DNS.

- One or more of the following zones do not include delegation to its child zone:

nedinadomena
. (the root zone)

For information about correcting this problem, click Help.
13 godina
neaktivan
Proradilo.
Kad sam prebacivao iz WG u domenu pisao sam nedinadomena.local a trebao sam samo nedinadomena.
Ufff,dobro je,napredujem nekako. :)

Hvala svima.
16 godina
neaktivan

par savjeta:

- ne skidaj s torrenta ako možeš sa microsofta besplatno skinut

. DNS ti je temelj svega i klijenti moraju imat dns postavke od poslužitelja (a ne od providera)

kod mene normalno radi.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Ni meni nije jasno zakaj škvadra skida stvari s torrenta kada ti MS lijepo da besplatni trial kojega možeš produžiti na par mjeseci. A ako ti to nije dosta, ...

TD za ne kuženje sarkazma i ironije.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
keymaster kaže...
"Mate" nije bio ni pod local users and groups niti u AD-u.
Čudno skroz,uglavnom...to je bila neka verzija servera skinuta preko torrenta.
Jučer sam skinuo probnu sa microsofta,podesio usere i sve štima.
Kad smo već kod toga...Tamo u setupu kad me pita computer name ili tako nešto sam stavio PC.
Nakon instalacije vidim da mi je on uz Administratora napravio i tog usera PC sa admin pravima.
Mogu li ja njega maknut bez da se trebam brinut da se kasnije jave neki problemi s tim?

Hvala,lijep pozdrav svima.

Da, možeš ga slobodno izbrisati. Stvar ti je u tome da kad dodaš računalo u domenu, imat ćeš usera/e koji su domenski admini i onda ćeš njega/ih koristiti za admin pristup tom računalu.

Čak i ako ne dodaš računalo u domenu, a obrišeš (slučajno ili namjerno) tog usera i ostaneš bez svih usera s admin pravima, na novim Windowsima će ti se u tom slučaju automatski aktivirati Administrator user.

Tako da nemaš frke.

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
13 godina
protjeran

Mala napomena vezana uz "admin pristup"...

Admin pristup ne znači da ćeš se na računalo logirati kao domain admin i tako raditi. Logirat ćeš se domain user accountom koji, po mogućnosti, nije niti lokalni administrator na tom računalu. Za administriranje domene ćeš koristiti ili remote desktop pristup domain controllerima ili Remote Server Administration Tools koje ćeš pokretati s domain admin accountom. Ili ako si baš želiš granulirati uloge administratora raznih servisa, kreirat ćeš si DNS admin account, DHCP admin account, itd.

Nikada, ali nikada, nećeš koristiti domain admina za logiranje na radnu stanicu i naknadno surfanje i standardni korisnički rad. NIKAD.

Ovo bi morala biti općepoznata stvar, ali nakon raznih bisera koje sam vidio - pušem na hladno.

TD za ne kuženje sarkazma i ironije.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice