A1 Mobilni Internet - problemi

poruka: 479
|
čitano: 317.455
|
moderatori: XXX-Man, pirat, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Vip Mobilni Internet - problemi

@jurluk

ja sam i dalje na laptopu kada mi treba van kuce na onom starom 9 i nesto koji dolazi sa stickom.

za sada je na sedmici ok, premda se diskonekta nakon 5 ili 6 sati rada i to uvijek kada je browser izgasen i ti recimo upalis ff ,pukne veza...i svaki put nakon nekih 5 sati stabilne veze.

ne postoji blokada rominga...ja sam u dubrovniku i zasuti smo eronet i republika srpska mobitelima iz trebinja...to ciljano pojacavaju signal,da bi im se sto vise ljudi sa kruzera nakacilo na roming.

pitao firs line suport vipa mailom,ima li ikakva opcija da manualno samo vip bude online..ono ko na mobitelima.

odgovor:

postovani

bla bla bla... nema. uvijek kada se spajate, pogledajte jeli pise vipnet.

odgovorio sam im u torrente stilu.

teško vrijeme za matore
Moj PC  
1 0 hvala 2
16 godina
RE: Vip Mobilni Internet - problemi

hvala na brzom odgovoru. a gle šta sam našao u help-u

Occasional Connection Problems > Occasional Connection Problems

The Vodafone Mobile Connect software is still unable to open a connection, even though you have spoken to support at your mobile network operator, and they have enabled roaming for your account.

1. Select the View/Available Mobile Connections menu entry.
2. Select a different connection, and click Connect.

This will often refresh settings and make it possible for you to connect, although possibly not using the first connection you select.

Also:

1. Open the Manage Connections view
2. Click the View button of the Mobile or WebSessions* Connections panel with the highest priority
3. Select the highest priority connection settings
4. Click Edit
5. Select the Networks tab
6. Check that either the All networks or the Other networks only option is selected. Roaming is not possible if the Own network only option is selected.

vidiš to podebljano. tako bi se mogao blokirat roaming, ali ne znam kako doći do tih opcija. nije mi jasno ono podcrtano. toga nigdje nema

Atomska bubamara
17 godina

hvala, vrlo zanimljivo.

budem prostudirao.

teško vrijeme za matore
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

evo riješio sam :P

morao sam napraviti novu vezu. kod ove dvije veze nije postojao tab networks, ne znam zašt je tako, ali sad na ovoj novoj vezi postoji taj tab i tamo sam odabrao own network only. pošto hvata samo roaming, uopće ga ne prikazuje. roaming pokaže samo kad odaberem view - available mobile connections, a tamo u glavnom prozoru ne. eto sad sam to riješio. još samo da uhvatim kakav-takav signal vip signal. sve ovo vrijeme trošim t-mobile web'n'walk promet sa mobitela. već par dana surfam bez prikaza slika da trošim što manje prometa. zato mi i treba ovo :)

Atomska bubamara
15 godina
pa nađi vip.fastnet program radi na sedmici pa podesi kvalitetu slike i isključi animacije bitno ubrza surf
bug caruje, um klade valja

0 0 hvala 0
16 godina
jel se to može skinut sa nekih službenih stranica?
Atomska bubamara
15 godina

nemam pojma mislim da ga je teško više nači kod vipa daj se samo strpi da navečer dođem kući budem ti ga ja negdje dignuo na net. pa ga stavi na start up i podesi u njemu. ja sad imam hsdpa od prekjučer na oko 3mbps vip je imao radove a na edge me ovo spašavalo i sad ga koristim da malo uštedim na surfu

edit:

radi na xp pro i sedmici ultimate x86, na vistu ultimate x86 se odbija instalirati

http://www.speedyshare.com/files/23889563/VIP.fastnet_EN.EXE

pozz

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.8.2010 20:11 (Oldy).

0 0 hvala 1
15 godina

bok..!

imam isti problem kao i gore kolege s foruma..

kupio stick, medjutim ne spaja mi se..

sve radim kao sta pise u uputama, USB stick medjutim "divlja" stalno se odspaja.. ne mogu upisat sifru uopce ni nista niti doc do tog trena.., inace vip carnet je shema.

danas u centru VIp kaze tip da mi ne valja laptopIznenađen vraga ne valja sve šljaka uredno!

probao tip preko nekog Homebox ili homepage ne znam tocno, neki program, njemu u centru uspilo, dodjem doma, ne mogu se spojit!

pise da "nema USB sticka" ,a stick treperi plavo!

sta cu sad.. ? ni jedne minute nisam bio na netu..

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Oldy kaže...

nemam pojma mislim da ga je teško više nači kod vipa daj se samo strpi da navečer dođem kući budem ti ga ja negdje dignuo na net. pa ga stavi na start up i podesi u njemu. ja sad imam hsdpa od prekjučer na oko 3mbps vip je imao radove a na edge me ovo spašavalo i sad ga koristim da malo uštedim na surfu

edit:

radi na xp pro i sedmici ultimate x86, na vistu ultimate x86 se odbija instalirati

http://www.speedyshare.com/files/23889563/VIP.fastnet_EN.EXE

pozz

U kom si mjestu?zanima me jer su VIPovci najavili do kraja godine nadogradnju HSDPA na HSDPA+(dual cell+MIMO) i brzine do 50 Mbps u downloadu.Ja sam u M.losinju i tu je nikao sasvim novim AP od vipa i signal poludio,net je trenutno 1.8 Mbps u downloadu i 1 Mbps u uploadu

dasHHa
Poruka je uređivana zadnji put čet 7.10.2010 13:07 (dasHHa).
15 godina

Novi Zagreb zapad i imao do 18.8. samo upotrebljivi edge uz jako slab HSDPA

sad je bolje mada mi stick podržava samo do 3.6Mbps u DL 384kbps UL

ovaj novi stick i prateča dual carrier HSDPA kreču oko nove da do 42Mbits u DL

Ali zavisi koliko ćemo imati sreće biti sami na kanalu, više korisnika na istom navodno djeli brzinu, i kad će koga pokriti na kraju krajeva

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.10.2010 18:32 (Oldy).

0 0 hvala 1
15 godina

Što napraviti??????

Već  3 mj  ne koristim ovaj stick jer mi ne radi, blokira mi se cijeli komp od njega,  stalno izbacuje grešku 619 ili ona spika  da drugi uređaj koristi stick.....

Kako to riješiti? Imam još godinu dana, a nemogu koristit,a moram plaćati.

Ima li tko kakvo rješenje kako  osposobiti  taj stick da normalno radi????

Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
moderator
Atomic-7 kaže...

Što napraviti??????

Već  3 mj  ne koristim ovaj stick jer mi ne radi, blokira mi se cijeli komp od njega,  stalno izbacuje grešku 619 ili ona spika  da drugi uređaj koristi stick.....

Hvala

deinstaliraj vmc i ako koristiš onaj sa sticka, skini najnoviji vmb, ima tu negdje link da sad ne tražim...

probaj onda kad instaliraš...

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
15 godina

nema te verzije koju nisam instalirala i isprobala, ništa.....

15 godina
neaktivan
Atomic-7 kaže...

Što napraviti??????

Hvala

Ako te zeza sa Usb stickom, preporučam da kupiš Usb produžni kabel od 2m. Uštekaj ga i radi će bez problema. Ako radiš na laptopu a blizu je usb stick jer je tamo osjetljivo mjesto i zna desit da gubi mrežu i poslije pojavi pa nestane. Produžni kabel ti je najbolje rješenje. Ako je kod tebe slab signal postoji rješenje koji sam ja sam napravio, ako želiš znati kako, molim javite na privat poruke. Ja sam svoje napravio i dobio dobar signal i nikad probleme imao. Čak i download odlična i nežalim se.

Nenad
15 godina
moderator
Atomic-7 kaže...

nema te verzije koju nisam instalirala i isprobala, ništa.....

dal koristiš onaj Y kabel? imaš oba konektora priključena?

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
15 godina

nemam ,kakav je to kabel?

15 godina
moderator

onaj bijeli koji dobiješ sa stickom...ima 2 konektora na jednom kraju...

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina

Ovaj moj stick nema takav kabel,to je samo za starije modele.

Neznam dali tko zna gdje bi mogla nabaviti   stari stick  za  Vip internet?

E220???? 

taj sam imala kao zamjenski i radio mi je,a tražila sam u Vipu da mi  daju taj umjesto ovog i rekli su da njega nemogu davati jer nije ni u prodaji, već samo kao zamjenski

15 godina
moderator
Atomic-7 kaže...

Ovaj moj stick nema takav kabel,to je samo za starije modele.

Neznam dali tko zna gdje bi mogla nabaviti   stari stick  za  Vip internet?

E220???? 

taj sam imala kao zamjenski i radio mi je,a tražila sam u Vipu da mi  daju taj umjesto ovog i rekli su da njega nemogu davati jer nije ni u prodaji, već samo kao zamjenski

njuškalo?

ja imam samo k3565-z

15 godina
neaktivan

Ja sam to riješio ovako: Skinuo novu aplikaciju od "Vodafona"v.10.i još neki brojevi , instalirao to na PC , utaknuo stik , aplikacija se sama pokrenula, našla modem i mrežu  i to je to. Jako bitna stvar je NE instalirati aplikaciju sa stika , jer neće raditi. Zato su ti rekli da Winsi ne "valjaju. Ja sam rušio sistem da bi to upogonio. Preko te aplikacije pokrećem vipov "Huawei E220" talijanski vodafone "ZTE K3765Z" i neki vipov "ZTE K3565Z". Možda sam falio u ispisu nekog broja ali 3 stika mi "voze". Beck up mi nije pomogao, nije mi se dalo  puno maltretirati sa time, pa najjednostavnije RUŠENJE sistema. A to sam radio XYZ puta. Sada sam na "Ubuntu"-u sve radi puno jednostavnije. Na Winsima sam to upogonio polovicom 8 mjeseca radi i sada. Nadam se da sam pomogao nekome.

Pozdrav i do pisanja     TONYA_

15 godina

taj neki vip-ov zte k3565z (ne znam čemu taj neki?) radi kod mene već godinu na sedmici ultimate a i na visti i xp ranije, kad neće (ima ponekada svojih mušica, ne stalno desi se) deinstaliram ga iz samog softwarea tj. uklonim, i ponovno instaliram,

vodafone mobile broadband 10. nešto nije meni u ničemu bio bolji od VMC-a 9.3 ili 9.4 osim što je fakat ružan, kao da je za commodore rađen, dakle odmah je izletio van, ako već ne radi soft sa sticka, rjetko desi se, postoji update,

ali soft se deinstalira u VMC-u, i može se koristiti neki drugi USB port, mada meni radi u svim portovima.

http://www.speedtest.net/result/996629959.png

Poruka je uređivana zadnji put uto 19.10.2010 19:38 (Oldy).

0 0 hvala 0
15 godina
moderator
Oldy kaže...

taj neki vip-ov zte k3565z (ne znam čemu taj neki?) radi kod mene već godinu na sedmici ultimate a i na visti i xp ranije, kad neće (ima ponekada svojih mušica, ne stalno desi se) deinstaliram ga iz samog softwarea tj. uklonim, i ponovno instaliram,

vodafone mobile broadband 10. nešto nije meni u ničemu bio bolji od VMC-a 9.3 ili 9.4 osim što je fakat ružan, kao da je za commodore rađen, dakle odmah je izletio van, ako već ne radi soft sa sticka, rjetko desi se, postoji update,

ali soft se deinstalira u VMC-u, i može se koristiti neki drugi USB port, mada meni radi u svim portovima.

http://www.speedtest.net/result/996629959.png

zna se na nekim računalima ili stickovima događat prekidanje veze i slično sa vmc lite, tako je i meni bilo, a to je riješeno u vmb 10

15 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

zna se na nekim računalima ili stickovima događat prekidanje veze i slično sa vmc lite, tako je i meni bilo, a to je riješeno u vmb 10

Meni nikad dosad prekinuo i odlično veza radi i download a i evo kako sam napravio kabel i to produžni i onda sam improvizirao tj napravio poput antene a i stime dobije vrlo dobar signal. Jer kod kučište signal je bio 2-3 crtice i nakon ono na slici što sam napravio i signal sam dobio punih 5 crtice!

Stick poput antene Stick poput antene
Nenad, PC sam svoj majstor.
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.10.2010 20:17 (Nello).
15 godina
moderator
Nello kaže...

Meni nikad dosad prekinuo i odlično veza radi i download a i evo kako sam napravio kabel i to produžni i onda sam improvizirao tj napravio poput antene a i stime dobije vrlo dobar signal. Jer kod kučište signal je bio 2-3 crtice i nakon ono na slici što sam napravio i signal sam dobio punih 5 crtice!

i meni zadnjih godinu dana, prije se znalo događat...drago mi je da ti nisi imao problema :)

15 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

i meni zadnjih godinu dana, prije se znalo događat...drago mi je da ti nisi imao problema :)

To sam sam izmislio kako i ispalo odlična ideja i naparvio sam a evo kako vidi moj signal koji hvata samo u selu i nežalim se.

Signal Signal
Nenad, PC sam svoj majstor.
15 godina
neaktivan

Pitanje za sve koji koriste vipov mobilni internet:

Koliko je njegov monitor bandwitha (ona statistika programa sa sticka) precizan?

Tek sam se preplatio, softver koji je dosao za spajanje je bio Mobile Partner. Uzeo sam 5 GB, ali ne planiram trositi do granica prometa, tako da mi manje greške od 100-200MB ne bi ni smetale.

16 godina
jako neprecizan!!!

preporučam da instaliraš networx ili bitmeter, ja preporučam networx
Atomska bubamara
15 godina
moderator
Sunshin kaže...

Pitanje za sve koji koriste vipov mobilni internet:

Koliko je njegov monitor bandwitha (ona statistika programa sa sticka) precizan?

Tek sam se preplatio, softver koji je dosao za spajanje je bio Mobile Partner. Uzeo sam 5 GB, ali ne planiram trositi do granica prometa, tako da mi manje greške od 100-200MB ne bi ni smetale.

ako mene pitaš nije ni približno precizan...

koristi nešto poput networx ako želiš pratit preciznije

EDIT: kasnim :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.12.2010 0:09 (XXX-Man).
15 godina
neaktivan

Neznam da li obični VIP korisnici mogu to, ali CARNet-ovi mogu promet vrlo precizno provjeriti putem online sučelja na ovom linku.

hmda
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja sam u tarifi Sve za mene 250 i imam BESPLATNO 1024 MB prometa. Problematika je ta što mi VIP naplaćuje taj promet, bar za ovaj mjesec, prethodna 2 mjeseca je bilo sve ok, jucer gledam status i iznenadim se, neugodno. 

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice