Tko je zaslužan za uspon kineskog AI-ja?

poruka: 2
|
čitano: 1.393
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Tko je zaslužan za uspon kineskog AI-ja?".
10 godina

Tko na zapadu stoji iza mreza NGO-a, Think Tank-ova, tvrtki koje je pokrenula CIA u 70-im i 80-im koji danas generiraju milijarde koje idu kamo nego u razne projekte, rusenje drzava ali programe razvoja koje ce osigurati Americi dominaciju u iducim desetljecima? Ne drzava?

Drzavna intervencija,guranje love u lobiste da se otkljucaju drzavni fondovi nije nista novo i tesko da je Kina tu napravila ista revolucionarno. 

Ono sto rade, i tu kapa dolje, koriste tu istu zapadnjacku korupciju da vojno obavjestajno ekonomski prodru, promotre gdje su, procijene prilike koje se otvaraju, dok planski grade infrastrukturu i svake 3 godine imaju konferenciju "Komisije nacionalnog planiranja i reforme", a svakih 5 godina drug Xi izlazi na pozornicu i predstavlja petoljetku, petogodisnji plan razvoja u kljucnim oblastima iza kojih ce stati drzava. Taj plan je znak bankama i drzavnim fondovima da tvrtkama koje imaju planove, startupe, postojecu proizvodnju slobodno pristupe tim tijelima i dobiju lovu po nevjerojatno povoljnim uvjetima.

Ameri imaju rizicni kapital, Kina staje iza planskih odredjenih polja i pruza financijsku i logisticku potporu na max. 

Ako gledamo broj doktorata u STEM-u, brojevi su jasni:

China projected to award over 77,000 STEM PhDs by 2025, compared to roughly 40,000 in the U.S. 

Ono sto nas treba vise zanimati je, ako Ameri imaju rizicni kapital, razne fondove, a Kinezi drzavu i CCP, sto ima EU i sto ima RH?

Jer ako mislimo da se ovako gradi dugotrajna odrzivost i EU i RH, malo smo se zajebali. 

Link

2 0 hvala 0
14 mjeseci

Po meni stvari su jednostvne. Kineska partija ne vjeruje u slobodno trziste, nego planirano da pase u vecini Kine i ostatka svijeta jer razumiju cirkularnu prirodu ekonomije. Aktino stvaraju trziste i njeguju iluziju slobode.

Sa druge strane mi (EU) propaigramo vjeru u slobodno trziste, usta su nam puna cirkularne ekonomije, znamo da pricamo gluposti i dopustamo ogromne ekonomske i industrijske devijacije da se "samoreguliraju", sto zavrsi tako da sve sto vrijedi ode van EU, sto je glomazno glupavo se subnecionira pa smanjuje ili propada, a mi u EU uvozimo inzinjere sa bliskog istoka i ucimo se toleranciji na vlastiti racun.

Balans izmedju utopijskih ideala i diktature po mjeri covjeka je ono sto Kina ima, a mi u EU nemamo tj zaboravili smo jer je drugi svjetski rat bio davno a zivot u Amerikanjskoj sjeni je bio jako lagodan.

Bravo Kina! Budemo mi sustigli jednog dana, samo se nadam da prije toga necem morati pronaci dno.

Da jos jednom ponovim, Kina ima ogromna rispekt sa moje strane, rispekt stecen iz prvog lica.

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice