Nova zdrava hrana: grickalica sa šturcima (zrikavc

poruka: 16
|
čitano: 3.048
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Nova zdrava hrana: grickalica sa šturcima (zrikavc".
18 godina

Dragi Nenade, pisali ste o braš NN u id šturaka još u 2024., tada u kruhu, no ja do danas nisam našao konkretan proizvod za kupiti.

Online nalazim sam samo informaciju kako je od 2023. EU odobrila upotrebu brašna od kukaca u orehrambene svrhe, te kako dozvolu za prodaju takvih proizvoda ima tek jedna (neimenovana) tvrtka u RH.

Ako itko zna gdje se u RH može kupiti takvo brašno, neka slobodno napiše. Jedino što sam ja za sada našao je iz Italije ali cijena baš i nije konkurentna.

Gledam te!

1 0 hvala 1
5 godina

Đaba šturci puni zdravih nutritijenata, kada unosiš u sebe smeće, a rafinirani odn. pečeni škrob u krompiru je smeće.

Taj krumpir se mora popržiti, kaj ne ?

Tko to hoće jesti gotove proizvode, može ovdje naručiti https://www.4camping.hr/proizvodaci/sens/

Imate i brašno, pošto smo u EU, nije ga problem naručiti, samo pitajte gdje na ChatGpt

合気道 五段 ZLA BEBA ! Što te ne ojača, to te ubije !
Poruka je uređivana zadnji put sub 22.8.2026 9:20 (Zaporožac).

1 0 hvala 1
6 godina
Re: Nova zdrava hrana: grickalica sa šturcima (zri
Negdje je, najvjerojatnije zapelo u Bruxellesu.
Prije 5-6 g se pojavilo u Kauflandu cijela edicija proizvoda na bazi kukaca. 15 kvadrata police relativno blizu blagajne bilo je načičkano s grickalicama, brašnom, pudinzima i svašta nešto drugo.
Kroz dva tjedna je maknuto i koliko znam više se nije nikad pojavljivalo.
Sumnjam da je bilo koji ministar u vladi RH samoinicijativno donio takvu odluku bez blagoslova od Ursule i prijatelja.
10 godina
Zaporožac kaže...

Tko to hoće jesti gotove proizvode, može ovdje naručiti https://www.4camping.hr/proizvodaci/sens/

Pogledao.

25 eur za onu ampulicu cvrcaka? 

Thx, ostajem na odojku. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.8.2026 22:36 (Gebirgs).
8 godina

Jesti čete kukce i biti čete sretni!

3 0 hvala 0
18 godina
moderator

Domaći startup Cricky predstavio se na BFS-u 2020:

https://www.bug.hr/dogadjaji/bfs-2020-hrana-od-kukaca-i-konoplja-za-po-doma-13633

Ali prema dostupnim podacima zatvorili su farmu te iste godine, ponovno krenuli s radom koju godinu poslije, ali izgleda da ni taj pokušaj nije potrajao - opet su zatvoreni.

...
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

a najpovlašteniji - soylent green

Ju je je? Je ju je!
18 godina
"gpddanas 12:43
Jesti čete kukce i biti čete sretni!"

Kaj ti se Ć tipka pokvarila?
8 godina

od samog naslova mi se povraća...a ruča san prije po ure...mater spremila...kumpira i jaja...este to ikad ili...pofrigaju se kumpiri i onda se po njima poliju izmučena jaja...od jučer ostalo riže na lešo...stavia maslinova ulja...malo soli i izmiša sa žlicom ajvara...sve zalija sa litrom ladne vode...pola čista voda...pola cedevita od ananasa

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
dd.inc kaže...
"gpddanas 12:43
Jesti čete kukce i biti čete sretni!"

Kaj ti se Ć tipka pokvarila?

Nije. Ć.

Spellchecker u vim-u nije javio grešku.

Možda je "mislio" da se radi o četi (kao vojnoj jedinici).

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.8.2026 15:40 (gpd).
18 godina
A onda ništa od objave postova, prije provjere AI 😁
21 mjesec
"Prije 5-6 g se pojavilo u Kauflandu cijela edicija proizvoda na bazi kukaca. 15 kvadrata police relativno blizu blagajne bilo je načičkano s grickalicama, brašnom, pudinzima i svašta nešto drugo."

"25 eur za onu ampulicu cvrcaka? "

Skuplja pita od tepsije , zato više i nisu cvrčci na policama!
Ako ću birati kesica sušenih mljevenih cvrčaka ili dvije kile junetine, svi znamo koji je odabir.

Ista sudbina čeka meso uzgojeno u laboratoriju ili zeleni sojlent , preskupo i nepotrebno ako imamo prave hrane. Druga stvar ako nemamo hrane , onda ako nema cvrčaka jesti ćemo bogataše 👿
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
10 godina
Sirotanovic kaže...
"Prije 5-6 g se pojavilo u Kauflandu cijela edicija proizvoda na bazi kukaca. 15 kvadrata police relativno blizu blagajne bilo je načičkano s grickalicama, brašnom, pudinzima i svašta nešto drugo."

"25 eur za onu ampulicu cvrcaka? "

Skuplja pita od tepsije , zato više i nisu cvrčci na policama!
Ako ću birati kesica sušenih mljevenih cvrčaka ili dvije kile junetine, svi znamo koji je odabir.

Ista sudbina čeka meso uzgojeno u laboratoriju ili zeleni sojlent , preskupo i nepotrebno ako imamo prave hrane. Druga stvar ako nemamo hrane , onda ako nema cvrčaka jesti ćemo bogataše 👿

Nemere to kodmene pod krov, osim ako nije zapakovano pod nekim siframa i E-ovima. 

Cvrcke, larve crne muhe i sl delikatese prepustam drugim religijama i vjeroispovjestima. 

Vjerujem u janjca na raznju i odojka. 

17 godina

Kada proizvodnja istih krene na veliko, znamo da će im se i prehrana promijeniti (na gore) pa će i dalje biti "prazno" i nezdravo

K
Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina

Niti ne znate koliko kukaca pojedete u čokoladi, o kruhu da i ne pričamo.

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky

0 0 hvala 0
10 godina
Korky kaže...

Kada proizvodnja istih krene na veliko, znamo da će im se i prehrana promijeniti (na gore) pa će i dalje biti "prazno" i nezdravo

Point.

Jer kada se industrija i ekonomija upletu u pricu, ici ce se s najjeftinijim izvorima prehrane tih istih "visokonutritivnih kukaca", krece GMO prica i ukrstavanje gena crvcka s svinjom i rajcicom, te samo prstohvatom pauka, za optimalan prinos.

Zivotni vijek cvrcka ce se skratiti dok ce biti 17x socniji i deblji, a uskoro primjerci ce pobjeci iz laboratorija i ukrstiti se s domacim primjercima u prirodi. 

Ne govorim Wuhan 2.0 ali mozda i Wuhan 2.0. 

Zato sto odojak = bad, ljudski idiotizam i zajebancije s prirodom = fak jea. 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice