Nemam ništa protiv AI-a u filmovima i serijama ako pridonosi dozivljaju gledanja filma, ionako vec sad ima hrpa cgi-a, pa ako ai to odradi bolje, zasto ne.
Ali da zavirimo malo u buducnost kako bi to moglo izgledati, kad ai postane mocniji, hardver mocniji i dostupniji, filmovi bi mogli izgledati ovako:
Redatelj ili netko definira likove , nacrt kako izgledaju, ugrubo radnju i parametre filma, ovisno koliko ce slobode dati ai-u.
Onda kad gledas AI ce real time prilagoditi izgled likova tvojim zeljama ili navikama (do neke razine jer ipak i filmasi moraju nesto definirati da bi film isao u smjeru kojem zele) , prilagodi scenografiju, ali prilagodi i radnju ili ju napravi interaktivnom tako da sam odredujes u kojem smjeru zelis ici, mozda ce te ai pratiti kako reagiras ili kako grupa reagira na sadrzaj i tako prilagodavati radnju za najbilji moguci dozivljaj.
A onda korak dalje u buducnost, bit ce samo ai, a ti ces reci neku temu, detaljno koliko zelis ili samo ugrubo, a ai ce real time sve generirati i svaka prica bi mogla biti jedinstvena, bi ce to kao neka beskrajno duga knjiga/prica koju mozes nastaviti u nedogleda ili se vracati ne neki dio i pratiti neki drugi smjer ili lika.
To bi bilo fora. Ili odaberes neku omiljenu seriju iz proslosti i onda ti ai generira nove price i nove nastavke.
Bas me zanima hoce li ista ici u tom smjeru i koliko smo daleko od toga. Nadam se ne predaleko jer ovo sto se danas snima je toliko reciklirano i dosadno smece da ne znas vise sto bi gledao. Tek tu i tamo se pojavi nesto zanimljivo
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Što se tiće mladunca Wošingtona ćujo kritike da se umjesto povijesti ošlo u super junaka koji se ne boji taneta i ide na nož , dok žeže kuburama po crvenim mundirima, a kubure uopće ne puni dok jaši, vjerojatno mu neki mali crnac rob nabija, barut i tanad u kuburu dok jaši izvan kadra.
Pa me to odbija, recimo u filmu patriot sa Mel Gibsonom isto ima besmislica sa brzim punjenjem starog oružja, fantazija krivih taktika koje se nisu koristile, ... tako da ovaj junaćki film preskaćem, neda mi se kolutat oćima, radije proćitat biography ili neki dokumentarac koji prati povijest.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS