Mijenjam 16 GB DDR5 za garsonijeru u centru.
2027. gaming na 720p na minimalnim postavkama, ali bar nas grije osjećaj da nam je kompjuter vrjedniji od susjedovog auta
# Kupujem rabljeni RAM, može i malo zapaljen. Šifra: Samo da pokrene Notepad."
Mijenjam 16 GB DDR5 za garsonijeru u centru.
2027. gaming na 720p na minimalnim postavkama, ali bar nas grije osjećaj da nam je kompjuter vrjedniji od susjedovog auta
# Kupujem rabljeni RAM, može i malo zapaljen. Šifra: Samo da pokrene Notepad."
J.I.P.M. pohlepnu! "Trziste ce se samoregulirati" - hoce K#4qc!
mislim da svi znamo to, no ocito se nista ne poduzima... svi se samo ideologijama bave u ovom desetljecu
Nedavno je pred Saveznim sudom u Kaliforniji pokrenuta je kolektivna tužba protiv tri vodeća svjetska proizvođača RAM memorije: Samsung Electronics, SK Hynix i Micron Technology, koji zajedno kontroliraju oko 90% globalnog tržišta DRAM memorije.
U tužbi se navodi da su proizvođači iskoristili preusmjeravanje kapaciteta na proizvodnju HBM memorije kao izgovor za koordinirano rezanje ponude običnih memorijskih čipova za široku potrošnju.
Podsjeća se i na to da su isti proizvođači već ranije u prošlosti kažnjavani zbog kartelskog udruživanja i namještanja cijena.
Oligopol.
Ja sam mislio, i ne samo ja, da će se to desiti sa GPU-ima kad crypto ludilo prođe, pa znamo kako je to završilo,
sad imamo entry level modele po cijenama rezerviranim za nekadašnje top kartice
*# @Frk #*/
Da, morat će proizvodne procese preusmjeriti na pc memoriju, no ne vjerujem u skoru stagnaciju data centara, odn servera za AI.
Pisali su ovdje genijalci da će to biti "uskoro" pa opet uskoro pa opet uskoro.
Nikako taj "uskoro" da dođe , a i ne vidim mu neko brzo usporavanje do 2035 god.