SpaceX uspješno izveo trinaesti pokusni let Starsh

poruka: 11
|
čitano: 2.037
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "SpaceX uspješno izveo trinaesti pokusni let Starsh".
16 godina

Konačno, nešto bolje nego prije. Da nije bilo"tvrdog" slijetanja super heavya, moglo bi se reći da je uspjeh potpun. Ovo sve više liči na ozbiljni sustav koji će u budućnosti svemirskih letova na Mjesec, Mars i drugdje imati veliku ulogu.

dolazim odmah - Godot
Moj PC  
5 0 hvala 2
17 godina

Djeca se igraju papirnatim avionima a milijarderi sa raketicama isti kua samo djeca su pametnija.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Moj PC  
4 9 hvala 0
11 mjeseci
Re: SpaceX uspješno izveo trinaesti pokusni let St
dery kaže...

Djeca se igraju papirnatim avionima a milijarderi sa raketicama isti kua samo djeca su pametnija.

Ispalo ti je...

One Man Games
8 godina

Neki ljudi gledaju previše SFa.

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky

3 0 hvala 0
10 godina
Iako je raketa impozantna, budimo realni i priznajmo sebi da je prioritet Starshipa lansiranje Starlinka (sto smo mogli vidjeti na letu broj 3 kad su se prvi put pojavila vrata za satelite), a sve ostalo je sekundarno, ukljucujuci i lunarni lander.

0 0 hvala 0
17 godina
OMG_Studio kaže...
dery kaže...

Ispalo ti je...

Nemoj biti takav izgubio sam ga a ti kao pošteni nalaznik ćeš biti nagrađen.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
Poruka je uređivana zadnji put ned 26.7.2026 10:34 (dery).
10 godina
tokyu kaže...
Iako je raketa impozantna, budimo realni i priznajmo sebi da je prioritet Starshipa lansiranje Starlinka (sto smo mogli vidjeti na letu broj 3 kad su se prvi put pojavila vrata za satelite), a sve ostalo je sekundarno, ukljucujuci i lunarni lander.

Upravo suprotno kolega, 

SpaceX stavlja sve više kapitala upravo na Starship, i to baš nauštrb Starlinka.

Zašto? Zato što kad Starship postane uspješan, može lansirati taj isti Starlink daleko jeftinije po satelitu! To sam još davno čitao u ranim člancima o njihovim planovima za Starship....

Omjer kapaciteta i cijene po payloada naspram Falcona je nevjerojatan - otprilike je 10 x veći, omjer kapaciteta! A omjer cijene je skoro 20 x veći, tj manji.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.7.2026 10:45 (EricCartman).
10 godina
Kako suprotno? U svim testovima do sada mogli smo vidjeti dvije stvari. Prva je postepeno poboljsanje samog sustava i od “kontroliranog raspadanja” u zacetku do sada mozemo vidjeti da ti zbilja ima pomaka.
Druga stvar je, kao sto sam originalno napisao, je njihov PEZ sustav za lansiranje Starlinka koji je postepeno bio kompleksniji svake misije. Osim Starlink komponente jedini test prijevoza iceg ostalog je bila banana, a cisto sumnjam da je slanje banana raketom ekonomski isplativo. Iz svega toga se jasno da zakljuciti sto je trenutni prioritet kako sam prethodno napisao i ne osporavam da ce u buducnosti Starlink potencijalno biti jeftiniji za lansiranje i ne vidim sto je tu “suprotno”.
Sto se buducnosti Starship sustava tice iz pera SpaceX-a, tu cu izjave uzeti sa zrnom soli. Prvi razlog su njihove “misije na Mars” bez posade 2022., a sa posadom 2024. Zatim da ce isti sustav prevoziti ljude kao avioni kao sto je CEO izjavila.

Da se razumijemo, ja nisam totalni skeptik koji kaze da nece nista biti od Starshipa jer rezultati govore suprotno. Isto tako nisam niti potpuni vjernik da je sve ono sto izjave istina i da ce tako zbilja biti. Ono sto vjerujem je da ce Starship biti ok sustav za lansiranje tezih tereta u orbitu, a sve ostalo bili zivi pa vidjeli.

Mislim da sam objektivno iznio svoje misljenje za razliku on nekih postova koji zvuce kao placeni oglasi.
5 godina

Gdje su sad ti ljubitelji kineske propagande? Glasni su samo na Temu i ev otpadima jer ono zamisli toga imaju ko dreka pa vire iz svakog čoška

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
"Gdje su sad ti ljubitelji kineske propagande? Glasni su samo na Temu i ev otpadima jer ono zamisli toga imaju ko dreka pa vire iz svakog čoška"

Pomalo Kinezi razvijaju svoju tehniku, povratka raketa.

No kako nam europski program povratka raketa napreduje.
10 godina
tokyu kaže...
Kako suprotno? U svim testovima do sada mogli smo vidjeti dvije stvari. Prva je postepeno poboljsanje samog sustava i od “kontroliranog raspadanja” u zacetku do sada mozemo vidjeti da ti zbilja ima pomaka.
Druga stvar je, kao sto sam originalno napisao, je njihov PEZ sustav za lansiranje Starlinka koji je postepeno bio kompleksniji svake misije. Osim Starlink komponente jedini test prijevoza iceg ostalog je bila banana, a cisto sumnjam da je slanje banana raketom ekonomski isplativo. Iz svega toga se jasno da zakljuciti sto je trenutni prioritet kako sam prethodno napisao i ne osporavam da ce u buducnosti Starlink potencijalno biti jeftiniji za lansiranje i ne vidim sto je tu “suprotno”.
Sto se buducnosti Starship sustava tice iz pera SpaceX-a, tu cu izjave uzeti sa zrnom soli. Prvi razlog su njihove “misije na Mars” bez posade 2022., a sa posadom 2024. Zatim da ce isti sustav prevoziti ljude kao avioni kao sto je CEO izjavila.

Da se razumijemo, ja nisam totalni skeptik koji kaze da nece nista biti od Starshipa jer rezultati govore suprotno. Isto tako nisam niti potpuni vjernik da je sve ono sto izjave istina i da ce tako zbilja biti. Ono sto vjerujem je da ce Starship biti ok sustav za lansiranje tezih tereta u orbitu, a sve ostalo bili zivi pa vidjeli.

Mislim da sam objektivno iznio svoje misljenje za razliku on nekih postova koji zvuce kao placeni oglasi.

Sve 5, ok ti je logika i tvoje razmišljanje je sigurno i bez rizika.

Misliš li da je Musk čovjek koji ide na sigurno i bez rizika?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice