Baterije električnih vozila traju puno dulje nego

poruka: 5
|
čitano: 1.678
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Baterije električnih vozila traju puno dulje nego ".
15 godina
Baterije električnih vozila traju puno dulje nego

malo preoptimističan rezultat da bih mu povjerovao. kako su to odjednom baterije za aute postale tako dobre... a baterije za mobitele i dalje nakon 3 godine padnu 30% ???

1 1 hvala 0
5 godina
Re: Baterije električnih vozila traju puno dulje n
ludi kekec kaže...

malo preoptimističan rezultat da bih mu povjerovao. kako su to odjednom baterije za aute postale tako dobre... a baterije za mobitele i dalje nakon 3 godine padnu 30% ???

Histeriziranje o trajnosti EV baterija je oduvijek bila samo baljezgarija neupućenih, ali glasnih forumaških stručljaka koji znaju sve o Li-ion tehnologiji međutim ne razlikuju kW i kWh

Ruhe im Puff
20 mjeseci
Ako je kvalitetna baKterija traje sto godina.

Imam sedam punih godina mobitel kojeg ubijam (hot spot, download) i kao nova baterija.

Makita aku alat (litijske baterije) ubijaju profesionalci godinama , premda daju samo tri godine garanciju, baterije traju i traju!

Bit je kvaliteta , makita ima Panasonic (kaoi Tesla) i Sony baterije. Dok mobitel mi je huawei mate 20 pro.

Dok baterije u jeftinijim alatima i mobitelima je vrh tri godine.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.7.2026 12:03 (Sirotanovic).
5 godina
Sirotanovic kaže...
Ako je kvalitetna baKterija traje sto godina.

Imam sedam punih godina mobitel kojeg ubijam (hot spot, download) i kao nova baterija.

Makita aku alat (litijske baterije) ubijaju profesionalci godinama , premda daju samo tri godine garanciju, baterije traju i traju!

Bit je kvaliteta , makita ima Panasonic (kaoi Tesla) i Sony baterije. Dok mobitel mi je huawei mate 20 pro.

Dok baterije u jeftinijim alatima i mobitelima je vrh tri godine.

Ja sam profic pa mogu reci da pricas teske gluposti za aku alat, takoder i za mobitele, ok s nekima imas srece no u ovih 20g nemogu reci da mi je neka baterija koja je prije drzala i po 2 ili cak 3 dana danas jedva izdrzi jedan..vecina niti pola dana ako cemo ozbiljnije. Alat jos gore jer je tamo baterija dosta cesto u pregrijavanju nagla zaustavljanja pod teskim opterecenjem itd..

20 mjeseci
Koja marka alata? Što ne reklamirate baterije pod garancijom?

Nemojte me jebat' s tim pričama i degradacijom od 50% , bogati kupite neku kinesku pilu od mobitela a ne neki gejPhone pa onda pričajte 😜 Ovo su ozbiljne baterije ugljik, silicij (a zapravo litij 😅 )

Evo povijest u mene:
Huawei mate 10 pro korišten 5 godina crko neki klinac od hardvera , baterija kao nova bila i vjerojatno još dobra,
huawei P40 pro baterija kao nova ,
isto i moj mate 20 pro baterija valjda kao nova , na testu pokaže da je dobra (punih sedam godina),
huawei mate50 pro još uvijek kao nova baterija, Honor magic 6 pro dvije godina kao nova baterija. E dakle sve te mobitele žena ili ja imali/imamo/dijelili bližima, tako da znam u kakvom su stanju.
Nisma pro kao ti što ai vozio 200 kola ali dosta mobitela za neku statistiku.

Makita aku kosilica , aku usisavač i ostali aku alati , i samo dvije baterije od 18V 4Ah imam već dvije i po' godine , ne moram reći da ih ubijam i da su vrele non stop dok kosim 600m2 ispod sunca, gotovo isto vrijeme trajanja baterije kao i prvog dana (oš' dokaz , na garmin Connectu imam gdje je bilježio vrijeme i GPS prijeđenu dužinu košnje). U kosilicu idu dvije baterije 18+18=36V i sa 4Ah baterijama košnja traje uvijek 30-35 minuta, ovisi o visini trave. Te uzeo sam za test od prijatelja prastare makita baterije od 3Ah e te su izdržale 15 minuta, gdje se degradacija dobrano osjeti ali to su stare baterije možda i deset godina).

Zato makita baterije koštaju 100 evra, zato što su unutra Panasonic 1860 prvoklasne baterije , dok su Parksideove 40 eura a ima i jeftinijih marki sa upitnom baterija žnj klase.

Sad mi još recite da je to sve isti K, da je baterija ista Panasonicova prve klase i neka generic (otpad sa trake pod greškom) sa Aliexpressa pa da završimo raspravu.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice