malo preoptimističan rezultat da bih mu povjerovao. kako su to odjednom baterije za aute postale tako dobre... a baterije za mobitele i dalje nakon 3 godine padnu 30% ???
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
malo preoptimističan rezultat da bih mu povjerovao. kako su to odjednom baterije za aute postale tako dobre... a baterije za mobitele i dalje nakon 3 godine padnu 30% ???
Histeriziranje o trajnosti EV baterija je oduvijek bila samo baljezgarija neupućenih, ali glasnih forumaških stručljaka koji znaju sve o Li-ion tehnologiji međutim ne razlikuju kW i kWh
Imam sedam punih godina mobitel kojeg ubijam (hot spot, download) i kao nova baterija.
Makita aku alat (litijske baterije) ubijaju profesionalci godinama , premda daju samo tri godine garanciju, baterije traju i traju!
Bit je kvaliteta , makita ima Panasonic (kaoi Tesla) i Sony baterije. Dok mobitel mi je huawei mate 20 pro.
Dok baterije u jeftinijim alatima i mobitelima je vrh tri godine.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Imam sedam punih godina mobitel kojeg ubijam (hot spot, download) i kao nova baterija.
Makita aku alat (litijske baterije) ubijaju profesionalci godinama , premda daju samo tri godine garanciju, baterije traju i traju!
Bit je kvaliteta , makita ima Panasonic (kaoi Tesla) i Sony baterije. Dok mobitel mi je huawei mate 20 pro.
Dok baterije u jeftinijim alatima i mobitelima je vrh tri godine.
Ja sam profic pa mogu reci da pricas teske gluposti za aku alat, takoder i za mobitele, ok s nekima imas srece no u ovih 20g nemogu reci da mi je neka baterija koja je prije drzala i po 2 ili cak 3 dana danas jedva izdrzi jedan..vecina niti pola dana ako cemo ozbiljnije. Alat jos gore jer je tamo baterija dosta cesto u pregrijavanju nagla zaustavljanja pod teskim opterecenjem itd..
Nemojte me jebat' s tim pričama i degradacijom od 50% , bogati kupite neku kinesku pilu od mobitela a ne neki gejPhone pa onda pričajte 😜 Ovo su ozbiljne baterije ugljik, silicij (a zapravo litij 😅 )
Evo povijest u mene:
Huawei mate 10 pro korišten 5 godina crko neki klinac od hardvera , baterija kao nova bila i vjerojatno još dobra,
huawei P40 pro baterija kao nova ,
isto i moj mate 20 pro baterija valjda kao nova , na testu pokaže da je dobra (punih sedam godina),
huawei mate50 pro još uvijek kao nova baterija, Honor magic 6 pro dvije godina kao nova baterija. E dakle sve te mobitele žena ili ja imali/imamo/dijelili bližima, tako da znam u kakvom su stanju.
Nisma pro kao ti što ai vozio 200 kola ali dosta mobitela za neku statistiku.
Makita aku kosilica , aku usisavač i ostali aku alati , i samo dvije baterije od 18V 4Ah imam već dvije i po' godine , ne moram reći da ih ubijam i da su vrele non stop dok kosim 600m2 ispod sunca, gotovo isto vrijeme trajanja baterije kao i prvog dana (oš' dokaz , na garmin Connectu imam gdje je bilježio vrijeme i GPS prijeđenu dužinu košnje). U kosilicu idu dvije baterije 18+18=36V i sa 4Ah baterijama košnja traje uvijek 30-35 minuta, ovisi o visini trave. Te uzeo sam za test od prijatelja prastare makita baterije od 3Ah e te su izdržale 15 minuta, gdje se degradacija dobrano osjeti ali to su stare baterije možda i deset godina).
Zato makita baterije koštaju 100 evra, zato što su unutra Panasonic 1860 prvoklasne baterije , dok su Parksideove 40 eura a ima i jeftinijih marki sa upitnom baterija žnj klase.
Sad mi još recite da je to sve isti K, da je baterija ista Panasonicova prve klase i neka generic (otpad sa trake pod greškom) sa Aliexpressa pa da završimo raspravu.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS