Baš se nagovaram reinstalirat W10 iot ltsc al je prevruće i neda mi se ništa
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Tia san provati 11 iot enterprise LTMSC 2024 i kupia ključ, ali ovaj đava od vrućine ne prikida, a ja alergičan na klimu, pa san si kupia jači top za lađenje, DREO TurboPoly Fan 512e. Dc motor.
Možda danas provam, neće biti priko vruće, negdi oko 37 C° 
ja sam još uvijek na 10 pro na radnom kompu, na laptopu imam 11 pro i ne vidim neki poseban razlog za upgrade na ovom glavnom...
dok ide - ide...
Ne laje pas zbog sela, ...
Ne daje Microsoft zakrpe zbog korisnika, nego zbog sebe.
Eeeeeee, brale. Uzea i ja kod nji isto takav ključ, instalira OS na makinu, reka iden ovo sad aktivirat, kad ono k*rčina.
Uglavnom, ne daju novce nazad (ajd' i nije neka šteta tih 5€), al' su me razočarali jer sam u više navrata kupovao software kod njih i sve je prolazilo.
Kaže Mahatma Gandhi promaja ubija 😜
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
-po tko zna koji put.. :) ..
-support nije stvar 'broja' nego licence, pa i verzije.. tako će sigurno-garantirano za win10-ltsc-iot support biti do 2032. za 11iot-2033.. jer takvi su biz-ugovori-obveze, tj licence..
-kad postoji support, ažuriranja-nadogradnje-certifikati.. neovisno o licenci, tad je samo pitanje odluke ms-a da nešto o(ne)mogući nekim juzerima-licencama, mogu svima dati sve.. i mogu kao i sad promijeniti odluku, produljiti.. jer im je ekšli isto, nije dodatni trošak, sve je već tu i postoji.. samo je pitanje što će ms-server ovisno o juzeru-licenci odbiti ili ažurirati, pri čemu nije svejedno čak država, pa tako eu ima ovu + iduću godinu support, dok ostatak svijeta ne mora imati, npr canada-australija-mexico.. svaka regija-država ima zaseban ugovor.. pa i unutar eu-a njemačko-austrijska licenca nije jednaka npr našoj ili francuskoj.. (no zbog eu pravila možemo koristiti, kao prijenos oem softa uz kupnju..) itd..
-btw, 'smiješna' stvar što je u kontekstu trajanja supporta za aktualni-novi win11 od prošle godine to ms još skratio.. tj do sad su imali politiku 3 verzije x server 5god =15god, obična client i office po 3god =9god.. da bi prošle godine uveli 24mj za home, 36mj za pro retail licence.. što nema nikakvog matematičkog smisla ili ovisi o tome kad juzer aktivira key-licencu.. pri čemu najranije može isteći 2027. .. po tom planu, no sad je već drugo produljenje za win10 koje će biti do tog roka.. dakle planovi su im zakurac :) .. ne zna lijeva spreadsheet tablica što radi desna.. ili što već.. marketing-pr odjel.. :))
-naravno da takav roadmap-rok nema smisla, no eto i to je bila ms ideja-želja, u vrijeme kad su planirali i izlazak win12.. koji je već godinu nestao .. mada imamo npr dx12 i sve ostalo spremno jer su rutinska ms pravila bila da konstatno ima 3 verzije, tj čim jedna zamjeni prethodnu, kreće iduća, .. osim što je win10 po jednako blentavoj ideji-planu trebao biti ''posljednji win'' .. nešto što će možda biti 12, nikako neće 13 (jer se taj broj preskače) i realnije je tad računati s barem win14.. kojeg će možda renejmati-renumerirati u win20 tj XX (rimski) .. ili x.x ili xXx :) .. ovisi što marketing i pr tad pomisle da je bolje, ili koliko ne žele asocijacije za sex-xxx kao i poveznice s npr epsteinom itd.. tko će ga znati, čak ni ja ne mogu pogoditi msov roadmap koji nikad nije po planu, pa je jedino sigurno da neće biti ono što je planirano .. :))
-imamo support do 32-33.. možda i duže, kao xp-7.. a koji juzer ovisi o licenci-regiji.. najmanje o računalu ili osu, što s kompatibilne ili realne strane nema baš smisla, no ostatak soft ind će nas pogurati kao npr gaming za tpm20-sec. itd.. pri čemu je 'smiješno' da iot klasa uređaja nema čip-hw i ne uvjetuju ga za isti os winver kao 10-11, dok za juzerske home-pro to uvjetuju, mada je uvjet ekšli lažan-izmišljen i određen godinom 2018. .. veze ni sa čime, ponajmanje logikom :) .. no sad vam je jasnije? :)) ..
Nisam još probao.
Idemo se skupit nas dva tri koji smo kupili pa ih razbit. 
Nisam još probao.
Idemo se skupit nas dva tri koji smo kupili pa ih razbit. 

Evo ekipe ;)
No pasaran ✊ 😜
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS