Kako vas proizvođači audio opreme varaju brojkama

poruka: 6
|
čitano: 2.571
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kako vas proizvođači audio opreme varaju brojkama".
16 godina

Standardna kućna utičnica može isporučiti oko 1.800 W maksimalno, i to pod idealnim uvjetima.

opet prepisivanje bez razmisljanja, citanja i bilo kakve redakcije.

clanak je ocito pisan za americko trziste i napone od 110V

uz normalnu uticnicu i osigurac od 16A, maksimalna snaga sustava moze biti cca 3,6kW, tako da recimo, uz neko trajno opterecenje i realnost da je sustav spojen na strujnu letvu sa jos uredjaja, 3kW je bez problema realno i ostvarivo.

8 0 hvala 3
14 godina

Pitao sam strujiča koji je radio u Elektri 40 godina i slaže se njegovo znanje sa postom iznad !

A u audio opremi je BS Sample Rate koji na DACevima ide do 768 000 Hz a ljudsko uho čuje do 20 000 Hz kad si mlad!

Još jedan BS je laganje za snagu u Wattima za zvučnike večina proizvođaća LAŽE kao pas!

Ako želite vrhunsku kvalitetu FLAC na 44.100 Hz u 24 BITnoj rezoluciji je SVE šta vam treba.

Zašto baš 44.100 Hz?

Jer audio zapisi u VRH kvaliteti su na 22.000 Hz i tebi treba Sample Rate duplo više od toga.

Super Maria su stvorili Japanci,Talijan je a govori Engleski, kompanija mu ima urede u Americi, trči kao Ruski atletičar i skuplja novčiće kao Židov! Ne budimo rasisti budimo kao Mario!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Kako vas proizvođači audio opreme varaju brojk
flash6 kaže...

clanak je ocito pisan za americko trziste i napone od 110V

Bravo!
Baš sam se pitao otkud maksimalna snaga od 1800 W iz zida, kad je (kod nas) normalno oko 3,5 kW!? (bar deklarativno)

Nije mi palo na pamet da je izvorni članak pisan za američko tržište!

14 godina

I kad smo već kod te famozne lažne brojke od 1800 W, nadam se da barem neki tu kuže šta znači audio sustav od 1800W RMSa!

Stavi to u prostoriju od normalne kvadrature i pojačaj do kraja ti si za par dana gluh.

Super Maria su stvorili Japanci,Talijan je a govori Engleski, kompanija mu ima urede u Americi, trči kao Ruski atletičar i skuplja novčiće kao Židov! Ne budimo rasisti budimo kao Mario!
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
Re: Kako vas proizvođači audio opreme varaju brojk
Streetpunk kaže...

Pitao sam strujiča koji je radio u Elektri 40 godina i slaže se njegovo znanje sa postom iznad !

A u audio opremi je BS Sample Rate koji na DACevima ide do 768 000 Hz a ljudsko uho čuje do 20 000 Hz kad si mlad!

Još jedan BS je laganje za snagu u Wattima za zvučnike večina proizvođaća LAŽE kao pas!

Ako želite vrhunsku kvalitetu FLAC na 44.100 Hz u 24 BITnoj rezoluciji je SVE šta vam treba.

Zašto baš 44.100 Hz?

Jer audio zapisi u VRH kvaliteti su na 22.000 Hz i tebi treba Sample Rate duplo više od toga.

Digitalni audio se ne upsamplea na 768k zbog toga sto netko cuje iznad 20k ili slicno, uopce se to ne radi zbog toga, nego da se ima sto bolji brick wall filter na 22k i da se distorzija i smetnje gurnu u sto visi dio spektra kako bi aliasing i IMD u cujnom djelu imao sto manji utjecaj. Svaki DAC ce upsampleat interno barem na 356k ili koja je vec frekva ili vise cak, samo ti to neznas. Makar svirao "obicni" red book format 44.1/16, DAC interno upsamplea da ima sto ravniji odziv do 22k (nyquist za 44k), i da onda ima sto strmiju atenuaciju, te prebaci na 1 (ili can 3-5) bitni DSD (AKM, ESS i slicni). Tako da to sto ti mislis da slusas 44/16 interno se pretumba i izkonvertira podosta. Osim ako imas R2R NOS DAC, al cisto sumnjam. 

~~ sound sommelier ~~
14 godina

Hvala na objašnjenju novi sam sa DACom imam Fosi Audio DAC sa ESS Sabre, ali stavio sam FxSound Equlizer App koji je fakat puno promjenio zvuk na bolje samo Latencija je gadna za mixanje nažalost u softwareu za mixanje...i još ono podržava samo 48000 Hz (FxSound)

Ima ko preporuku za EQ koji ima nisku latenciju vidio sam ovaj:

equalizerapo.com/

Mislim ga probati, kad mixam DAC mi je na 22 ms i 384kHz a kad slušam preko Aimpa sa WASAPI driverom mogu staviti samo 44 il 48 jel FxSound tako radi.

ovo je FxSound šteta za latenciju i 48kHZ

fxsound.com/

I btw misliš li da bi i 768 kHz imalo smisla da ih Win 11 Pro podržava trenutno ide do 384 kHz

Sorry još jednom tu smo da raspravimo i naučimo tome forumi služe.

A DSD slušam u Sony DSF formatu imam Bob Marlya u 512 i još nešta al ne previše ostal sam PAF kad sam prvi puta čuo ko da si na koncertu.

EDIT:

Ovaj EQ Apo je brutalan latencija je super , a sad mogu u Aimpu staviti do 768 kHz koji sami Win 11 Pro ne podržava.

Hvala još jednom tvoj post me natjerao da isprobam svašta.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.6.2026 15:45 (Streetpunk).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice