Izgleda poput iPhone-a, siguran sam da će naći pokojeg kupca jednako kao i električni Porsche koji se prodaje u desetcima komada.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Izgleda poput iPhone-a, siguran sam da će naći pokojeg kupca jednako kao i električni Porsche koji se prodaje u desetcima komada.
prije da izgledaju kao braunovi proizvodi iz ere dieter ramsa
Kinez sličnih karakteristika košta 10 puta manje...
Oooo, jel to naš ponos i dika mali Mate dobio još jednu konkurenciju?
Ajmo ljudi nać i treći posao da si naše gazde mogu priuštit i ovaj najviši domet moderne civilizacije. Nema smisla da se vozaju do salona za masažu u nekakvim jeftilen skalamerijama dizajniranim za stoku sitnog zuba.
Od sramote nebi ljudima govorio da vozim Ferrari, majko sveta kakvo je ovo svetogrđe ? 
Još su EV nazvali Porsche Taycan Turbo 
Možda ima turbo mod ventilacije u kabini.
Ne znam bi li se smijao ili plakao.
Namjerno ružan da bi se pospješila prodaja benzinaca.
S obzirom tko je dizajnirao, nije ni čudo.... Ferrari LGBT umjesto GTB 
Ovo kao da su napravili namjerno napravili rage bait auto tako da više nikada nitko ne pomisli da Ferrari treba napraviti EW. Drugog objašnjenja nemam.
Da mi je znat koji konj će ovo čudo kupit samo zbog konja na haubi jer je to jedina poveznica sa Ferrarijem. Iskreno da nema tog konja bi pomislio da je neki kineski EV jeftikaner od 20t ojra!
Plus da studio/dizajner koji je ovo čudo dizajnira bi možda bilo bolje da se drži telefona!
Iznutra je brutalan.
Jedan od rijetkih ako ne i jedni koji je dobro napravio digitalizaciju iznutra. Dok Mercedes, Bmw i ostali samo krcaju hladne, beživotne ekrane s puno plastike i sve postaje na touch, Ferrari odnosno Jony Ive pokazuje kako to treba izgledati. Lagano zaobljene forme, zadržavanje prekidača, animacije i sve je u istom dizajnerskom jeziku. Ostali imaju 15-tak godina evolucije dizajna s organskim linijama u interijeru i onda samo nalijepe 10' zaslon u sred tog nekog ovala. Izgleda čudno i neprirodno. Ovdje su ekrani "humani" i logično postavljeni. Nisu naknadno ubačeni i ne izgledaju kao strano tijelo. Čista desetka.
Vanjski izgled više pripada nekom Tesli, Xiaomiju i slično, ne toliko Ferrariju, ali s druge strane Ferrairi je mehanička zvijer, ne električni auto... Pokušati zadržati isti izgled izvana bilo bi pogrešno. Dizajn se prilagođava proizvodu, a ne obratno, a električni auto je suštiski dosta drugačiji od klasičnog auta s benzinskim motorom. Možda su trebali ići još radikalnije, ovako mi se čini kao da se dizajn malo suzdržava i previše oslanja na aerodinamiku pa je dosta zaglađen i beživotan. Fali nešto. Da makneš logo bi ga komotno mogao zamijeniti za neki defaultni auto iz Simsa ili neke random reklame s TV-a.
Kinez sličnih karakteristika košta 10 puta manje...
Plaćaš marku prvenstveno.