Ljudi danas razgovaraju znatno manje nego prije

poruka: 13
|
čitano: 4.552
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Ljudi danas razgovaraju znatno manje nego prije".
15 godina

Bilo bi zanimljivo vidjeti statistiku izgovorenih riječi u MP igrama (psoovke i ostale)

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.4.2026 15:58 (C64).
Moj PC  
2 0 hvala 0
5 godina

Pa tek sad nebudemo pricali kad je pocela ai evolucija

Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
Re: Ljudi danas razgovaraju znatno manje nego prij
Ne znam, oko mene svi nešto brbljaju. Kad bi barem autor članka otkrio kako ih efikasno skinuti s one stvari...
Gledam te!

0 0 hvala 0
18 godina

Ako se taj trend nastavio, danas bismo mogli govoriti manje od 10.000 riječi dnevno.

10000?? Mislim da nikad u životu nisam izgovorio toliko riječi u mjesecu, kamoli danu. Ne vidim ni šta je problem s tim da se priča manje, to je dio evolucije - bilo da se prelazi na nešto drugo ili se jednostavno komunicira manje.

Amenoum

0 0 hvala 0
15 godina

Dal se računa ako pričam sam sa sobom?

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
3 0 hvala 1
8 godina
PaleRider kaže...

Ako se taj trend nastavio, danas bismo mogli govoriti manje od 10.000 riječi dnevno.

10000?? Mislim da nikad u životu nisam izgovorio toliko riječi u mjesecu, kamoli danu. Ne vidim ni šta je problem s tim da se priča manje, to je dio evolucije - bilo da se prelazi na nešto drugo ili se jednostavno komunicira manje.

Iznenadio bi se kolega. U razgovoru srednjeg intenziteta, recimo sa frendom na kavi o nogometu, autima, zenama... u pola sata osoba izgovori oko 1500 rijeci!!

Ako je neka rasprava, svadja, debata u pitanju, znaci intenzivan razgovor, ide to oko 3000 u pola sata!

10 000 rijeci u danu je u biti sasvim normalno, pa cak i malo rekao bih.

Ok, ovisi zivi li osoba sama ili ima djecu. sa djecom i zenom se to penje na 30 000 bez problema.

Ako netko zivi sam i uz to ima posao koji je kaj ja znam, uredski, na kompu i nema puno kolega oko sebe onda moze to ici ispod 10k na dan ali opet, malo telefon, kava dvije sa ljudima i sad sad se skupi 10-15k.

16 godina

Ja sam po struci učitelj i u profesionalnom dijelu nisam smanjio broj riječi (mada mi se često čini da govorim uzalud), a što se tiče komunikacije s drugim ljudima još uvijek preferiram direktan kontakt umjesto online veze. Čudesno je to, što su nam razvijeniji komunikacijski uređaji, pa imamo vezu sa praktično cijelim svijetom, sve smo usamljeniji.

dolazim odmah - Godot
Moj PC  
2 0 hvala 0
2 godine

Po mojoj gospodji se ne bi reklo da je to točna studija.. :D

127.0.0.1
Moj PC  
2 0 hvala 1
9 mjeseci

Koliko sam sati proveo u razgovoru sa alexom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Hexfire kaže...

Pa naravno - i ja svako malo tražim mišljenje stručnjaka... 

Ju je je? Je ju je!
15 godina
Stric_Jura kaže...
Hexfire kaže...

Pa naravno - i ja svako malo tražim mišljenje stručnjaka... 

Blago tebi, moj je neki zajebant.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
16 godina

ma i moj mene zajebava, ali i ta budala veli tu ti tamo koju pametnu...

Ju je je? Je ju je!
7 godina

Tipkanje se ne računa?

Svi smo čuli da će milijun majmuna koji lupaju o milijun pisaćih strojeva na kraju reproducirati cjelokupna Shakespeareova djela. Sada, zahvaljujući Internetu, znamo da to nije istina. - R. Wilensky

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice