Kako je moguće da ja kupim nešto s Aliexpressa i platim HR porez, a ovi se "ne mogu dogovoriti"?
Gledam te!
Kako je moguće da ja kupim nešto s Aliexpressa i platim HR porez, a ovi se "ne mogu dogovoriti"?
Gledam te!
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Kako ne, od kada pamtim se na proizvode iz USA plaća carina
Eto, označio sam ti...
To je takva budala kakvu svijet ne pamti, ali je na čelu takve države.
Sad ga sudovi koče, ali baš me zanima kako će završiti.
Eto mu rat s carinama.
Poderao ga je ustavni sud i napravio Americi neprijatnu situaciju;
Sjedinjene Američke Države moraju vratiti otprilike 166 milijardi dolara uvoznicima nakon što je Vrhovni sud u veljači 2026. proglasio carine nametnute prema Zakonu o međunarodnim hitnim gospodarskim ovlastima (IEEPA) nezakonitima.Glavni detalji o povratu novca:Ukupan iznos: Procjenjuje se na oko 166 milijardi dolara za više od 53 milijuna pošiljaka.Kamate: Uz osnovni iznos, država duguje i zakonske kamate koje iznose otprilike 650 milijuna dolara mjesečno.Korisnici povrata: Više od 330.000 uvoznika (tvrtki), uključujući velike trgovačke lance poput Walmarta i Targeta, te proizvođače poput General Motorsa. Potrošači koji su kroz veće cijene zapravo platili te carine najvjerojatnije neće vidjeti taj novac.Proces povrata: Američka carinska i granična služba (CBP) pokrenula je 20. travnja 2026. digitalni portal CAPE (Consolidated Administration and Processing of Entries) putem kojeg tvrtke podnose zahtjeve.