Trump ponovno prijeti recipročnim carinama zemljam

poruka: 8
|
čitano: 2.739
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Trump ponovno prijeti recipročnim carinama zemljam".
18 godina

Kako je moguće da ja kupim nešto s Aliexpressa i platim HR porez, a ovi se "ne mogu dogovoriti"?

Gledam te!

0 0 hvala 0
5 godina
Re: Trump ponovno prijeti recipročnim carinama zem
Ma zanimljivo. Oni mogu cariniti sve, a njih ne smije nitko.

4 0 hvala 0
2 godine

4 0 hvala 0
18 mjeseci
Zar nije budala shvatio da to nije po zakonu i da se tako ne mogu uvoditi porezi, mislim na Trumpsona naravno. Sve one njegove takse i carine od 20, 50 ili 200% su propale.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 mjeseci
Gallu kaže...
Ma zanimljivo. Oni mogu cariniti sve, a njih ne smije nitko.

Kako ne, od kada pamtim se na proizvode iz USA plaća carina

18 godina
Sirotanovic kaže...
Zar nije budala shvatio da to nije po zakonu i da se tako ne mogu uvoditi porezi, mislim na Trumpsona naravno. Sve one njegove takse i carine od 20, 50 ili 200% su propale.

Eto, označio sam ti...

To je takva budala kakvu svijet ne pamti, ali je na čelu takve države.

Sad ga sudovi koče, ali baš me zanima kako će završiti.

5 godina
I SAD su imale carine na EU proizvode.
A onda je "genijalac" pokrenuo rat carinama.
I nije problem samo u carinama. Čak da neko želi napraviti nešto recipročno, kreten odmah prijeti.
Neka SAD upotrebljava € kao rezervnu valutu pa ćemo tek onda biti tu negdje, dok ih mi praktički financiramo, nemaju se šta buniti.
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.4.2026 19:59 (Gallu).
4 godine

Eto mu rat s carinama.

Poderao ga je ustavni sud i napravio Americi neprijatnu situaciju;

Sjedinjene Američke Države moraju vratiti otprilike 166 milijardi dolara uvoznicima nakon što je Vrhovni sud u veljači 2026. proglasio carine nametnute prema Zakonu o međunarodnim hitnim gospodarskim ovlastima (IEEPA) nezakonitima.Glavni detalji o povratu novca:Ukupan iznos: Procjenjuje se na oko 166 milijardi dolara za više od 53 milijuna pošiljaka.Kamate: Uz osnovni iznos, država duguje i zakonske kamate koje iznose otprilike 650 milijuna dolara mjesečno.Korisnici povrata: Više od 330.000 uvoznika (tvrtki), uključujući velike trgovačke lance poput Walmarta i Targeta, te proizvođače poput General Motorsa. Potrošači koji su kroz veće cijene zapravo platili te carine najvjerojatnije neće vidjeti taj novac.Proces povrata: Američka carinska i granična služba (CBP) pokrenula je 20. travnja 2026. digitalni portal CAPE (Consolidated Administration and Processing of Entries) putem kojeg tvrtke podnose zahtjeve.

合気道 五段
Moj PC  
2 0 hvala 2
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice