Osnovnoškolci postaju piloti kroz Orqinu prvu hrva

poruka: 6
|
čitano: 2.093
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Osnovnoškolci postaju piloti kroz Orqinu prvu hrva".
17 godina

Ja sam generacija kada je svaki osmaš dobio M48 u ruke i morao ispaliti jedan pravi metak.

Danas su dronovi suvremeno sredstvo. Jedino se predmet više ne zove obrana i zaštita.

3 0 hvala 0
10 godina

Ako mogu dodati.

Kako vidimo stvari se vrte u krug. Uvijek jesu i uvijek hoce. 

Pitanje je vremena (posto je u pitanju obrambena industrija, ne vjerujem da ce se na to cekati 30 godina kao s grafenskim baterijama) kada ce se dogoditi prijenosni EMP-ovi ili energetsko oruzje usmjerenog djelovanja, tako da ce i ovaj trend koristenja dronova pasti na facu u dogledno vrijeme.

U tom slucaju vracamo se na M-48, i ostale analogne igracke. 

Samo je to sada hot sh@t i svi vriste "Drona, Kraljevstvo za Bayraktara!" no kada peak prodje njima ce se baviti neki automatizirani sustavi koji ce ih prziti neovisno o ljudima. Imat ce svrhu i dalje ali ne u ovom opsegu koji vidimo u Ukr.

Ergo, I dalje smatram da je M48/Kar98k kirursko sredstvo vrijedno divljenja, i to kao i MG42 - ne trazi dalje jer nema bolje.

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Osnovnoškolci postaju piloti kroz Orqinu prvu

ima...

PKP/M-84...

MG su za statičare...

Ju je je? Je ju je!
10 godina
Stric_Jura kaže...

MG su za statičare...

Tocno.

Sry, sudim po osobnim iskustvima. Pjesacki napad na branjeni polozaj nocu, kada MG progovori, tocnije cujes kako bljuje metke, to ne bi zvao pucanjem, i pri tome baca plamen jedno 3 metra unaprijed, nisam vidio nista u zivotu sto govori:

- od ovoga nema spasa (ako upadnes u snop)

- demoralizacija do kraja

13 godina
Gebirgs kaže...

...i to kao i MG42 - ne trazi dalje jer nema bolje.

par godina sam koristio m53, a bogme imao sam priliku i kraće vrijeme nositi švapski mg42, iako ne znam koliko je original dijelova bilo u njemu

više manje su isti, mislim da se sa šarcem moglo sporije roštati i samim time je bio precizniji, kod švabe je dolazilo do teže kontroliranog pomicanja cijevi u dužim rafalima

18 mjeseci
Velite mnogo više se može dobiti uz oružje i lijep osmjeh nego samo uz lijep osmijeh - Džon Dilindžer ak' se ne varam 🤔
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice