Najveća vrijednost takvih događanja je to što se djeca druže. A što se tiče "sprege djece i znanosti", uvjeren sam da tu postoje velika i nerealna očekivanja od toga da će se takvim manifestacijama privući značajan broj djece u znanstvene vode. Neka djeca prvenstveno budu djeca i moraju upoznavati svijet družeći se sa svojim vršnjacima. Provoditi vrijeme vani, na ulici, a takav vid provođenja slobodnog vremena je mahom "zamro" zadnjih nekoliko godina. Doći će svojim tokom i vrijeme za biranje karijere, samo polako.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Najveća vrijednost takvih događanja je to što se djeca druže. A što se tiče "sprege djece i znanosti", uvjeren sam da tu postoje velika i nerealna očekivanja od toga da će se takvim manifestacijama privući značajan broj djece u znanstvene vode. Neka djeca prvenstveno budu djeca i moraju upoznavati svijet družeći se sa svojim vršnjacima. Provoditi vrijeme vani, na ulici, a takav vid provođenja slobodnog vremena je mahom "zamro" zadnjih nekoliko godina. Doći će svojim tokom i vrijeme za biranje karijere, samo polako.
Ovdje se ne radi nužno o karijeri, nego da djeca vide ako ih uopće zanima znanost kao takva i da upoznaju neke osnove.
U svakom slučaju odličan potez organizatora, nadam se da je odaziv škola bio masivan (i ne samo onih zagrebačkih). 
I ja sam kao školarac najvolio grupne posjete raznoraznim prirodoslovnim muzejima sa živahnim prezentacijama 
Što više takvih događaja za djecu, mladež, i, hm, sve one koji se takvima osjećaju! I ne trebaju postat neki vunderkindi sa visokim znanstvenim karijerama, samo neka ih ushićenje znanošću vodi kroz život, umjesto primitivnih manipulantskih atavizama i konzumerizama.
danas na "znanstvenom brdu"...sutra na misi...a preksutra na vjeronauku
"Ferrum cudendum est, dum candet in igne."
danas na "znanstvenom brdu"...sutra na misi...a preksutra na vjeronauku
"Ferrum cudendum est, dum candet in igne."
Zamisli koja kontradikcija, sa znanstvenog na vjersko :D