"Time je razriješena i jedna nelogičnost u ponudi Googleovih cloud i AI usluga, jer je dosad prostor od 2 TB bio identičan onome koji imaju na raspolaganju pretplatnici Premium paketa, koji košta 10,49 eura mjesečno."
Nije nikad bilo nelogičnosti, Gemini je ono što se ustvari plaća u pro tieru, a ne cloud. Da je i 1TB, meni bi opet bilo dobro.
Primjera radi, mi (namjerno kažem mi jer se ovo sve može dijeliti sa 5 dodatnih ljudi po ovoj cijeni, i gemini i cloud) smo imali taj obicni premium 2tb, ali ja koristim gemini pro baš dosta i onda svako malo je dolazilo "cooldown", npr ne može se više koristiti do 19:14 navečer dok se ne resetira, i ok, nekad čekaš kad nije bitno, al mi je u dosta slučajeva bilo bitno i nije mi se dalo čekati više i uzeo sam tu za 22 eur pretplatu.
Nema više čekanja da se resetira, i context window je povećan sa 128k na 1 milijun tokena.
Meni najbitnije stvari, cloud kažem, i da je ostao 2tb, manje bitno.
Kako god ovo je daleki best buy na trzistu jer za cca 3 eur po osobi mjesečno dobiješ pro verziju gemini sa milijun tokena i 5tb clouda koji se shara.