u potrazi za jeftinom radnom snagom stvorili su problem(Kina)
sad kad se desi automatizacija...stvorit će nezaposlenost
Samo me zanima kome oni misle prodavati te proizvode koje će raditi automatizacija jer ako će šljakeri zbog toga dobiti pedalu neće ni imati sa čim kupovati.
A i nek si pita Musavog da mu investira tih 100 milijardi, ako već on sam ne bi svoje uložio...
I kad se otpuste vsi ljudi tko će i sa čime kupovat stvari sa njegovog Amazona? Jaje i kokoš problem koje takve debile ne zanima!
Samo me zanima kome oni misle prodavati te proizvode koje će raditi automatizacija jer ako će šljakeri zbog toga dobiti pedalu neće ni imati sa čim kupovati.
A i nek si pita Musavog da mu investira tih 100 milijardi, ako već on sam ne bi svoje uložio...
Uvijek ima posla za roblje. Ima u rudnicima posla koliko želiš. Netko treba i smeće voziti, čisiti ulice po kojima se oni voze. Kopat naftu. Plin. Odštopavat govna. Ma ima posla.
Uvijek ima posla za roblje. Ima u rudnicima posla koliko želiš. Netko treba i smeće voziti, čisiti ulice po kojima se oni voze. Kopat naftu. Plin. Odštopavat govna. Ma ima posla.
Što nas opet vraća na početak, da li bi plaća za taj posao omogućila da kupuju sranja koje će automatizacija proizvesti? 😅
We must seize the means of production,again.
Što nas opet vraća na početak, da li bi plaća za taj posao omogućila da kupuju sranja koje će automatizacija proizvesti? 😅
Izmislit će oni neke trokolice bez brige, a za dodatne lance na rukama i nogama tu su banke.
Pa eto navodno težak je oko 220 milijardi, pa neka investira iz vlastitog džepa. Neću mu zafaliti. 
Pa eto navodno težak je oko 220 milijardi, pa neka investira iz vlastitog džepa. Neću mu zafaliti. 
On je vrijedan toliko, a na računu nema ni 1/100 toga.
fondovi, dionice, nekretnine, jahte... Sve se to da unovčiti. :D
to je usporedba na razini krušaka i jabuka...robot...mehanička ljudotina koja može sve ka i čovik...ali 100 puta bolje...nema plaće...bolovanja...štrajkova...radi 24 sata...može raditi u opasnom okruženju
I u mom selu su ih sjekli i palili ali su tražili još, da postave nove ako može bez ukopavanja kao nije potrebno .. jer su ih palili u pećima i hvalili kako dobro griju.
I koju poantu izvlačiš iz toga? Jel treba crtati?
"Maintain humanity under 500,000,000 in perpetual balance with nature."
Imat ćeš UBI pa ćeš i moći nešto kupovati. A taj UBI ćeš zaraditi odricanjem od vlasništva, materijalnog i intelektualnog (koji će, između ostalog, služiti za treniranje AI-ja). No moći ćeš zaraditi nešto i bez UBI-ja ako si spreman konkurirati robotu za kikiriki.
I koju poantu izvlačiš iz toga? Jel treba crtati?
"Maintain humanity under 500,000,000 in perpetual balance with nature."
Misliš da je Bezosa briga za balans sa prirodom? I takav generalni mumbo jumbo? Samo lova je takvima bitna, nije bitno što mu ne treba, to takvima dođe kao skupljanje bodova u igri...
Mučko Đubre
Samo je jedna stvar jača od novca. a to je nasilje!
Pa ovi manje inteligenti se mogu brinut za zene od takvih super pametnih ko ti buduci da bude jos vise posla za tebe i nebudes imao vremena za zenu. Mozda cak i neki grupnjak dok si ti na poslu.
Boze moj koliko ogranicenih ljudi ima na ovom forumu. Kaj nitko ovjdje nije Star Trek gledao?
Svi ce u "servis" industriju. Sluziti ce bogate i vlasnike. I tako se krecemo u tom smjeru odavno. 
Takozvani mač s dvije oštrice, s jedne strane napredak, a s druge nazadovanje. Vidim da je već spomenut UBI (Universal Basic Income), samo ću još napomenuti da se radi o tvrtki u kojoj su radnici radili 14 sati, bez pauze za odlazak na zahod, pa su pišali u boce, a to je samo jedan od primjera radnog okruženja u gulagu, pardon, Amazonu.
To je točno, ali zanimljivo je da s novcima koje nema i koji se ne mogu oporezivati može nešto kupiti, izvrsno objašnjeno ovdje, preporučujem svima da pogledaju:
Svi ce u "servis" industriju. Sluziti ce bogate i vlasnike. I tako se krecemo u tom smjeru odavno.