Jeff Bezos traži sto milijardi USD za masovnu auto

poruka: 22
|
čitano: 7.928
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Jeff Bezos traži sto milijardi USD za masovnu auto".
7 godina

u potrazi za jeftinom radnom snagom stvorili su problem(Kina)

sad kad se desi automatizacija...stvorit će nezaposlenost

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
6 0 hvala 0
18 godina

Samo me zanima kome oni misle prodavati te proizvode koje će raditi automatizacija jer ako će šljakeri zbog toga dobiti pedalu neće ni imati sa čim kupovati.

A i nek si pita Musavog da mu investira tih 100 milijardi, ako već on sam ne bi svoje uložio...

Moj PC  
11 0 hvala 0
8 godina
Re: Jeff Bezos traži sto milijardi USD za masovnu
HCMAA kaže...

u potrazi za jeftinom radnom snagom stvorili su problem(Kina)

sad kad se desi automatizacija...stvorit će nezaposlenost

I kad se otpuste vsi ljudi tko će i sa čime kupovat stvari sa njegovog Amazona? Jaje i kokoš problem koje takve debile ne zanima!

12 godina
Solo761 kaže...

Samo me zanima kome oni misle prodavati te proizvode koje će raditi automatizacija jer ako će šljakeri zbog toga dobiti pedalu neće ni imati sa čim kupovati.

A i nek si pita Musavog da mu investira tih 100 milijardi, ako već on sam ne bi svoje uložio...

Uvijek ima posla za roblje. Ima u rudnicima posla koliko želiš. Netko treba i smeće voziti, čisiti ulice po kojima se oni voze. Kopat naftu. Plin. Odštopavat govna. Ma ima posla.

Nadglednik dina
18 godina
Entry Point kaže...
Solo761 kaže...

Uvijek ima posla za roblje. Ima u rudnicima posla koliko želiš. Netko treba i smeće voziti, čisiti ulice po kojima se oni voze. Kopat naftu. Plin. Odštopavat govna. Ma ima posla.

Što nas opet vraća na početak, da li bi plaća za taj posao omogućila da kupuju sranja koje će automatizacija proizvesti? 😅

15 godina

We must seize the means of production,again.

Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
Solo761 kaže...

Što nas opet vraća na početak, da li bi plaća za taj posao omogućila da kupuju sranja koje će automatizacija proizvesti? 😅

Izmislit će oni neke trokolice bez brige, a za dodatne lance na rukama i nogama tu su banke.

Nadglednik dina
6 mjeseci

Pa eto navodno težak je oko 220 milijardi, pa neka investira iz vlastitog džepa. Neću mu zafaliti. 

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
Hrža kaže...

Pa eto navodno težak je oko 220 milijardi, pa neka investira iz vlastitog džepa. Neću mu zafaliti. 

On je vrijedan toliko, a na računu nema ni 1/100 toga.

Nadglednik dina
6 mjeseci
Entry Point kaže...
Hrža kaže...

fondovi, dionice, nekretnine, jahte... Sve se to da unovčiti. :D

18 godina

I jos jedan fond ?

Pa jucer je bila vijesta o fondu...

Amerikanci... Biznismeni samo takvi...

Truth in engineering.

1 0 hvala 0
15 godina
Bok.
Sjećam se nekakvih vestern filmova. Došli biznismeni i počeli da kupuju zemlju od raznih ljudi. Htjeli su da postave stupove za telelegraf, iza njih su išli ljuti poštari i sjekli, palili te stupove. Jer će biti manje pošte zbog telegrafa. Tako nešto mi je i baka pričala da se dešavalo u Bosni, samo sa strujom jer će ljudima uzet radna mjesta. Tko će prodavat uljne svetiljke, petrolej, vodeni mlinovi i drugo......
7 godina
Markocicak kaže...
Bok.
Sjećam se nekakvih vestern filmova. Došli biznismeni i počeli da kupuju zemlju od raznih ljudi. Htjeli su da postave stupove za telelegraf, iza njih su išli ljuti poštari i sjekli, palili te stupove. Jer će biti manje pošte zbog telegrafa. Tako nešto mi je i baka pričala da se dešavalo u Bosni, samo sa strujom jer će ljudima uzet radna mjesta. Tko će prodavat uljne svetiljke, petrolej, vodeni mlinovi i drugo......

to je usporedba na razini krušaka i jabuka...robot...mehanička ljudotina koja može sve ka i čovik...ali 100 puta bolje...nema plaće...bolovanja...štrajkova...radi 24 sata...može raditi u opasnom okruženju

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
14 godina
Markocicak kaže...
Bok.
Došli biznismeni i počeli da kupuju zemlju od raznih ljudi. Htjeli su da postave stupove za telelegraf, iza njih su išli ljuti poštari i sjekli, palili te stupove. Jer će biti manje pošte zbog telegrafa. Tako nešto mi je i baka pričala da se dešavalo u Bosni, samo sa strujom jer će ljudima uzet radna mjesta. Tko će prodavat uljne svetiljke, petrolej, vodeni mlinovi i drugo......

I u mom selu su ih sjekli i palili ali su tražili još, da postave nove ako može bez ukopavanja kao nije potrebno .. jer su ih palili u pećima i hvalili kako dobro griju.

21 mjesec
Solo761 kaže...

I koju poantu izvlačiš iz toga? Jel treba crtati?

"Maintain humanity under 500,000,000 in perpetual balance with nature."

https://en.wikipedia.org/wiki/Georgia_Guidestones

18 godina
Solo761 kaže...

Imat ćeš UBI pa ćeš i moći nešto kupovati. A taj UBI ćeš zaraditi odricanjem od vlasništva, materijalnog i intelektualnog (koji će, između ostalog, služiti za treniranje AI-ja). No moći ćeš zaraditi nešto i bez UBI-ja ako si spreman konkurirati robotu za kikiriki.

Amenoum
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.3.2026 10:28 (PaleRider).
18 godina
SharkZ kaže...
Solo761 kaže...

I koju poantu izvlačiš iz toga? Jel treba crtati?

"Maintain humanity under 500,000,000 in perpetual balance with nature."

https://en.wikipedia.org/wiki/Georgia_Guidestones

Misliš da je Bezosa briga za balans sa prirodom? I takav generalni mumbo jumbo? Samo lova je takvima bitna, nije bitno što mu ne treba, to takvima dođe kao skupljanje bodova u igri...

2 godine
Ovo je početak jedne lijepe nove revolucije koja se neće boriti za prava radnika, već za prava na rad. Sad samo čekam da mi se ovdje jave debili s tezom da se ljudi samo trebaju prekvalificirati pa će imati posla. Debilu, kako misliš prekvalificirati 50% populacije s IQom ispod 100 na visoko tehnološke poslove? Uostalom, ako tvrtki jedan AI sustav zamjenjuje recimo 100 ljudi, zar misliš da će tih 100 ljudi trebati tvrtki za održavanje tog AI sustava? Neće, trebat će ih 10, a gdje će ostali? Ležat pod bukvom i pjevat borbene?
Mučko Đubre
Moj PC  
4 0 hvala 1
15 godina

Samo je jedna stvar jača od novca. a to je nasilje!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Štrumpf Nazgul kaže...
Ovo je početak jedne lijepe nove revolucije koja se neće boriti za prava radnika, već za prava na rad. Sad samo čekam da mi se ovdje jave debili s tezom da se ljudi samo trebaju prekvalificirati pa će imati posla. Debilu, kako misliš prekvalificirati 50% populacije s IQom ispod 100 na visoko tehnološke poslove? Uostalom, ako tvrtki jedan AI sustav zamjenjuje recimo 100 ljudi, zar misliš da će tih 100 ljudi trebati tvrtki za održavanje tog AI sustava? Neće, trebat će ih 10, a gdje će ostali? Ležat pod bukvom i pjevat borbene?

Pa ovi manje inteligenti se mogu brinut za zene od takvih super pametnih ko ti buduci da bude jos vise posla za tebe i nebudes imao vremena za zenu. Mozda cak i neki grupnjak dok si ti na poslu.

Solo761 kaže...

Boze moj koliko ogranicenih ljudi ima na ovom forumu. Kaj nitko ovjdje nije Star Trek gledao?

Poruka je uređivana zadnji put uto 31.3.2026 16:42 (steelman).
16 godina
Štrumpf Nazgul kaže...

Svi ce u "servis" industriju. Sluziti ce bogate i vlasnike. I tako se krecemo u tom smjeru odavno. 

21 mjesec
protjeran

Takozvani mač s dvije oštrice, s jedne strane napredak, a s druge nazadovanje. Vidim da je već spomenut UBI (Universal Basic Income), samo ću još napomenuti da se radi o tvrtki u kojoj su radnici radili 14 sati, bez pauze za odlazak na zahod, pa su pišali u boce, a to je samo jedan od primjera radnog okruženja u gulagu, pardon, Amazonu. 

Entry Point kaže...
Hrža kaže...

To je točno, ali zanimljivo je da s novcima koje nema i koji se ne mogu oporezivati može nešto kupiti, izvrsno objašnjeno ovdje, preporučujem svima da pogledaju:

konjRR kaže...
Štrumpf Nazgul kaže...

Svi ce u "servis" industriju. Sluziti ce bogate i vlasnike. I tako se krecemo u tom smjeru odavno. 

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice