Multiroom sustavi - Glazba u svakoj prostoriji

poruka: 4
|
čitano: 1.189
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Multiroom sustavi - Glazba u svakoj prostoriji".
18 godina

Žalosno je da na jednom informatičkom/tehnološkom portalu nema više apsolutno nikakvih vodiča, uputa, DIY rješenja. Samo konzumerizam, samo kupi, pa plati, pa kupi ponovo, pa opet...

Nema razvoja, nema učenja, nema napretka.

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.2.2026 11:33 (Veliki Brat).

1 0 hvala 0
5 godina

Imam jednog frenda koji si je napravio nekakvu pametnu kucu s rasvijetom i tak jos par sitnica kontrolira prek mobitela, fora skroz no mi smo još uvijek "prezaostali" za takve stvari.

0 0 hvala 0
18 godina
Re: Multiroom sustavi - Glazba u svakoj prostoriji
Nisam audiofil ali su mi baš multiroom sustavi interesantni jer stvaraju ugodnu atmosferu. I mislim si saznati nešto aktualno, tech i interesantno, a kad tamo katalog proizvoda zapakiran u celofan.
Ne budi lijen, odem ja na Duck-duck-go, upišem "opensource multiroom audio" i dobijem odmah nekoliko vrlo uvjerljivih rješenja koja ne zahtijevaju specijalne vlasničke centralne jedinice niti specifične zvučne kutije (ovisne o sustavu). Umjesto toga softver otvorenog koda (što bi trebao biti prioritet sam po sebi za bilo kakav napredak) omogućuje uparivanje čega god s čim god putem čega god na čemu može svirati što god iz kojeg god izvora.
Jedino što treba je zasukati rukave i instalirati par softverčića na x uređajčića.
Kad bi barem to nekome bilo interesantno...
Gledam te!
15 godina
Re: Multiroom sustavi - Glazba u svakoj prostoriji
Veliki Brat kaže...
Nisam audiofil ali su mi baš multiroom sustavi interesantni jer stvaraju ugodnu atmosferu. I mislim si saznati nešto aktualno, tech i interesantno, a kad tamo katalog proizvoda zapakiran u celofan.
Ne budi lijen, odem ja na Duck-duck-go, upišem "opensource multiroom audio" i dobijem odmah nekoliko vrlo uvjerljivih rješenja koja ne zahtijevaju specijalne vlasničke centralne jedinice niti specifične zvučne kutije (ovisne o sustavu). Umjesto toga softver otvorenog koda (što bi trebao biti prioritet sam po sebi za bilo kakav napredak) omogućuje uparivanje čega god s čim god putem čega god na čemu može svirati što god iz kojeg god izvora.
Jedino što treba je zasukati rukave i instalirati par softverčića na x uređajčića.
Kad bi barem to nekome bilo interesantno...

Trenutno testiram music assistant u home assistantu. Za sad imam jedan sonos zvučnike i denon avr sistem za probu i radi dosta ok na prvu. Imam dvije echo dot alexe doma ali njih ne uspijevam pogonit jer je nešto s api-jem nepodržano ali navodno ima neki obilazni put. 

Još jedna začkoljica je youtube music. Google je isto nešto promijenio s api-jem pa s ne može zakačit za račun za koji imam pretplatu.

Fali samostalna aplikacija. Trenutno je preko dashboarda ali mogao bi se složit kiosk na neki tablet da samo music assistant pokaže. Treba se igrat a nemam vremena. Kad nađem vremena, nemam volje.

Trenutno podešavam da mi esp32 kamere očitavaju analogne plinomjere u kući pa šalju u HA i prosljeđuju na mobitel onog koji plaća račune kad dođe 28. u mjesecu. Sva ta optimizacija i automatika pojedinačno ne traje dugo za podesiti ali sveukupno su to sati i sati podešavanja i baždarenja po kući 

https://www.music-assistant.io/

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.2.2026 12:56 (dax-lax).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice