7 filmova o elitama za koje vrijede drukčija pravi

poruka: 44
|
čitano: 8.582
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "7 filmova o elitama za koje vrijede drukčija pravi".
16 mjeseci

Kubrick je dobio ideju za film Oči širom zatvorene tako što je sudjelovao u jednoj zabavi bogate elite tog tipa. Kasnije su kružile teorije zavjere da mu je taj film presudio.

Prije par godina frustriran scenama tajnog društva iz tog filma vrteći očima odbijao sam vjerovati da tako što postoji , zato što izgleda teško za vjerovati da postoje takve budale da uopće sudjeluju u nečem takvom.

No Epstein nas je sve uvjerio da postoje. Humanost i moralne vrijednosti nula bodova.

Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
7 0 hvala 2
16 godina
Re: 7 filmova o elitama za koje vrijede drukčija p
Virujem da ti kao ni ja nismo u poziciji za komentirati takvo nesto, jer ako nisi bio na obe strane financijskog spektra ne znas kako bi se ponasao u datoj situaciji i jedino sta mozes je raditi pretpostavke na osnovu onoga sto si radio u proslosti a sto nema nikakve veze sa situacijim koju moraliziras
It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so

1 12 hvala 0
7 godina

Okultna oligarhija.

imaju i svoju novčanicu s likom Epsteina:

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.2.2026 22:30 (gpd).

0 2 hvala 0
15 godina

🔘Američka glumica Roseanne Barr tvrdila je 2024. da holivudske zvijezde i milijunaši jedu bebe.

The more you know. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.2.2026 23:37 (lmutak).
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina

Sto zelis kada si milijarder? Kada npr imas tih 1000 milijuna dolara. 

Koji su ti prioriteti? Hobiji? Cemu stremis?

Necem visem? Necem nevidljivom iza zastora? 

Da li kao Jeff Epstein koliko cujem unajmljujes tisuce zena da anonimno rode tvoju djecu ili tvoje klonove? 

Trazis nacin da se povezes s Palim Andjelom preko druge pripadnice plemena Marine Abramovic (kojoj hvalospjeve pise i Jutarnji list u nekim recenzijama btw kao "velikoj umetnici"), koja za druge pripadnike organizira spirit cooking seanse gdje se jede koktel sjemena, menstrualne krvi i majcinog mlijeka? 

Link

Ta sr@nja su oko nas vise nego sto mislimo. Nije ni cudo da se snimaju filmovi na temu.

5 1 hvala 1
17 godina

To je sve u sprezi s jačim medijskim kućama, cijeli taj nakaradni svijet extremno bogatih ljudi. Pišu se hvalospjevi o njima, to su filantropi, humanitarci, a bilo kakve insinuacije da su u biti sve suprotno (da su zlo, da se kače za zlo i promoviraju ga) se relativizira i proglašava teorijama zavjere.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2026 7:18 (Izzy).
18 godina

Najviše štete istini prave teoretičari zavjere, jer produciraju toliko besmislenih teorija, lažnih informacija i šuma, da i ono što je istinito i nije teorija zavjere biva proglašeno istom. 

5 0 hvala 1
17 godina

Bolje je ovako,normalan život i rad za minimalac.

Kad neš kupiš onda to kupiš sa guštom.

3 0 hvala 0
17 godina

Rad za minimalac nije nešto dobro i poželjno, ali dobro je biti "običan" - ne isticati se i biti anonimac. I imaš mir.

Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
knight kaže...

Najviše štete istini prave teoretičari zavjere, jer produciraju toliko besmislenih teorija, lažnih informacija i šuma, da i ono što je istinito i nije teorija zavjere biva proglašeno istom. 

Teoretičari zavjere navodno znaju biti dio "wrappera" - namjernog pakiranja postojećih glasina tako da se dovođenjem narativa do apsurda učine posve besmislenima - kao pizzagate afera, gdje je sve počelo od toga da je ekipa na redditu skužila da se u Epsteinovim dosjeima pojavljuje terminologija/šifre koju koriste pedofili: ova i ona pizza, grape juice i slične fore, a onda je na to dodana čitava gomila totalno nevjerojatnih i kretenskih tvrdnji (adenokrom...) i radnji. Primjerice, tip za kojeg nitko prije nije čuo - Edgar Maddison Welch - prorešeta pizzeriju iz afere Pizzagate i onda kaže da se je bio zaveden pričama i da se tamo zapravo ništa ne događa jer je sam vidio da je to najobičnija pizzerija... A onda ga prošle godine ubije policija "during routine traffic stop" - 2016 'Pizzagate' gunman dies: Edgar Madison Welch killed in officer-involved shooting in Charlotte, North Carolina, police say - ABC7 New York

Sad oni koji kažu da je njegovo ponašanje posve sumnjivo bilo i prvi puta (2016. kada je iz čista mira upao u pizzeriju i pucao), i njegova neobična smrt gotovo 10 godina kasnije kada se opet počelo pričati o Epsteinu i dosjeima za koje je sud dao nalog da se moraju objaviti - jednako su teoretičari zavjere kao netko tko kaže da je vidio kako se ljudi pretvaraju u guštere. 

Tako je "teorija zavjere" i "teoretičar zavjere" postala istoznačnica za luđake - varijanta sovjetske "psihuške" - psihijatrijskog "liječenja" nekoga tko bi se zamjerio nekom sovjetskom političaru, samo kako se u Americi nitko ne liječi besplatno, onda društveni ostracizam uključuje samo označavanje nekoga luđakom, ali ne i zatvaranje u stvarnu ludnicu (jer liječenje isto mora biti dio "slobodnog tržišta", naravno...).

Jednako je tako teoretičar zavjere netko tko tvrdi da su ga analno zlostavljali svemirci i vozikali sa sobom galaksijom i netko tko tvrdi da zapravo postoji pedofilski lanac esktremno bogatih ljudi i ekstremno moćnih političara, kao da se radi o jednakoj razini posve nedokazljivih tvrdnji. 

U stvarnosti, naravno, analno-opsesivni svemirci i - primjerice - ideja da su tajne službe sudjelovale u ubojstvu Kennedyja - ne spadaju baš u istu kategoriju tvrdnji i teorija. 

This space for rent!
16 mjeseci
Stirko sve ovisi od ćovijeka do ćovijeka , jel. Kao i u svemu . Evo primjer jesi li prevario ženu , nisi. Dali je bilo izazova, naravno jeste ali ostao si ćovijek i zato rasteš.
Dali bi jeba_ neku djevojčicu mlađu od svoje kćeri , ne. Ili sina nečijeg, ne.

I sad koliko trebaš imati para da bi promijenio mišljenje ili princip? Koliko milijardi kvari ćovijeka , koja mu je cijena?

Eto može ćovijek pokleknuti možda na nekoj veseloj zabavi milijardera, recimo zgodna mlada djevojka opći sa Kill Billom, Thrampsonom i Clintonom pa te oni zovu kao "ajd' nemoj zajebavat' pridruži se veselici". Pa da ne ispadneš papak ili sumnjiv drukaroš.
16 godina
Jos ce ispast da ja podrzavam te radnje. Ja samo smatram da nije uredu moralizirati ista iz perspektive nekoga ko nije bio u toj situaciji. Glup primjer ali vjerojatne nebi pojeo covjeka, ali nisi se nasao u situaciji gdje bi to sebi u glavi mogao opravdati.
It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so

0 1 hvala 0
17 godina

Normalna osoba mora biti svjesna što je loše, a što nije. Ne može novac ili besramno bogatstvo biti izgovor za činjenje nečeg što je loše i krivo. To (extremno bogatstvo) možda čovjeku pomuti razum, ali loše je loše, zlo je zlo i gotovo.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2026 16:44 (Izzy).
16 godina
Izzy kaže...

Normalna osoba mora biti svjesna što je loše, a što nije. Ne može novac ili besramno bogatstvo biti izgovor za činjenje nečeg što je loše i krivo. To (extremno bogatstvo) možda čovjeku pomuti razum, ali loše je loše, zlo je zlo i gotovo.

Pa to je istina, ali ti ne mozes sa sigurnoscu rec da ti nesto nebi napravio ako se nisi nasao u toj situaciji pa koliko god sebe uvijeravao da znas kako bi se ponasao u svakoj datoj situaciji.

18 godina

Hteo sam napisati nešto drugo, a onda sam se setio tvrdnje svog srednjoškolskog profesora sociologije da većina ljudi prihvata društvena moralna načela i ponaša se u skladu sa njima iz konformizma, zato što im je lakše poštovati pravila nego se suočavati sa posledicama njihovog kršenja. Isto tako sam se setio jednog nedavnog feministički nabijenog napisa sa društvenih mreža koji je ideji da su prebogate elite izopačene suprotstavio tezu da elite samo imaju privatna ostrva i novac, ali da se po svojim porivima ne razlikuju od "normalnih ljudi", i kao primere naveo slučaj Pelicot, kao i nebrojene Telegram i Viber grupe gde sasvim obični ljudi dele snimke običnih žena do kojih su na ovaj ili onaj način uspeli da dođu.

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2026 19:13 (Ivan(4)).
Moj PC  
3 0 hvala 0
9 godina
Drago kaže...

Tako je "teorija zavjere" i "teoretičar zavjere" postala istoznačnica za luđake  

Ovo

Labeli iliti "etiketiranje".

Najjednostavniji nacin za diskreditiranje ikoga ko i ima neka saznjanja i zeli ih izreci javno. Ponistava i potrebu za nekih par skupih odvjetnickih ureda da zastrasi i zrtvu i novinarsku kucu koja zeli prenijeti informaciju. 

Tako da razmontiraju jednom recenicom neku sirocad s tog otoka ili X lokacija gdje im se radilo svasta i nekom srecom su prezivjeli. 

Nakon sto se rijesilo Jeffa na nacin da su cuvari zaspali a video nadzor pao u par kvartova oko zatvora, a on slomio vrat papirnom plahtom, prica je jos ludja.

Ili je Jozo jos ziv........????? (slika vrlo related) 

17 godina

Vjerska uvjerenja su učinkovit način držanja ljudi na pravom putu, recimo to tako. Ali jaka vjerska uvjerenja. Što znači da je bitan i strah od kazne ako se čovjek ponaša izopačeno. Vječne muke u paklu itd. Doduše, i u crkvenim krugovima zna biti izopačenosti, nažalost. Ima tu i filozofskih pitanja i gledišta kada se promatra čovjek i njegova podložnost lošem. Normalno, i sama psihologija ima nešto za reći na tu temu, uopće ne sumnjam.

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina

novac je taj koji mijenja percepciju stvarnosti.

ako si bradat, cupav, hodas u poderanim hlacama (levisicama kako je pjevao popovic svojevremeno) i paja patak majici....

ako imas love onda si sarmantan, buntovnik, neobuzdani duh, boem

alo nemas love onda si klosar.

ako imas 70 godina i ubijas vrijeme s 18-togodosnjakinjom (ili mladjom) a usput imas love, onda si ekscentrik, sarmer, ocinska figura.

ako radis isto a nemas love, onda si poremeceni pedofil, ili slican -fil.

doduse za neke stvari moras biti malo i psihopat, no opet, zajednicka crta svim tima koji imaju milijarde, pa sto se mi cudimo?

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

Ja im ne zavidim, ni najmanje. To što oni imaju nije život, lišeni anonimnosti sa dovoljno para da više ni nemaju životnih želja. Većina njih pukne na ovaj ili onaj način.

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
knight kaže...

Ali nije samo to, cesto se necije legitimne tvrdnje diskreditiraju tako da se diskreditira sama ta osoba. Famozni "debunking" ili "exposing" pridjevi ispred imena nekih osoba.

Tipa, otidi na kanal Sabine Hossenfelder, i tamo ce stvarno naci svasta. Kao svaka ekstroverna fizicarka ili fizicar laprda o svemu i svacemu, o kapitalizmu (nesto kako je to optimalan sustav u nekom smislu, nisam gledao), AI-u, itd. I tu stvarno ima gluposti, ali gluposti kad osoba prenese nacin razmisljanja koji vrijedi u jednoj domeni, na sve domene. I onda imas masu videa koji ju kao exposaju i debunkaju: 

,  
itd. I primijeti u opisu:
At this point, everyone who watches my content is well aware that Sabine is a disgusting fraud peddling propaganda for fascist oligarchs. But there are some who absolutely refuse to watch a single second of me exposing her simply because I'm not a physicist. Well that's an easy fix. Let's talk to some physicists and see what they have to say about her, shall we?

Znaci, ona je prevara koja fila propagandu za fasisticke oligarhe, ali ju ides exposeati kao fizicarku zbog tvrdnji koje je izrekla kao fizicarka. Hmm, nesto tu ne stoji. 

Problematika sa Sabine, i to je ono zbog cega je postala popularna, je to sto je otvoreno isla kritizirati trenutni teorijski pristup cesticne fizike. Dakle, rade se nekakve fine matematicke teorije koje predvidaju koje bi cestice trebale postojati, onda se ne nadu eksperimentalni dokazi za to, i onda idu nove teorije i tako u krug. Onda nam trenutni akcelerator bude preslab, pa trebamo cestice traziti na vecim energije pa se onda trazi jos 100 milijardi za jos veci akcelerator i tako dalje. I jasno, kad su u pitanju novci i fondovi za istrazivanja te velicine, odmah se tu pojavljuju strukture moci, politika i slicno. I ona se otvoreno protivila tome, kritizirala to kao trazenje matematicke elegantnosti gdje je nema. S obzirom da je bila etablirana teorijska fizicarka, nije se mogla diskreditirati kao nekog random crackpot ludaka, i dobila je odredenu paznju koja je samim time ugrozila (vise percepcijom, nego stvarno) odredene grupe.

I sad, primijeti, nju se diskreditira kao osobu. A ustvari je problematicno to sto je rekla kao fizicarka. Tako u komentarima tih videa imas stvari poput: "
Sabine isn't a Science Communicator, she has morphed into a Science Doomer", "Oh my god he literally brought the guy who wrote THE textbook on QFT.", itd. Problematika je sto njezine tvrdnje ruse lijepe narative o znanosti, usuduje se reci nesto protiv trenutnog mainstreama i biti shvacena ozbiljno, i usuduje se reci da znanost ponekad nije ni lijpa, ni narativno cista, ni idealisticna. I zato ne mozes samo napasti ono sto je rekla, jer tu ima barem nesto istine, vec ju moras napasti u cjelini kao osobu, moras ju prokazati kao nekoga tko "radi za fasisticke oligarhe". Ona mora biti institucioalno izolirana, usutkana, a to u moderno doba kad svi imaju youtube to ne mozes tako jednostavno, pa onda moras raditi ovakve showove gdje si ekipa koja zeli vjerovati u napredak znanosti, da je sve to odlicno i cisto, moze jedne druge podupirati. Ovaj komentar, she has formed into science doomer razotkriva upravo to; normativnu zelju da onaj tko govori o znanosti govori o njoj samo pozivitno, ni slucajno da iznosi svoje negativne stavove jer je onda science doomer.

Opcenito, kad bih malo isao generalizirati rekao bih da su na zapadu kritika i misljenja dobrodosli dok god ne diraju u sami sustav i moc. U trenutku kad se drznu dotaknuti moc ili u ovom slucaju sustav industrijske znanosti, to je neoprostivo. U blazim varijantama se to tumaci kao nezrelost, radikalnost, neodraslost (jer zrelost znaci biti u ravnini s "odraslima", ne stvarati njima probleme), a u zescim varijantama se ide na samo diskreditiranje osobe i svrstavanje pod teorije zavjere. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2026 21:57 (captain_soap_McTawish).
16 godina
ihush jesi to napravio dupli profil?
VenAtoR#2231
16 godina
jocommb kaže...
ihush jesi to napravio dupli profil?

Note to myself: procitaj svoj post prije nego sto ga objavis. 

Ako je pisan direktno iz glave, onda vjerojatno izgleda kao struja svijesti, zato sto jest struja svijesti. Isprike citateljima koji su probali citati moj brain dump.

16 godina

Sorri... morao sam 😉

VenAtoR#2231
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2026 22:59 (jocommb).
16 godina
jocommb kaže...

Sorri... morao sam 😉

A jbg, zasluzio sam. I had it coming.

18 godina
Ivan(4) kaže...

Hteo sam napisati nešto drugo, a onda sam se setio tvrdnje svog srednjoškolskog profesora sociologije da većina ljudi prihvata društvena moralna načela i ponaša se u skladu sa njima iz konformizma, zato što im je lakše poštovati pravila nego se suočavati sa posledicama njihovog kršenja. Isto tako sam se setio jednog nedavnog feministički nabijenog napisa sa društvenih mreža koji je ideji da su prebogate elite izopačene suprotstavio tezu da elite samo imaju privatna ostrva i novac, ali da se po svojim porivima ne razlikuju od "normalnih ljudi", i kao primere naveo slučaj Pelicot, kao i nebrojene Telegram i Viber grupe gde sasvim obični ljudi dele snimke običnih žena do kojih su na ovaj ili onaj način uspeli da dođu.

Bio je jedan australski filozof David Stove koji je napisao "prosječan čovjek je skot" ("the average man is a scoundrel"), što jest istina, jednako kao što je istina i da je sasvim prosječan čovjek u stanju praviti nevjerojatno požrtvovne i nesebične stvari za društvo ili one koje voli. 

Ljudi su, naime, društvene životinje, kao i psi, pa kao što i psi mogu biti bića čopora i podrediti svoje ponašanje čoporu, ali istodobno biti iznimno vjerni, požrtvovni do razine žrtvovanja za drugoga ili druge, to isto vrijedi i za ljude. 

Dakle, ljudi su bića suprotnosti i ne ponašaju se algoritamski predvidljivo, pa je istina da zbog društvenog konformizma često idu linijom manjeg otpora jer važu "manje zlo", čak ne uvijek toliko na osobnoj razini koliko, makar i nesvjesno, osjećajući da bi nešto iako moralno ispravno moglo naštetiti njihovoj zajednici. 

Ono što je tipično za socijalne pokrete i velike društvene promjene koje se rađaju iz nagomilanih suprotnosti u društvu je da nisu inkrementalne već nagle - upravo zbog toga jer konformizam čopora traje do jednog trenutka kada više nema nikakvog prostora za dalji konformizam jer u postojećim odnosima nema više nikakvog čopora - postane jasno da postoje dva ili više čopora posve različitih interesa i osjećaja pripadnosti. 

Da su ljudi algoritamski predcizni u svojoj procjeni i sprovedbi moralnosti i etike, onda bi čitava ljudska povijest bila povijest stalnih, dnevnih inkrementalnih promjena, ali ljudska povijest to  uopće nije - čitave civilizacije i društveni odnosi trajali su stoljećima i milenijima (stari Egipat se u tehničkom i društvenom smislu nije mijenjao barem tri tisuće godina, primjerice).

This space for rent!
16 mjeseci
Stirko55: "Ja samo smatram da nije uredu moralizirati ista iz perspektive nekoga ko nije bio u toj situaciji".

Razumijem što hoćeš reći donekle, ako se radi o nečem banalnijem, no ovo je tema odvratna pedofilija, pederasty i premlade djevojke koje nisu još zrele osobe. Vjerujem mnogi od nas (hajdemo napisati u zrelijim godinama) su bili u situaciji da nam se nabacivala lijepa maloljetnica i sasjekli smo to u korjenu zato što nije uredu. I što sad, zar bi promijenili svoje principe ili zdrav razum ako imamo 10 na 8 eura?

Uredu moć kvari , no ne možemo reći da se svima pomuti um kad postanu carevi milijarderi, jest da je uobičajeno da tetoše svoj ego kao Aleksandar veliki pa uzimaš što ti srce hoće ne berući brigu zato što nema posljedica po tebe, ali imaš i careva kao Marko Aurelije koji je tada bio daleko najmoćnija osoba na svijetu koji su imali samo jednu ženu i živjeli stoićki kao moralne vertikale (uz sve svoje mane i želje).

Brate mili isto kao i kod malih ljudi nađi si neku veću svrhu , zdrave hobije, uživaj u životu a da ne gaziž druge osobe ili prinosiš žrtvu nekom bogu jarcu, kojemu su u prošlosti žrtvovali djecu!
"Jedan od najuznemirujućih detalja je i činjenica da je Epstein svom bankovnom računu dao nadimak ‘Moloh” – referenca na drevno božanstvo kojem su, prema legendi, prinošena djeca u žrtvu.".
Recimo za promjenu make filantropija not pedofilija!
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.2.2026 22:14 (Sirotanovic).
16 godina
Evo pa sam si potvrdija moju izjavu, imas svakakve ljude i dok nisi u toj specificnoj situaciji ne mozes rec da ti to nebi nikad napravija. Mislim ti mozes to izjavit, ali tvoja izjava nema tezinu.

0 2 hvala 0
16 mjeseci
Mislim da ti nisi mene uopće shvatio ili imaš neki problem.

Tako je jednostavno, kakvi smo sad takvi bi bili i kao carevi. Ono što sam pisao u smislu da se pomuti um carevima to nije doslovno nego što nema posljedica za njihovo loše ponašanje pa rade što hoće. Ako se već ima nekih želja loših po druge trebalo bi biti u stilu- imaj ti fantazije pa bile one i loše po drugoga ali zadrži to u svojoj mašti. Jednostavno ne gazi drugoga i ne iživljavaj se na slabijima premda imaš tu moć, ta nismo jebene_ životinje da si udovoljavamo svaki poriv, nadam se da imamo razum i da smo ljudi!

No nažalost nisu svi ljudi tako moralno jaki te mnogi padaju sve dublje na toj ljestvici kako gube ljudskost, ljudi su robovi navika pa tako i ovisnosti i treba biti oprezan. Puno je bolje kad održiš tu moralnu ljudskost i tako rasteš kao osoba. Izlaziš kao pobjedik iz svoje "borbe" i ne upuštaš se u gubljenje dragocjenog vremena na ispunjenje ispraznih fantazija koje su loše po drugoga, te tako stekneš zdravije navike . Još jednom treba si naći zdrav hobi.
16 godina
Ja mislim da ti imas dosta utopijsko razmisljanje o ljudima i moralu, jer moral je drustvena norma koja se lako mijenja ovisno o okruzenju i zivotnim uvijetima. Imas film Trading Places sa Eddie Murphy-em koji je napravljen kao komedija ali bas opisuje taj koncept kako ti se moralne vrijednosti i nacela mijenjaju o situaciji u kojoj se nalazis sta je istina.

0 0 hvala 0
16 mjeseci
Dobro, ali da je tema snobizam i sl., no opet da podsjetim ovdje je ozbiljna tema pederasty , pedofilija, silovanja , znači zločin i nasilje o kojem slušamo i čitamo zadnje vrijeme u dokumentima Epsteina i njegovoj klijenteli te opskurna tajna društva kao u filmu Oči širom zatvorene, koji se spominje u članku.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice