S autorom se mogu složiti, no ovdje je pitanje koje i kakve mentalne sposobnosti razvija matematika. Priča mi jedan bivši vojnik kako su se u njegovoj vojarni časnici polakomili da riješe kvadraturu kruga, pa su svako malo dolazili k njemu da potvrdi nijihovo "otkriće", jer su na svoju preveliku radost otkrili da je on matematičar. Ništa mu nije pomoglo što je sto i sto puta rekao da je to nemoguće, da je nemogućnost kvadrature kruga egzaktno (analitički) dokazana još u 19. stoljeću. Jesu li spomenuti časnici postali pametniji rješavanjem matematičkih zadataka, točnije rješavanjem problema kvadrature kruga? Sumnjam: ako je netko nedotupav, matematika mu ne može pomoći.
Mental Math - jačanje mentalne agilnosti kroz rješ
- poruka: 2
- |
- čitano: 2.005
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Priča mi jedan bivši vojnik kako su se u njegovoj vojarni časnici polakomili da riješe kvadraturu kruga, pa su svako malo dolazili k njemu da potvrdi nijihovo "otkriće", jer su na svoju preveliku radost otkrili da je on matematičar. Ništa mu nije pomoglo što je sto i sto puta rekao da je to nemoguće, da je nemogućnost kvadrature kruga egzaktno (analitički) dokazana još u 19. stoljeću. Jesu li spomenuti časnici postali pametniji rješavanjem matematičkih zadataka, točnije rješavanjem problema kvadrature kruga? Sumnjam: ako je netko nedotupav, matematika mu ne može pomoći.
Mislim da sam služio s njim, bio je malo otresti, dođem mu s pitanjem, on me odmah otrese "šta sad ti hoćeš, nemoj me samo pilati s kvadratom kruga", rekoh "ma ne, znam da je to nemoguće, ja sam nešto drugo riješio", veli on "šta"? rekoh "kubikažu kugle".