Zašto je propalo "internetsko vrijeme" koje je tre

poruka: 11
|
čitano: 4.520
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Zašto je propalo "internetsko vrijeme" koje je tre".
12 godina

Djeluje toliko opskurno da sumnjam da bi i kvizashi nesto mogli znati o tome.

0 0 hvala 0
10 godina
Re: Zašto je propalo "internetsko vrijeme" koje je
Dugo i svašta pamtim, ali ovoga se ne sjećam. Očito ni tada nije bilo nešto poznato.
BTW, postoji UTC i njega koriste npr. radioamateri i čak imaju posebne satove koji im prikazuju to vrijeme. No, to je i dalje klasična podjela na sate, minute, ...

https://www.timeanddate.com/worldclock/timezone/utc
Life is jazz. Play it cool.
Moj PC  
0 0 hvala 1
18 godina
Macumba kaže...
Dugo i svašta pamtim, ali ovoga se ne sjećam. Očito ni tada nije bilo nešto poznato.

Ja se sjećam, ali više kao bizarnost, ne kao nešto što bi moglo biti općeprihvaćeno.

16 godina

Ponekad vjerujem u ljudski faktor ipak i da obični ljudi odbijaju nove ideje (izume) zbog ljudske prirode i nepotrebnosti.

Tako nisam vjerovao da će i Metaverse zaživjeti jer je ljudima dosta ovisnosti o tehnologiji i kao da se napokon vraća balans među ljude. Dosta je digitalnog svijeta, tu je da nam pomaže, a ne da nas mijenja da postanemo zombiji dok život prolazi kraj nas.

Dosta često tech manijaci misle da su iznad svih i da će ljudi pratiti njihove šizo-trendove jer izgube pojam o humanosti. 

Call me wrong but it is what it is.

5 0 hvala 0
15 godina

Najveća prednost je da smo svi u "jednoj vremenskoj zoni" koja se referira na beatove, a referenca je u Švicarskoj. Ne kužim, pa to se može uvesti i s trenutnim vremenskim mjernim jedinicama, svi bi imali referencu (GMT0) i onda bi dogovorili sastanak u 9:00, samo što bi to nama bilo jutro, a Amerikancu ponoć ili 3 ujutro. Svejedno ne možeš riješiti problem da sunce izlazi na istoku i ima dug put dok ne prođe jednu rotaciju zemlje 😄

Ako smo u nečemu usuglašeni po pitanju mjernih jednica, onda je to vrijeme.

5 0 hvala 0
17 godina

Vlasnik sam jednog @beat sata :) Tu je negdi skriva se po kutijama...

Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina

Nisu prvi!

Nakon francuske revolucije 1789., pokrenuta je sveobuhvatna reforma društva. Jedna od ideja je bila dan podjeliti na 10 sati, i godinu na 10 mjeseci.

Također nije zaživilo.

;quot;Mene je cura odje**** jer me pitala koliko si clockao proc, a ja sam reko radi na defaultu ;quot; Oly_E3
7 godina

Ovako malo-korisni prijedlozi nemaju šanse protiv tradicije. Tradicija je inače bitch, kako se samo Nijemci i Slovenci drže psihotičnog načina izgovaranja dvoznamenkastih brojeva: 25 = pet i dvadeset. Ili kad ti kažu "nazovi me na interni broj tri i sedamdeset osam i četrdeset", pa ti to napiši na cedulju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.1.2026 13:14 (Space Cadet).

0 0 hvala 0
16 godina

to je zapravo ostatak keltskog brojanja, a Francuzi ga koristi ješ luđe:

osnova je 20 (broj prstiju na rukama i nogama), pa je 77 u francuskom 3 puta 20 i 10 i 7

Ju je je? Je ju je!
10 godina

Ima svakakvih eksperimenata sa vremenom.

Npr. Staljinov radni tjedan (petodnevka) uveden je 1929. radi kontinuirane proizvodnje ukidanjem nedjelje. Osnivač KODAK-a je predložio kalendar koji bi imao 13 mjeseci po 28 dana - uvijek fiksna struktura, ali su oba propala zbog društvenog otpora i nepraktičnosti. Sovjetski petodnevni tjedan ukinuo je vikende, dijeleći radnike u skupine s različitim slobodnim danima. Nekad se muž i žena ne bi vidjeli mjesecima jer su bili u različitim grupama (možda su neki i jedva dočekali). Blago onima koji su iskusili to eksperimentiranje. 

1 0 hvala 0
16 mjeseci
"Strojevi se ne gase jer vikenda više nema"

Uh taj Staljinov kalendar je bio vrh , četiri dana radiš a peti slobodan , radnici podijeljeni u boje (smjene), pa kad dođe tvoja boja slobodan si.

https://en.wikipedia.org/wiki/Soviet_calendar#/media/File%3ASoviet_calendar_1930_color.jpg
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice