Dolby Vision 2 stiže ove godine, evo što donosi

poruka: 10
|
čitano: 4.446
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Dolby Vision 2 stiže ove godine, evo što donosi".
14 godina

Dzaba im ako nema AI. 

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

1 0 hvala 0
4 godine

Fuj.

Gledao sam večeras film Clinta Eastwooda iz 1968 na LG C4 i slika je bolja nego na Dolby vision s Netflixa. 

合気道 五段 Me, myself and I Ni jedan narod na svijetu ne bi još uvijek smio prakticirati religiju i demokraciju. Amen, Деда Мраз

0 0 hvala 0
9 godina
Re: Dolby Vision 2 stiže ove godine, evo što donos
Dolby vision nema toliko veze s kvalitetom slike. Sve šta gledaš na netflixu će izgledat užasno u usporedbi s blu-ray ili skinutim filmom. Netflix ima najveći bitrate 16 megabita (za 4k, za full hd ide ispod 10), uz iznimku za dinamičan bitrate kod pojedinih scena (navodno do 30, ali vrlo rijetko). A prosječan blu ray ima 50+ megabita
15 mjeseci
tdlc kaže...
Dolby vision nema toliko veze s kvalitetom slike. Sve šta gledaš na netflixu će izgledat užasno u usporedbi s blu-ray ili skinutim filmom. Netflix ima najveći bitrate 16 megabita (za 4k, za full hd ide ispod 10), uz iznimku za dinamičan bitrate kod pojedinih scena (navodno do 30, ali vrlo rijetko). A prosječan blu ray ima 50+ megabita

Ali će zato BR sa DV2 biti bomba na tv-ima koji imaju kvalitetu za isporučiti tu sliku.

16 godina

Mene samo zanima kako ce se podrska od proizvodaca televizora polagano razvijati. 

Isao sam jednom gledati nesto preuzeto s netflixa na racunalu doma, neki anime, i malo mi nesto cudna shema boja. Mislim si, dobro malo je cudan anime (Pluto), mozda je shema stvarno takva. Kasnije skuzim da mi mpv krivo rendera video jer je u mkv kontejneru Dolby Vision zato sto je tako na Netflixu. Okej, lokalno to rijesim tako da mpv koristim s drugim rendereom (u terminalu mpv --vo=gpu-next). 

Onda malo guglam i skuzim da ljudi koji koriste netflix aplikaciju nativno na televizorima znaju imati probleme kod odredenih brandova, primarno Samsunga koji koristi svoj HDR10+. Naravno, to nije cak ni kod vecine serije, negdje moze izbjeci postavkama, negdje ne. Ali kad budem jednog dana kupovao pametni televizor, morat cu i to uzeti u obzir.  

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.1.2026 16:57 (captain_soap_McTawish).

0 0 hvala 0
4 godine
tdlc kaže...

Jok, ovaj Western koji sam gledao je s HRT, znači nije skinut.

Ma da, DV ne utječe na kvalitetu slike, nema veze. 

Dolby Vision značajno poboljšava kvalitetu slike u odnosu na standardni HDR, donoseći življe boje, oštrije detalje i veći kontrast zahvaljujući 12-bitnoj dubini boja i podršci za mnogo veće razine svjetline (nita), što rezultira bogatijom i realističnijom slikom, pogotovo jer koristi dinamičke meta-podatke za optimizaciju svake scene, a ne samo cijelog sadržaja

Ključne prednosti Dolby Visiona:

Dubina boja: Podržava 12-bitnu dubinu boja (do 68 milijardi boja) u usporedbi s 10-bitnim HDR10 (oko 1 milijarda), što omogućuje mnogo preciznije i suptilnije prijelaze boja.
Svjetlina: Potencijalno podržava do 10.000 nita, mnogo više od HDR10 (4000 nita), iako trenutno malo sadržaja to iskorištava.
Dinamički meta-podaci: Za razliku od statičnih meta-podataka HDR10, Dolby Vision koristi dinamičke meta-podatke koji prilagođavaju postavke svjetline i boje za svaku scenu ili čak kadar, optimizirajući sliku na vašem TV-u.
Poboljšani kontrast i detalji: Rezultat je veći dinamički raspon (HDR), što znači da su i svijetli dijelovi i tamne sjene detaljniji i realističniji, a boje su živahnije.

Ukratko:
Iako je tehnički superiorniji, stvarni dojam ovisi o kvaliteti vašeg televizora i dostupnosti sadržaja. Na TV-u koji podržava Dolby Vision, slike su često bogatije i detaljnije, a tehnologija je osmišljena da dugoročno osigura najbolju moguću sliku (c/p AI)

合気道 五段 Me, myself and I Ni jedan narod na svijetu ne bi još uvijek smio prakticirati religiju i demokraciju. Amen, Деда Мраз
14 mjeseci
"poboljšat će scene za koje se mnogi gledatelji žale da su pretamne..."

Ne vjerujem koje gluposti, pa nije tv kriv što ludi redatelji prave tamne filmove, scene u mraku , tamne prostorije i bulšitovi sa prirodnim svjetlom u mračnim prostorijama i onda iduća scena Mehiko i stave onaj žuti oker filter koji tako iritira !
Dali je itko gledao novi Poirot? Baš sam se veselio misleći misterija ubojstva u Veneciji, prekrasne stare zgrade nemoš' pogriješiti , kad ono pod svijećom mrkli mrak u prostoriji tek vidiš pola lica koje blješti na svijeći... to ne može posvijetliti ni DV3 uz 10 000 svijeća po metru kvadratnom (cd/m2). Ili Marvel Film pa da uštede i sakriju loše spec. efekte jedva vidiš Supermana kako leti. I onda Recimo pokreneš južno korejski film i diviš se prekrasnoj svijetloj pravoj 4K slici svake scene , dobro osvijetljenih prostorija bez bokeha, fokusa i sličnih gluposti koje zamute sliku, tako da svaki detalj možeš vidjeti.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
2 0 hvala 1
4 godine

Zato sam i napisao da mi je Western film iz 1968 s HRT-a ili Nove TV bolje slike nego nekakav DV film s Netflixa.

Danas se (dobro si primjetio) rade svakakva sranja s tim filterima, raznim presetima koji samo upropaste film.

1 0 hvala 0
17 godina
Bolje od DV-a s Netflixa?
To je meni uvjerljivo najbolje multimedijsko iskustvo...
4 godine
Armor kaže...
Bolje od DV-a s Netflixa?
To je meni uvjerljivo najbolje multimedijsko iskustvo...

Malo karikiram, svakako je bolje, no znaju napraviti te mračnije scene "umjetnički" da se ništa ne vidi.

Najbolje iskustvo bi ti bilo da pogledaš drito s bluray medija originalni film. Neki bar od pedesetak gigabajta, to sam probao kad sam kupio LG C4 i to ubija. 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice