Morgan Stanley: AI gasi više od 200.000 radnih mje

poruka: 6
|
čitano: 2.544
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Morgan Stanley: AI gasi više od 200.000 radnih mje".
15 mjeseci

Baš me briga , za sad nisam ja na redu za odstrijel!

Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
1 0 hvala 0
6 godina

Dakle, sad su na redu i ovi jadni điberi koji popunajvaju excellice... Banke zatvaraju svoje poslovnice već neko vrijeme. kako sve više ljudi koristi net banking i kako sve više toga možeš i obavit preko aplikacije potreba za poslovnicama je zapravo sve manja. Druga stvar su i plaćanje karticama tj smanjenje korištenja gotovine, naknade za podizanje/polaganje gotovine su sve veće dok su za kartično plaćanje naknade sve manje. jednostavno te banke već neko vrijeme  fizički tjeraju od sebe tj od poslovnica. I to traje već par godina (2-3). Žao mi je ljudi koji će popušit otkaze, ali ima nas još na listi za odstrel. E sad, je li to dobro ili loše pokazat će vrijeme

HAIL TO THE KING, BABY!
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina

Nova godina, novo plašenje kako će glorificirani papagaji uzeti svima poslove. Pa onda malo realnih članaka o firmama koje cvile nakon što shvate da je LLM sranje za bilo što osim generiranje slika i obrade teksta, pa bi natrag ljudske radnike. Pa onda idu članci o AGI koja eto samo što nije, i tako. Dok balon ne pukne, pa ćemo se razgovarati malo realnije o mogućnostima i primjeni glorificiranih papagaja.

Nadglednik dina
Moj PC  
2 1 hvala 1
10 godina

Ma pitaj ti AI za nešto što ne postoji, paš vidjet veselja, ovak nekak:

• Naravno da ti mogu pomoći, evo koraka
  • Ok, taj dio ne radi, probaj ovako
  • ... nakon 2 dana ...
  • Aha, da, ispričavam se, u pravu si, to uopće nije moguće izvesti

Nisam skeptik, jako je dobar kao automatizirani HELP/Manuals rovokopač umjesto nas.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.1.2026 10:44 (EricCartman).
Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
Re: Morgan Stanley: AI gasi više od 200.000 radnih
EricCartman kaže...

Ma pitaj ti AI za nešto što ne postoji, paš vidjet veselja, ovak nekak:

• Naravno da ti mogu pomoći, evo koraka
  • Ok, taj dio ne radi, probaj ovako
  • ... nakon 2 dana ...
  • Aha, da, ispričavam se, u pravu si, to uopće nije moguće izvesti

Nisam skeptik, jako je dobar kao automatizirani HELP/Manuals rovokopač umjesto nas.

Ima puno primjena. Odličan za text, dobar za dokumentaciju, za generiranje slika i tako dalje. No problem je što AI korporacije prodaju "AI" doslovno kao inteligenciju, što nije. Daleko je od toga. Znaju oni jako dobro da su do zida došli, mogu samo osvježavati/dodavati podatke, dodavati agente, tuning raditi, nema tu više ništa revolucionarnog. 

Nadglednik dina
15 godina

3 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice