Mercedes-Benz plaća 150 milijuna dolara kazne zbog

poruka: 7
|
čitano: 3.635
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Mercedes-Benz plaća 150 milijuna dolara kazne zbog".
5 godina

Sada EU treba krenuti prijetiti carinama SADu i ne platiti ni centa ove glupe kazne.

1 0 hvala 0
17 godina
Re: Mercedes-Benz plaća 150 milijuna dolara kazne
LoL kako su potplatili nekoga.
VW je platiti morao 50 milijardi!
17 godina

kako su i se ogadili eu proizvođači vozila, varaju nas cijelo vrijeme, preskupo naplaćuju vozila, inovativnost nikakva, ukinuli jeftinije manje modele jer ime se "ne isplate" , srozali totalno kvalitetu. 

I sad kad su uletili kinezi s daleko boljom ponudim, kukaju i plaću kako propadaju i da im se ukinu nametnute zabrane , bla bla.  Istina je da u problemima već i bili i da su kinezi bili samo zadnji čavao. 

Što god eu napravi, ukine zabrane za ice ili što već, neće puno promjeniti jer se tržište već promjenilo

2 0 hvala 0
6 mjeseci

Ne EU ne treba biti kao Trump pa zbog nesto malo milijardi shebati cijelo vrlo plodonosno trziste. To bi bila reakcija u klasi uvredjenog derista.

Ovih 150 milja je samo mali mozda finalni dio ceha koji je platio Mercedes, ukupno su platili puuuuno vise od toga, ali ipak manje od VW. Zato jer su prodali manje vozila, promtnije su reagirali,  njihov softver nije bio ocito lopovski kao VW, pa su se mogle poturiti malo drugacije interpretacije. To je ono koliko sam ja pratio dok sam pratio.

U svakom slucaju taj dieselgate je bio jedna proporcionalna samarcina prepotentnoj Europi koja najvise gura te Ekospike i jos usput nemilosrdne lupa po dzepu americke tvrtke koje posluju u EU ekonomskom podrucju.

Ja bi radio vozio npr Chevy Silverado, ili Denalija, bez obzira na potrosnju, ali po cijeni kakve su USA. No o tome mogu samo sanjati i eventualno se tjesiti Amarokom ili slicnim kopijama.

1 0 hvala 0
17 godina
My2Cents kaže...

Ne EU ne treba biti kao Trump pa zbog nesto malo milijardi shebati cijelo vrlo plodonosno trziste. To bi bila reakcija u klasi uvredjenog derista.

Ovih 150 milja je samo mali mozda finalni dio ceha koji je platio Mercedes, ukupno su platili puuuuno vise od toga, ali ipak manje od VW. Zato jer su prodali manje vozila, promtnije su reagirali,  njihov softver nije bio ocito lopovski kao VW, pa su se mogle poturiti malo drugacije interpretacije. To je ono koliko sam ja pratio dok sam pratio.

U svakom slucaju taj dieselgate je bio jedna proporcionalna samarcina prepotentnoj Europi koja najvise gura te Ekospike i jos usput nemilosrdne lupa po dzepu americke tvrtke koje posluju u EU ekonomskom podrucju.

Ja bi radio vozio npr Chevy Silverado, ili Denalija, bez obzira na potrosnju, ali po cijeni kakve su USA. No o tome mogu samo sanjati i eventualno se tjesiti Amarokom ili slicnim kopijama.

Mercedes prodaje skoro isto puno automobila kao i VW u USA te zaraduje visestruko vise jer su premium marka. VW ima jako mali udjel na USA trzistu i nikad mi nije bilo jasno radi cega se uopce trude. Tih 50 milijardi kazne nisu nikad i nikad ne budu zaradili niti pokrili. Znaci u sljedecih deset tisuca godina si ne budu vratili te novce sa prodajom automobila u USA.

5 godina
Ne bi ništa sjebali. Europljani i dalje koriste američke proizvode i usluge unatoč kaznama tome što Ameri ne žele platiti kazne.
6 mjeseci

Ja te ne razumijem jer mi se tvoje brojkama cini malo previse ne odredjeno. U temi se spominje USA a tamo koliko ja znam niti jedan nije platio 50 milijardi. Mozda globalno?

Ako progooglas prihode pa usporedis sa kaznama, ne globalno nego samo u USA budes vidio da oni to kroz nesto godina fino mogu kompenzirat, onda buide jasnije da se radi upravo o onome sto sam i napisao, jedna fina samarcina da se malo skuliraju.

Od prihoda, kada se sve podmiri, ukljucujuci i razvoj, na kraju obicno ostane cistoga u rasponu od 5 do 10%, minimalno. Kod Mercedesa vjerovanto i vise.

Trump je ljut ko pas jer smatra da njegov realni sektor premalo zaraduje a USA nije samodostatna uglavnom kroz prizmu Kine koja im je izmigoljila iz sapa i nije nasjela na niti jednu provokaciju koju su im podvaljivali do sada. EU prodaje puno vise proizvoda u USA dok USA vise usluga u EU. EU prolazi bolje jer vise ljudi zaradi placu u realnom sektoru. EU suti i sa punim pravom masu repom kao poslusni pesek jer su carine realno sitne.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice