Testirali smo najjeftiniji OLED monitor u Hrvatsko

poruka: 34
|
čitano: 13.336
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Testirali smo najjeftiniji OLED monitor u Hrvatsko".
16 mjeseci
Re: Testirali smo najjeftiniji OLED monitor u Hrva
Teško da je to softverska opcija , to bi bilo opasno. Predpostavljam da je kao i s oled televizorima automatisch čuvanje ekrana koji ne možeš isključiti.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
7 godina
nikonja kaže...

Činjenica je da OLED ne paše onima koji si ga nemogu priuštit i onda tražiš "dlaku u jajetu" da si to opravdaš!

Ali jedna od najsmješnijih mi je da se OLED ne koristi u profi radu  Već dugo se nisam bolje nasmijao, ali šta ja znam jer očito nisam toliki profi kao kolega!

Bas se i ne bi slozio, ali da on pretjeruje - pretjeruje i to naveliko. 

18 godina
mjaneci3 kaže...
knight kaže...
mjaneci3 kaže...

Imam Asus Vivobook s OLED ekranom već 3 godine i naradio se, a na njemu nikakvih znakova burn-in-a. Više manje svi oni sad imaju zaštitu poput npr. pixel shit u sebi koji sprečava burn-in.

Da li si mozda negdje nasao informaciju kako radi Pixel Shift na Asusu? Imam Zenbook sa OLED-om i stavio sam Linux, ali nigdje ne mogu naci pouzdanu informaciju da li je to hardverski implementirano, ili zavisi od OS-a, a Asus se nigdje ne ocitava po tom pitanju konkretno.

Asus na windowsu ima software za konfiguraciju u kojem su između ostalog i postavke za OLED i tamo je opcija za pixel shift... Pretpostavljam da je softwareski upravljano.

Ma sve se nadam da je ovo sto Sirotanovic kaze, da ne bi prepustili tako vaznu opciju nekoj aplikaciji. Pogotovo sto u MyAsus, bar kod mene, samo pokazuje da je ukljuceno kao informaciju, bez mogucnosti ukljucenja/iskljucenja.

16 mjeseci
Pa uz tu opciju vjerojatno radi automatski refreš pixels jednom u desetak dana i još poneki oled trik , ako to radi stari tv od 6-7-8 godina nema smisla da neki proizvođač monitora uopće dozvoli da netko prćka po tome.
Recimo stari LG oled tv ima opciju osvježenja piksela ručno , no uz upozorenje da se to radi samo ako dođe do blokiranog piksela i da je inače opasno to raditi ručno zato što on to radi auto.

I zašto bi netko garanciju davao na monitor ako ga možeš uništiti gašenjem sigurnosnih mjera 🤔
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice