Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Testirali smo najjeftiniji OLED monitor u Hrvatsko
- poruka: 34
- |
- čitano: 13.336
- |
- moderatori:
vincimus
Činjenica je da OLED ne paše onima koji si ga nemogu priuštit i onda tražiš "dlaku u jajetu" da si to opravdaš!
Ali jedna od najsmješnijih mi je da se OLED ne koristi u profi radu 

Već dugo se nisam bolje nasmijao, ali šta ja znam jer očito nisam toliki profi kao kolega!
Bas se i ne bi slozio, ali da on pretjeruje - pretjeruje i to naveliko.
Imam Asus Vivobook s OLED ekranom već 3 godine i naradio se, a na njemu nikakvih znakova burn-in-a. Više manje svi oni sad imaju zaštitu poput npr. pixel shit u sebi koji sprečava burn-in.
Da li si mozda negdje nasao informaciju kako radi Pixel Shift na Asusu? Imam Zenbook sa OLED-om i stavio sam Linux, ali nigdje ne mogu naci pouzdanu informaciju da li je to hardverski implementirano, ili zavisi od OS-a, a Asus se nigdje ne ocitava po tom pitanju konkretno.
Asus na windowsu ima software za konfiguraciju u kojem su između ostalog i postavke za OLED i tamo je opcija za pixel shift... Pretpostavljam da je softwareski upravljano.
Ma sve se nadam da je ovo sto Sirotanovic kaze, da ne bi prepustili tako vaznu opciju nekoj aplikaciji. Pogotovo sto u MyAsus, bar kod mene, samo pokazuje da je ukljuceno kao informaciju, bez mogucnosti ukljucenja/iskljucenja.
Recimo stari LG oled tv ima opciju osvježenja piksela ručno , no uz upozorenje da se to radi samo ako dođe do blokiranog piksela i da je inače opasno to raditi ručno zato što on to radi auto.
I zašto bi netko garanciju davao na monitor ako ga možeš uništiti gašenjem sigurnosnih mjera 🤔