too little, too late
EU želi ublažiti GDPR i odgoditi stroga AI pravila
- poruka: 6
- |
- čitano: 3.676
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Tradicionalno američke kujice.
Ali Trump je ravnatelj.
Kak on kaže,drugi "skaču".
U kontekstu progresa, a čim je više progresa mam je i više sive zone, ovakve činjenice su isto tako siva zona!
Osobno, neke stvari mi na iOSu i MacOSu fale jer se ne može iskoristiti u potpunosti kao što tuku sa normama ispuha pa pravi auti sa još pravijim motorima ne mogu doći u EU ili se obustavlja njihova proizvodnja, recimo!
Ustvari, zanima me GDJE uopće funkcionira GDPR ali 100%, obzirom SVI špijuniraju, manje više, tako da samo njegovo postojanje se čini utopijskom debilanom, moje skromno subjektivno viđenje i razmišljanje! Isto tako AI, koji so far so guud uopće ne koristim i nemam namjeru u dogledno vrijeme koristiti, barem dok naš Rimke ne upogoni obe TAXIje po Zabregu! A nekako ne vjerujem da će ih pogurati u ovom desetljeću, uopće!
Stoga, zelenim birokratima bi bilo bolje, izgleda još jedna utopija, uhvatiti se pravog posla, vratiti V12 motore u F1, ili makar V10, isto tako one mlince za kavu ugasiti jer ovim načinom i smjerom neće nitko nikada krenuti niti na mjesec a kamoli Mars ili recimo Jupiter!
ATJ Lučko
Prvenstveno prije nego napisem par rijeci, misljenja sam da je EU nesto najbolje sto se dogodilo RH ikada. Smjerom koji zemlja (RH) ide, bez EU bili bi podijeljeni u kmetove i "plemstvo". Vitezove i barune koji pijani ubijaju po cestama a MUP-u treba npr 6 mjeseci da napise izvjesce u kojem je Barun kriv. Ili sin npr nekog Kneza, na pjesackom ubije 2 djevojke, pa dobije snizenje kazne jer "dolazi iz dobre obitelji". itd. Ti neki primjeri.
Da se ne bi zajebali, trebamo od te EU imati realna ocekivanja. Sto pod time mislim?
Nakon WW2, pa do danas, EU nije slobodna. Iako je pao zid 90-e, Njemacka se ujedinila, Americke baze su ostale. Americke baze su ostale i u Italiji, i Belgiji, i na mnogo drugih mjesta. trenutno smo na 38, sa 150. Osim vojnog prisustva, cizme na tlu, obavjestajno gospodarsko politicka dominacija se odvijala po Europi 70+ godina. Ali ne neka bezvezna politika dominacije, nego se lobiralo, groomalo, slalo u SAD na neka usavrsavanja, vrbovalo i biralo najposlusnije tih istih 70 godina. Imate i danas u Njemackoj gustu sumu NGO-a a medju njima medju najjacim Die Atlantik Bruecke koja je izravna agentura, a gdje sjede od Merkel, Blackrock Merza pa niza njemackih ministara i bivsih Bundeskanzlara. Sve to ne sluzi, niti ce ikada sluziti interesima Njemacke ili EU. Nikad.
EU je koristena kao dumping ground za mijesanje stanovnistva, gdje SAD bombardira Middle East, a EU uzima izbjeglice. Koji onda ubijaju i siluju Europljane. Pogledajte samo barikade u Njemackoj koje se, dok ovo pisem, dizu oko Bozicnih sajmova u Njemackoj. Jer je jasno kao dan da ce neki pripadnik neke inzinjerske nacije ukrasti kombi, i zaorati u prolaznike. I to nije rasizam nego cinjenica.
Sada, sjahivanjem Demokrata i dolaskom Trumpa, taj lanac popusta, i EU je obezglavljena. Kao neki pas, Floki, koji je cijeli zivot na lancu, ali lanac popusti, i on sada odjedamput moze ici kuda hoce. Kamo da idem? Sto da radim?
Te upravljacke strukture EU postavljene su od struktura van EU koje slusaju, ne donose odluke. Zato i toliki muk i pokornost kada Washington zove. Pored toga su i administrativci, nisu poduzetnici koji idu van, preuzimaju rizik, ali i rjesavaju stvari, inovativnost je kljucna. I tu ih gaze i Kinezi i SAD.
Premalo i prekasno kako je neko gore rekao. Stvari tonu u birokratski mulj, a tempo se ubrzava.
Ne bih zelio zivjeti u RH koja nije u EU. Jer realno, neka nam Bog pomogne ako se to desi. Da nema instanci iznad Premijera i Stranke. Tu nas ceka samo spin 41-45-91, i neprekidan niz pljacki koje se ionako odvijaju na dnevnoj bazi, uz pad ljudskih prava.