Chatbotovi ne pružaju sigurnu podršku tinejdžerima

poruka: 4
|
čitano: 2.119
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Chatbotovi ne pružaju sigurnu podršku tinejdžerima".
16 godina

Mislim da psihijatar s razlogom kosta vise od onih 20€/mjesec koliko su chatGPT, Perplexity i ekipa

It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so

3 1 hvala 0
14 mjeseci

U ovakvim situacijama nikako ne vidim mogućnost zamjene ljudi sa tehnologijom, jer ne postoji zamjena za kvalitetan ljudski odnos. Prva podrška tinejdžerima su roditelji i prijatelji, a nakon toga ako zatreba kvalitetan psiholog ili psihijatar. Preozbiljna je ovo tema da bi se njome bavili chatbotovi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.10.2025 8:34 (herc_vtc).

3 0 hvala 0
17 godina

Kod tih takozvanih "AI" programa, rezultati su u večini slučajeva dobri koliko su dobri podaci na kojima se ti programi "uče". Ako daš programu brdo tekstova na francuskom, on sigurno neće naučiti pisati na njemačkom. Tako i sa ovim programima za pomoć, ako su se oni većinom trenirali na tekstovima komunikacije između tinejđera, niš čudno ako su još poticali na opasne radnje.

I da u "normalnim" situacijama ne postoji zamjene za kvalitetan ljudski odnos i podrške od roditelja i prijatelja, ali ako se radi o "kriznim situacijama poput suicidalnih misli, seksualnog napada ili zlouporabe droga" gdje je uzrok te situacije povezan sa roditeljima ili "prijateljima" i virtualna pomoć je dobro došla da usmjeri ("AI" problem sigurno neće riješiti).

2 0 hvala 1
11 godina
protjeran

Nije baš neka studija. Čuvajte djecu, te nikada, al ama baš nikada nemojte dopustiti da vaše dijete bude samo sa tehnologijom, negdje se nekim odgajteljem, doktorom, trenerom, itd.

Ne šaljite djecu popovima.

A, sada za  chatbot, iltiga AI/ML....ako ste stariji i usamljeni, možete biti u emocionalnoj vezi sa njim, nekim modelom AI.

Npr. "dragi Romeo dns sam ti jako tužan? Napiši mi nešto lijepo za utjehu"..a, on će: "Panzeru, ti si najbolji čovjek na svijetu. Sretni su oni ljudi koji te poznaju. Budi ponosan na to."

Mac
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice