Šef Xiaomija usporedio nadolazeći Xiaomi 17 Pro Ma

poruka: 16
|
čitano: 4.785
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Šef Xiaomija usporedio nadolazeći Xiaomi 17 Pro Ma".
11 godina
protjeran

Nisa iPhone, niti želim biti iPhone.

Međutim, uspoređujem se konstatno sa njim i izgledam kao on.

A, iPhone je kao olfo loš.

I još uvijek postoji opasnost, špijunaše preko kineskim mobitela.

Mac
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

Xiaomi je imao smisla kad su im flagshipi bili cca 50% cijene iPhonea. Ovo sad je totalni apsurd

Moj PC  
4 0 hvala 0
12 mjeseci
Re: Šef Xiaomija usporedio nadolazeći Xiaomi 17 Pr
TibzzX kaže...

Xiaomi je imao smisla kad su im flagshipi bili cca 50% cijene iPhonea. Ovo sad je totalni apsurd

Zašto?

11 godina
protjeran

@Novice

Zato kaj si dobival jednak il sličan hardver i softver po duploj manjoj cijeni, nego drugi razvikani brendovi.

Znači, ui Kinezu si dobio iste performanse, a nisi plaćao cijenu koji se ulaže u propagandu drugih razvikanih brendova.

To je bila logika kupovanja kineza i opravdanje.

Nikada nisam bio sklon kinezima, nego sam dugo bio zakleti Samsungovac, al kako sam nabavio MBP, i to se mjenja. Brijem na baviti Air. Svjetloplavi.

Nadalje, osobno mi se nije svidjelo kaj su ti i takvi mobiteli špijunski. Drugo, pitanje je povezivosti softvera za taj hadrver. Nisam se želio sa tim baćati.

Kaj se tiče propagade, i Huavej u posljednje vrijeme dosta to financira. Čak su ušli i na naša sveučilišta, gdje traže stručnjake sa naših fakuleteta.

Međutim, mislim i da će se to promijeniti, zbog političkih razloga u ovom turboletnom svijetu koji se mjenja ne na dnevnoj razini, nego na dnevnoj. "Brzinom svjetlosti".  Možda EU, kaže ne tim i takvim mobitelima.

Našim studentima i stručnjacima bi toplo preporučio da se ne petljaju sa njima.

Mac
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.9.2025 18:51 (PzKpfw).
12 mjeseci
PzKpfw kaže...

@Novice

Zato kaj si dobival jednak il sličan hardver i softver po duploj manjoj cijeni, nego drugi razvikani brendovi.

Znači, ui Kinezu si dobio iste performanse, a nisi plaćao cijenu koji se ulaže u propagandu drugih razvikanih brendova.

To je bila logika kupovanja kineza i opravdanje.

Nikada nisam bio sklon kinezima, nego sam dugo bio zakleti Samsungovac, al kako sam nabavio MBP, i to se mjenja. Brijem na baviti Air. Svjetloplavi.

Nadalje, osobno mi se nije svidjelo kaj su ti i takvi mobiteli špijunski. Drugo, pitanje je povezivosti softvera za taj hadrver. Nisam se želio sa tim baćati.

Kaj se tiče propagade, i Huavej u posljednje vrijeme dosta to financira. Čak su ušli i na naša sveučilišta, gdje traže stručnjake sa naših fakuleteta.

Međutim, mislim i da će se to promijeniti, zbog političkih razloga u ovom turboletnom svijetu koji se mjenja ne na dnevnoj razini, nego na dnevnoj. "Brzinom svjetlosti".  Možda EU, kaže ne tim i takvim mobitelima.

Našim studentima i stručnjacima bi toplo preporučio da se ne petljaju sa njima.

Ako maknemo političko špijunske razloge, nije li logika kineza da se cijena digne kada je prodaja dosegla određenu razinu? A i sada kinezi najćešće nude bolji hw nego drugi brendovi za istu lovu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.9.2025 19:31 (Novice).
11 godina
protjeran

@Novice

Brijem da će bez obzira na bilo koje razloge, ti mobiteli administrativnim putem biti maknuti iz ponude.

Ne mogu točnije dogovoriti, jer ne pratim baš promjene na tržištu mobitela tako detaljno.

Mac
12 mjeseci
PzKpfw kaže...

@Novice

Brijem da će bez obzira na bilo koje razloge, ti mobiteli administrativnim putem biti maknuti iz ponude.

Ne mogu točnije dogovoriti, jer ne pratim baš promjene na tržištu mobitela tako detaljno.

Ako se desi da kinezi nestanu sa zapada u ponudi onda će biti prvi put da ne mogu kupiti novi mobitel svake godine kao sada.

14 godina
Amerikanci ne špijuniraju?
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.9.2025 20:20 (another).

1 1 hvala 0
11 godina
protjeran

@another

Da, spriječe špijunažu. Oni se bave kontrašpijanažom. Mislim, da ne bi trebao imati ništa kontra U.S.A..

Mac
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.9.2025 20:41 (PzKpfw).
14 godina
@PzKpfw
Google da radi kontraspijunazu? Pa ti su izmislili racunalno spijuniranje sa svakim klikom u trazilicu, svakim historyem, cookijem itd.
A sad se i EU ukljucio sa spijuniranjem svojih građana, znaci nas, s chat controlom.

2 1 hvala 0
11 godina
protjeran

@another

Nažalost, takva su vremena. Nije to zbog nas, nego zbog raznih loših ljudi među nama.

Mac
3 godine
PzKpfw kaže...

Nisa iPhone, niti želim biti iPhone.

Međutim, uspoređujem se konstatno sa njim i izgledam kao on.

A, iPhone je kao olfo loš.

I još uvijek postoji opasnost, špijunaše preko kineskim mobitela.

"Olfo"? To riječ? Ako si mislio šatrovački koristiti, onda se kaže lafo ili šatro 😉

11 godina
protjeran

@vedranbe

Tak se čapri na kvartu, žišku?

Olfo bi ti bilo kao kao u kontekstu foliranja. Nije prvi put da me forumaši uče hrvatski, sada ulični govor....uskoro će i višu matematiku.

Mac
6 godina
Novice kaže...
TibzzX kaže...

Zašto?

Evo da ja dam svoj razlog zbog kojeg imam isto mišljenje

Xiaomi i nekad Huawei su imali mobitele sa dobrim hardverom, chipset, pohrana i memorija su bili na razini Galaxy S serije i iPhone-a.
Koštali su barem 30-40% manje nego Galaxy S i iPhone, a neke razlike su bile u materijalima kućišta, broju nadogradnja koje dobiješ,
nekad u kamerama (s iznimkom Huaweia koji je dizao kamere na sljedeći nivo s par modela), malo u zvučnicima i sitnice koje nisu odmah očite.
To su bili neki sitni kompromisi koji su bili okej s obzirom da su novci koje daješ osjetno manji, a imaš jako moćan mobitel koji ne šteka (tad je svako drugi štekao).

Danas su hardverski malo možda i bolji od spomenutih mainstream flagshipa, ali su isto tako došli na nivo i sa cijenama.

Ali na jedan kompromis nikako ne mogu pristati, a to je sustav, da bolje kažem android skin koji imaju.
Appleov iOS je simbol dobro ukomponiranog sustava i suradnje sa hardverom. OneUI je najbliže tome.
Ali MIUI i EMUI su po meni daleko od toga. Imao sam Huawei, pa nakon njega Xiaomi, a danas povremeno koristim Huawei P50 Pro.
MIUI mi se nikako nije svidio, okej ima puno opcija za promjenu fontova, tema i svega živog ali nije to ono što treba prosječnom korisniku,
a imao je neke glitcheve, bugove, probleme koji su mi nekad dizali živce, osim toga falio mu je faking proximity senzor i slušanje glasovnih je bila noćna mora.

EMUI je bio dosta bolji, ali i on bi imao neke sitne problemčiće, a danas možda i gore stanje jer su sad fokusirani na HarmonyOS za kinesko tržište, nama ostaje EMUI.

Platit osjetno manje i pristat na te kompromise ima smisla, ali platit isto mi baš i nema.

Recimo taj P50 Pro koji koristim (koji bi trebao biti u rangu otprilike iPhonea 14 Pro ili slično), nije dobio neku bitniju nadogradnju neko vrijeme,
zbog situacije sa politikom ne mogu normalno aplikacije ažurirati i slično... Može se on i dalje koristiti, nije on loš, ali to je ipak nekad bilo 1200e, a definitivno mislim da bi se S22 ili iP14 bolje ponašali danas.

Znam da će uvijek bit netko sa protuargumentima i slično, ali meni jednostavno osjećaj nije isti kad koristim kineza i kad koristim iPhone ili GalaxyS.
I da, mislim da je ovo stvarno glupo da se toliko velika i relevantna tvrtka poput Xiaomija sramoti sa prilagođavanjem naziva i broja novih modela da se uskladi sa iPhoneom, hoće li i kad Apple izbaci neke specijalne verzije za godišnjice i slično? Svi fanboy-evi kineza se pale na usporedbe protiv GalaxyS ili iPhonea na predstavljanjima novih kineskih mobitela, ali i dalje su oni tu kao referentne točke, kao modeli koji su ustaljeni na tržištu i koje će u velikoj većini slučajeva odabrat ljudi koji imaju 1000+ eura za mobitel.

12 mjeseci
Eto koristio sam u jednom trenutku oba i samsung Galaxy i huawei . Kako sam navikao na EMUI pizdio sam na oneUI koliko mi je naopak, te sam ga prodao a ostavio si staru ragu mate 20 pro .
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
11 godina

Svasta se ode prica... 

Špijuniranje, jer kao kinezi vas špijuniranju a ameri i koreanci ne. 

Sve se prati sve se gleda i to je tako. 

Tržište je jedno novorođenče - kad je gladno nahrani ga. 

Time se xiaomi vodi, nakon što je huawei istrijebljen na globalnom tržištu stvorila se rupa koju au oni pokrpali. Prodaju mobitele od 50 do 1500e, a softver im je tek toliko dobar da ga 90% ljudi može koristiti bez problema. 

Apple i Samsung kupe 90% prihoda od premium segmenta od cega apple 80% Samsung ovih 10%. 

U midrange i lowend segmentu samsung i xiaomi kupe 90% kampitala i firme im "žive" od toga, a ne od mobitela od +1000e. 

Tako da ovi Xiaomi od +1000e je demonstracija tehnilogija, mobitel koji ih stavlja na medijsku mapu i u takvom kontekstu rame uz rame sa apple i samsung, a to im je i bio cilj s marketinške strane. 

Moj PC  
3 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice