Prva ugljično neutralna zemlja svijeta uskoro će b

poruka: 7
|
čitano: 6.753
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Prva ugljično neutralna zemlja svijeta uskoro će b".
8 godina

100m eura za solarne panele i to će pokrit samo potrebe Vatikana i možda još nešto malo viška???

Ovo je u rangu bojanja tunela u Rvackoj!

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

430 ha  zemljišta prekriti će solarnim panelima !
stući će 100 milja eura....

BAŠ EKOLOŠKI :)

3 0 hvala 0
17 godina
Re: Prva ugljično neutralna zemlja svijeta uskoro
nikonja kaže...

..

Ovo je u rangu bojanja tunela u Rvackoj!

-laži i objede.. zna se što je pituranje! :) .. odnosno, idući sinonim je farbanje, što se lexički može demonstrirati npr rečenicom, nemoj mi farbat.. i svi znamo o čemu se radi, značenje-prijevod mada je riječ germanizam udomaćilo se (ne bojanje nego prijevod..) :)) .. no naravno, lingvističkim laicima ako već razmiju frarbanje kao riječ, pituranje ne otkriva ono bitno.. a to je tko, ne što.. tko, rođo, netjak.. kum, pa ono a di sam tu ja kume.. ili dogovorit ćemo se.. u klansko-rodbinskim i krvnim vezama, plemenskim, .. pod širi termin rođo, i tad pituranje tunela ima konkretno lokalizirano plemensko značenje-čitanje... ne bilo tko, nego ja i moj rođo.. ne neki bauštelac, filipinac, zagorac, ostali.. nego ja i rođo, ćemo piturat tunel, .. druga-treća ruka, itd.. što je dialektalno lokalno endemično zadano, pri čemu to nije termin za možda isti posao u npr francuskoj ili guatemali.. oni imaju svoje riječi, značenja, lopve i tunele.. pa možda u tom smislu kažu kako musa dere jarca, kao turcizmi, koji nisu etnički vezani na turke, nego na to da nekog treba do kože odrati.. recimo naplatom apartmana ili servisa auta, keramičkih pločica i sl. poslovi koji se naplaćuju po nekoj imaginarnoj normi i jedinici, barem 2-3 puta više nego se itko u tom poslu na početku nadao..  i tad je lokalizam-udomaćen, manje u kožarskoj industriji obrrade papkara jer u toj industriji nismo nešto jaki, više nam je koža svinje potrebna za tablu špeka i nogometnu loptu .. itd itd.. :))

-tako da si promašio, srž-bit značenja bojanja-pituranja-farbanja tunela ili kako se kog odere s računom za takve radove, dok je moderan biz otkrio nabijanje troškova pa svaki veći državni projekt probije plan za red veličina x10 ako je prava uspješna državotvorna vlast na vlasti a ne neki pošteni amateri koji se brinu za prvobitnu akumulaciju ne videći da mogu i više :) .. praktički više ne postoji moderna država u kojoj projekti ne probiju plafon, mada bi se reklo da npr švabe znaju računati.. znaju, upravo zato to i rade, švabe.. ili švicarci, recimo izgradnjom novog većeg sudarača čestica.. :) npr talijanci u veneciji i primjer izgradnje brane da grad ne poplavi, mada je ekšli po tome i slavan-poznat jer je naprosto pod vodom kao i one barke koje inače ne bi bile simbol.. i problem koji im se dogodio nakon par desetljeća izgradnje, zastoj pa čak i suša-nestašica vode od koje se brane tim branama.. vrhunac, tj nije mafija slučajno potekla s tih koordinata.. :) no eto, oni su to u tom primjeru (ili slučaju ako dođe do suda) doveli do novog umjetničkog nivoa, čak se više ni ne zna koliko probijenih planova, rokova i novca.. za svaku iduću grešku-ispravak duplo od prethodne.. umjetnost na vrhuncu! :) 

-književno je ok, riječ bojanje.. no to je tumačenje za djecu-školu.. :) jer osim boje u njoj se krije i strah, bojati se.. dok su naši ljudi poznati po hrabrosti od st.sedmog i gusarstvu, što nije za kukavice koji se boje nečeg.. pa je i sama njiansa tog mogućeg značenja nepoželjna i prednost ima pituranje-farbanje, dok laici to vide kao talijanizme-germanizme-izme.. realnost to vidi kao nešto naše, udomaćeno i podignuto na viši level duhovnositi, asimilacija i evolucija-razvoj do neslućenih visina (iznosa takvih računa pa i najbanalnije npr hepove i vodovodove formule obračuna potrošnje..) :)) ..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
10 godina
Umra sam od dosade
7 godina
Zemljani krenu sa ratom....papa se moli za mir i dođe u roku keks do mira...papa zamoli svog gazdu da abrakadabra i stakleničkih više nema
mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
2 0 hvala 0
18 godina

Baš su super to riješili, u tako kratkom roku čitavu zemlju prebacili ne ekološko održive izvore energije, su tu proizvodnju i industriju koju imaju kao i svaka druga država. Ili.. oh ne... možda ipak samo PR... država su isto kao što sam i ja milijunaš...

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 mjeseci
Ne treba zaboraviti da je dobrim dijelom tu i naš novac , RH iz proračuna dobrano isplaćuje Vatikan.

Lako je trošiti tuđi novac!
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice