Škoda ne odustaje od karavana: Vision O najavljuje

poruka: 25
|
čitano: 6.758
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Škoda ne odustaje od karavana: Vision O najavljuje".
17 godina

90% Oktavija kaj se proda su karavan i fala Bogu kaj ih proizvode jer su zakon. Oktavija karavan je naprodavaniji sluzbeni auto zadnjih pet tisuca godina.

3 0 hvala 0
7 godina

Neki dan sam bas gledao octaviu karavan, doduse 2016 godine otprilike i nisam bio nesto odusevljen ali jbg dosta sam zahtjevan po pitanju automobila pa ne cudi.

Ne kazem da nisu super auti, jako pouzdani, stedljivi i dobri sa cijenom jer jesu i nema tu dileme.

Ono sto mene veseli u cijeloj prici je da neki i dalje zadrzavaju karavane koje su 100x bolji od SUV-ova a opet sve vise SUV-ova a sve manje karavana.... bezveze...

Nadam se da ce karavani zivjeti sto duze i da ce ponuda biti s vreenom jos veca... recimo honda accord zadnji model opce nema karavansku verziju sto je ogromna steta jer bi gotovo sigurno bio najbolji karavan na trzistu buduci da toyota u toj klasi takodjer nema karavana (ako se ne varam).

1 0 hvala 0
17 godina
Re: Škoda ne odustaje od karavana: Vision O najavl
rampart kaže...

Nadam se da ce karavani zivjeti sto duze i da ce ponuda biti s vreenom jos veca... recimo honda accord zadnji model opce nema karavansku verziju sto je ogromna steta jer bi gotovo sigurno bio najbolji karavan na trzistu buduci da toyota u toj klasi takodjer nema karavana (ako se ne varam).

Toyota ima Corollu TS, to je njihov karavan. Kad sam prošle godine kupovao novi auto gledao sam Octavie, ali su mi se karavanske izvedbe činile malo preskupe s obzirom na paket opreme koji sam htio, a i trebalo ih je čekati barem pola godine. Zato sam otišao na Corollu TS i ono, auto mi je zakon, a bila je i akcijska cijena za koju ne bih bio dobio Škodu u toj razini opreme + isporuka odmah. Karavan sam htio oduvijek i nadam se isto da neće izaći iz mode.

Deckard
10 godina
karavan mogu zamisliti jedino za specifičan posao, za sve ostalo to su za mene mrtvačka kola, ne može ružnije i odvratnije i nepotrebnije u dužinu... jednostavno mi se gade toliko da ih ni ne smatram autom... osim audija, on je ljepši karavan nego klasik
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.8.2025 9:50 (digitall).
Moj PC  
2 8 hvala 0
7 godina

Da ali corolla karavan nije u klasi accorda, a6, e klase ili bmw 5, passata i superba.

Trenutno imam passata i to samo zato sto japanca u toj klasi nema.

Imao sam kiu ceed, ona je kao i corolla po velicini, ista su klasa, c segment...

Nakon kie koja je doduse imala odlican prtljaznik, jedan od najvecih ako ne i najveci u klasi, unutra mi malo falilo prostora i stoga sam otisao na klasu veci auto.

nisam fan VW-a ali ispao mi je passat na kraju najbolja opcija. Imam dvoje male djece i par put godisnje za hr putujem pa mi je takav auto top.

Accordica ima prethodni model, mislim do 2016 godine a ja sam htio ipak nesto mladje... inace, rado bih uzeo novu accordicu karavana da ima :)

0 0 hvala 0
12 godina
digitall kaže...
karavan mogu zamisliti jedino za specifičan posao, za sve ostalo to su za mene mrtvačka kola, ne može ružnije i odvratnije i nepotrebnije u dužinu... jednostavno mi se gade toliko da ih ni ne smatram autom... osim audija, on je ljepši karavan nego klasik

niti ja ne volim karavane, pa ni audi

on ti je vjerojatno 'lijep' jer im je jedan od najboljih modela rs6 isključivo u obliku karavana

7 godina

Kod karavana, koji meni osobno i nisu nesto ruzni, estetiku uveliko namdasuje prakticnost i prostor.

Auto prije svega dozivljavam kao alat tj. stroj i po tom principu zelim sto vise dobiti od njega.

Ako za iste novce (razlike su minimalne) mogu dobiti vile zapremine u prtljazniku i bolji pristup, zasto da ne? Meni je to kao za iste novce makita 2aH i 4aH...

Duboko sam uvjeren, da bi se 70% "limuzinasa" koji nisu nikada posjedovali karavan prebacili na isti kada bi ga jednom posjedovali.

Dovoljan je jedan odlazak na malo duzi GO da se vide prednosti.

Nerjetko i u vozackom protoru nude nesto vise uz identican interijer.

I da, mrzim kad platim nesto 20k eura pa mi se desi kao kolegi da je kupio faking tv pa mu nije stao u accorda limuzinu.I da, zelim si moci prevesti i ves masinu i sve jer auto mi tome sluzi, da prevezem sebe, obitelj i stvari a ne da placam dostave i cekam danima da mi nesto sto sam kupio dodje doma samo zato sto sam birao ljepotu ispred funkcionalnosti i prakticnosti :)

Do sada sam prevozio cuda u karavanu, od tepiha 4m duzine do ploce za radni stol 200x100cm i za nista mi nisu trebali drugi. A sad jos imam i kuku :)

7 0 hvala 1
10 godina

ne volim ni limuzine, većinom nemaju peta vrata pa im je gepek neupotrebljiv za dosta stvari.

u pošten suv natovarim dvije veš mašine bez beda kad spustim sjedala.

9 mjeseci
@rampart ima i Kia karavana CEED Sportwagen

https://www.kia.hr/ceed_sw
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
12 godina
Kome treba, karavan je super. Meni koji jednom u pet godina trebam utrpat nešto veće u auto, problem je lako rješiv - naručim dostavu ili iznajmim kombi na jedan dan.
Isto gledam kolegu koji je uzeo hyundai tucsona, a živi sam i 99% vremena se vozi gradske vožnje, radi u uredu još je visine metar i pol + dvije šumske jagode... čemu
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.8.2025 1:20 (picajzla0707).
7 godina
Sirotanovic kaže...
@rampart ima i Kia karavana CEED Sportwagen

https://www.kia.hr/ceed_sw

No no, imao sam ju do prije par mjeseci, pisao sam gore ali ti je vjerojatno promaknulo al sve 5.

kod kie mi je malo bio problem, ne prestrasno ali ipak, sto je to c segment pa mi je unutra bila mrvicu premala s obzirom na dvije autosjedalice i klince koji onda nogama udaraju svuda naokolo, inace, super autic, samo mala zamjerka na nesto slabij automatski mjenjac koji bi trebao biti mrvicu ugladjenij i bolji ali nista strasno. auto top!

9 mjeseci
rampart OK ali spominjao si ceed, nisi spomenuo Sportwagon. Potpuno drugačiji auto radi mjenjača.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.8.2025 8:18 (Sirotanovic).
10 godina
picajzla0707 kaže...
Kome treba, karavan je super. Meni koji jednom u pet godina trebam utrpat nešto veće u auto, problem je lako rješiv - naručim dostavu ili iznajmim kombi na jedan dan.
Isto gledam kolegu koji je uzeo hyundai tucsona, a živi sam i 99% vremena se vozi gradske vožnje, radi u uredu još je visine metar i pol + dvije šumske jagode... čemu

baš to, kome treba kupuje i to je to. 

susjed npr. vozi karavan, 363 dana u godini prazan, i onda 2 dana kad ide na more je pun, i kaže zato ga je uzeo hahah

nema veze što je užasno ružan i ne može parkirat gdje poželi cijelu godinu ali nije bitno 

taj način razmišljanja je komedija, kao da ja sebi kupim bager jer jednom godišnje nešto kopam po dvorištu 

17 godina
digitall kaže...
picajzla0707 kaže...

susjed npr. vozi karavan, 363 dana u godini prazan, i onda 2 dana kad ide na more je pun, i kaže zato ga je uzeo hahah

nema veze što je užasno ružan i ne može parkirat gdje poželi cijelu godinu ali nije bitno 

taj način razmišljanja je komedija, kao da ja sebi kupim bager jer jednom godišnje nešto kopam po dvorištu 

I tvoj način razmišljanja je komedija, "ljepota" je u oku promatrača, meni je 95% karavana ljepše od 90% SUV-ova.

Nažalost, čini mi se da ću i ja skoro na SUV, čisto radi lakšeg ulaska i izlaska.

A sad, gdje ti možeš to parkirati sa SUV-om, a ja ne s karavanom to bi volio vidjeti. Na stranu što ova dva dana godišnje... Dva dana za koje ti treba i nemaš druge opcije. O lošim stranama SUV-ova da ne govorim (potrošnja, lakše prevrtanje u sudaru, opasniji za pješake, duži zaustavni put itd.).

10 godina
Ne, to je kao da kupuješ bager jer ti treba pa kupiš malo veći jer par puta godišnje kopaš nešto veće.
10 godina
Old Iggy kaže...
digitall kaže...
picajzla0707 kaže...

I tvoj način razmišljanja je komedija, "ljepota" je u oku promatrača, meni je 95% karavana ljepše od 90% SUV-ova.

Nažalost, čini mi se da ću i ja skoro na SUV, čisto radi lakšeg ulaska i izlaska.

A sad, gdje ti možeš to parkirati sa SUV-om, a ja ne s karavanom to bi volio vidjeti. Na stranu što ova dva dana godišnje... Dva dana za koje ti treba i nemaš druge opcije. O lošim stranama SUV-ova da ne govorim (potrošnja, lakše prevrtanje u sudaru, opasniji za pješake, duži zaustavni put itd.).

svugdje sam napisao da je "meni" ružan, dakle argument ti je nevažeći.

suv je i npr. 3008 koji je kraći od manje više svih karavana, lakši od i30, i bolji u moose testu od golf 8 ;)

a generalna korisnost je meni neusporediva s bilo kojim karavanom ili limuzinom, kad idem u planine ne bojim se rupa, mod vožnje za snijeg, blato itd, pozicija sjedenja, ulazak izlazak, u gepek natovarim slona po potrebi, potrošnja 6.2

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.8.2025 12:09 (digitall).
17 godina
digitall kaže...
Old Iggy kaže...
digitall kaže...
picajzla0707 kaže...

svugdje sam napisao da je "meni" ružan, dakle argument ti je nevažeći.

suv je i npr. 3008 koji je kraći od manje više svih karavana, lakši od i30, i bolji u moose testu od golf 8 ;)

Kod "nema veze što je užasno ružan" baš i ne piše "meni". 

Taj isti Golf je 3% duži i ima 10+% više prostora za prtljagu.

Isto tako, ima kraći zaustavni put, a moose test ionako ne bi znalo izvesti 90% vozača.

10 godina

moraš od početka čitati pa ćeš vidjeti što sam napisao.

a za ostalo uglavnom vidiš da nije sve crno bijelo ;)

ni stabilnost, ni potrošnja ni ništa...

kome treba malo više prostora u dužinu i tko ga stvarno koristi normalno da će kupiti karavan. samo kažem da ima onih koji ga kupe jer "ponekad zatreba" a do tad patnja s parkingom i sl.

btw u 3008 je lakše ubaciti nešto u gepek jer su 5. vrata veća, glomazniju stvar možeš ubaciti nego u karavan,

kako god da okreneš generalno korisniji auto pogotovo ako nisi stalno na asfaltu, o ljepoti nećemo, jer se ne može ni usporediti :P

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.8.2025 12:52 (digitall).
17 godina
digitall kaže...

kako god da okreneš generalno korisniji auto pogotovo ako nisi stalno na asfaltu, o ljepoti nećemo, jer se ne može ni usporediti :P

Kao netko tko koristi i jedno i drugo - karavan je daleko bolji u svemu, osim u lakoći ulaska / izlaska.

A posebno u ljepoti. 

10 godina

možda tebi ;) 

a sigurno nije bolji van asfalta.

o ljepoti mrtvačkih kola nećemo :D al dobro ima nas svakakvih :D

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.8.2025 13:48 (digitall).
17 godina
digitall kaže...

možda tebi ;) 

Ljepota, kako rekoh... 

A van asfalta... Zadnji put vozio za vrijeme rata, Patrola i Defendera. 

S današnjim SUV-ovima "van asfalta" ne ide dalje od travnjaka ispred vikendice. 

10 godina
Old Iggy kaže...
digitall kaže...

možda tebi ;) 

Ljepota, kako rekoh... 

kako god da okreneš ide dalje od bilo kojeg ne suv-a ;)

često sam po brdima, ljeti i zimi, s c segmentom nisam mogao ni blizu, ili sam imao posljedice po podvozju kad kamen lijepo odere sve

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.8.2025 16:20 (digitall).
14 godina
Old Iggy kaže...
digitall kaže...
picajzla0707 kaže...

Ma meni i jedno i drugo gadno, nekak glomazno i nezgrapno izgledaju, i suvove danas svi voze, ne mogu ih vidjet više. Al ko voli nek izvoli, isto ko karavan, meni ni audi karavani nisu lijepi, ali da imam četvero djece mislim da me se nebi pitalo koliko su mi lijepi.

17 godina
digitall kaže...
Old Iggy kaže...

Ljepota, kako rekoh... 

često sam po brdima, ljeti i zimi, s c segmentom nisam mogao ni blizu, ili sam imao posljedice po podvozju kad kamen lijepo odere sve

Uzmi onda Pandu 4x4, proći će tamo gdje 99% stock SUV-ova ne može. 

Jedino brdo koje vidim iz auta je ležeći. 

10 godina
Old Iggy kaže...
digitall kaže...
Old Iggy kaže...

Ljepota, kako rekoh... 

Uzmi onda Pandu 4x4, proći će tamo gdje 99% stock SUV-ova ne može. 

Jedino brdo koje vidim iz auta je ležeći. 

hehe pa nije baš sveukupno upotrebljiv, bio bi bolji za offroad, ali nema mjesta za ništa

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice