Četverodnevni radni tjedan je zakon

poruka: 13
|
čitano: 3.088
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Četverodnevni radni tjedan je zakon".
9 mjeseci

Nije loše ali  tri radna dana u tjednu zvuči još bolje i odmornije , zapravo nakon odrađene srijede jedva bih čekao da svane ponedjeljak 😁

Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
Re: Četverodnevni radni tjedan je zakon
Sirotanovic kaže...

Nije loše ali  tri radna dana u tjednu zvuči još bolje i odmornije , zapravo nakon odrađene srijede jedva bih čekao da svane ponedjeljak 😁

A ni svaki ponedjeljak ne mora biti radni...

7 godina

Nije baš veliko iznenađenje da se to radnicima sviđa, da se osjećaju bolje, i da u konačnici ne izgube puno na produktivnosti. Pogotovo ako izgube radni dan bez financijskih posljedica - to je vrlo fino povećanje plaće od 25% koje se sigurno odrazi na radnom elanu. Ali nisam siguran koliko dugo ta idila može trajati. Jer ljudi su prokleti i prije ili kasnije se naviknu na blagostanje i počnu uzimati sve dobro zdravo za gotovo. Sva istraživanja 4-dnevnog radnog tjedna se odnose na godinu-dvije najviše, a navike trebaju možda jednu cijelu generaciju. Mladima koji će otpočetka raditi 4 dana bit će nezamislivo kako smo mi radili 5 dana (koje budale robovske!), i sve što danas frustira nas frustrirat će u istoj mjeri njih. Nama je danas 5 dana previše a njima će to biti 4 dana.

1 0 hvala 0
4 godine

U svom poslovanju to koristim vec godinama, ljudi mi se smiju a zive 10x gore od mene, i kad im ukazes sto je problem oni opet po starome ma neznas ti i sl. A ja imam toliko slobodnog vremana za sebe, ženu, djecu, sve svoje hobie, putovanja i boli me k

Moj PC  
12 0 hvala 1
6 godina

Svake godine mi ostane 10-ak dana starog GO, koji onda koristim u 5. i 6. mjesecu kroz neradne petke. Ta dva mjeseca se preporodim, što zbog vremena slobodnog, što od odmora, stvarno jest zakon!

Čak bi volio i neradni petak, da se tipa 4 ili 5 sati prerasporedi na ostale dane za početak. 4 radna dana tjednp dolaze sigurno u budućnosti, nadam se samo što prije. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina

Hm, pa sada ,,,svi bi radili malo, a zarađivali puno,hehehe, znate ono ako radiš posao koji voliš, ne radiš ni jedan dan u životu.

Neg', hvala svim ljudima od srca kojima se od plaće odvajaju pare za državni proračun...hvala vam....vi ste moji heroji.

dzg
Moj PC  
3 1 hvala 0
9 godina

Za naše uhljebiće i ostalu hobi-mašineriju koja ima 5 radnih dana u tjednu, ali "radnih".

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Za industriju, usluzne djelatnosti i slicno poslodavci bi, da mogu, stvorili deveterodnevni radni tjedan, sa sto manje radnika i da se proizvede vise nego je u teoriji moguce. 4 dana delat je utopija.
Moj PC  
13 0 hvala 1
16 godina

ponedjeljkom ni trava ne raste, utorak priprema za rad, srijeda rad, četvrtak je mali petak, petak je priprema za vikend.

Jedino se ovak može raditi četrdeset godina i ostati normalan i donekle zdrav za penziju.

Moj PC  
8 0 hvala 0
6 godina

Da da, na poslu uvijek treba davati 100% 

Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
Old Iggy kaže...
Sirotanovic kaže...

A ni svaki ponedjeljak ne mora biti radni...

-svi prvo skoče na ponedjeljak.. a utorak smrdi? :)

forumaš kaže...

ponedjeljkom ni trava ne raste, utorak priprema za rad, srijeda rad, četvrtak je mali petak, petak je priprema za vikend.

Jedino se ovak može raditi četrdeset godina i ostati normalan i donekle zdrav za penziju.

-jedini koji ne diskriminira, nikog, pa ni dane u tjednu.. moj novi idol.

-ili kao naputak mladima-neiskusnima.. četvrtak je svetac-dan.. poseban, ustavna kategorija, pogotovo kad ljetni blagdani padaju na njega pa se čarolijom flomastera na kalendaru dobije mini GO ili extra vikend, ovisi jel čaša do pola puna-prazna :), njega se nikad ne dira, rezerviran, tko u njega takne naprosto nije čovjek i treba mu okrenuti leđa... odnosno utorak je brat četvrtka, prvo rođeni kojeg se neopravdano preskoči, mada je isti po svemu i istim flomasterom na kalendaru daje istu čaroliju ali eto njega se preskače-previdi.. dok je za sad dok radno vrijeme još postoji i naziv radni tjedan, prava meta srijeda, koju treba napasti, možda za početak izjednačiti s petkom u nekim državama blagostanja kao francuska (pola radnog vremena, do podne..).. odnosno boriti se protiv svake diskriminacije po bilo kojoj osnovi pa i dana u tjednu, pogotovo negativnog naziva radni tjedan koji već svojim tonom zvuči duuugo, i trebalo bi ga renejmati u nešto kraće, kao radni sat(i).. ovisi želi li se imati imenicu u množini a tu prednost dajem pojedincu, ne masi, čovjek-ljudi :) .. kao ultimativnim slobodama i jednakosti!!! ... i još neka zelena potpora, par glasova extrema i nije nemoguće neka nova stranka... idem u eu! (ovo čitati kao let3-traktora!).. 

-o samoj studiji ne bi trošio riječi.. onak, štedljiv sam ovih dana :)) ..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina

Mene vise zanima broj radnih sati u tom radnom tjednu od 4 dana.

U HR je radno vrijeme 8h sa pauzom dok je recimo u CH 8h + pauza . Kod mene u firmi se radi od pon-cet 9h (8:30+minimalno 30min pauze) pa onda u cetvrtak mozes radit 7h + 15min pauze. Da, radni tjedan je 41h + pauza.

13 godina sam radil smjene od 12h, 2 dnevne pa 2 nocne pa 4 dana slobodan i to mi je bilo super.

Tak da, mislim da je stvarno vaznije pitanje, kolko sati rada u ta 4 radna dana.

I naravno, ne vjerujem da to moze biti za sve, to mora biti dobrano selektirano i na kraju lako moguce i pravilno rasporedjeno da odredjena ekipa radi pon-cet a druga uto-pet recimo a onda opet imate i home office koji isto ne zvuci lose.

E sad, kak je netko napisal, mozda bi to i hodalo u pocetku al nakon nekog vremena...covijek je ipak covijek

Moj PC  
2 0 hvala 0
2 godine

mi već desetljeće radimo do 30h tjedno, fleksibilno, kako i kad kome odgovara. znam da sve djelatnosti ne mogu tako, ali eto mi imamo tu privilegiju pa zašto je ne iskoristiti.

rezultati? daleko bolji nego kad smo radili pon-pet 5 x 8h.

3 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice