Ovakve ili slične teme svakodnevno na svojem YT kanalu objavljuje njemačka fizičarka Sabine Hossenfelder, s znanstvenom skepsom ili ironijom, jer ne pripada akademskoj zajednici, pa može slobodno iznositi svoje misli i kritička zapažanja. Za one koje zanimaju teme iz fizike obavezno pogledati.
Velika praznina kao moguće rješenje Hubbleove nape
- poruka: 2
- |
- čitano: 6.208
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ovakve ili slične teme svakodnevno na svojem YT kanalu objavljuje njemačka fizičarka Sabine Hossenfelder, s znanstvenom skepsom ili ironijom, jer ne pripada akademskoj zajednici, pa može slobodno iznositi svoje misli i kritička zapažanja. Za one koje zanimaju teme iz fizike obavezno pogledati.
-pripada.. odnosno pitanje tumačenja, interesa-ovisnosti.. tj upravo zato je 'napustila' no to nije nešto iz čega izađeš, titulu znanstvenika, znanje, imaš ili nemaš, razlika je za kog radiš.. a tad i kriterij, znanost ili plaća, tj više je stvar pitanja kojoj ekilpi znanstvenik pripada, domaći-gosti, dinamo-hajduk.. mi-oni, no nogometaši i dalje pripadaju nogometu-savezu, građani državi itd.. pa tako i ona znanstvenoj zajednici.
-no to je ne spriječava, naprotiv, lupa ih gdje boli, po glupostima, kritikom i to konkretnom, znanjem osobe kojoj se ne može prodati bulšit-đabriš nekog 'znanstvenog rada' jer ga ona zna čitati, dok je za većinu to 'kinesko pismo' pa svi ostali šute, dok oni koji znaju biraju rade li za jednu ekipu ili za znanost-činjenice što ih lako stavi u protivnički tim, bez plaće, fondova.. pa ženska jutubira i rekao bi da je time sretnija-mirnija nego da za poltronske retarduse ispunjava kvote grafikona i klima glavicom, žena s većim mudima od većine.. odnosno znanje ali ne štreberskog tipa nego primjenjivo-razumnog i dovoljno široko, naravno malo sam zavaran jer svaka snimka je ipak pripremljena, tj nije to možda jednako žustro kad prvi put vidi neki 'papir'.. moguće da joj treba par dana pripreme, no ima znanje koje se ne može štreberski ili fejkerski provući..
-pošto sam ja običan čoban, ovo tad nije neka pohvala ili relevantno.. čak ni iz klase mišljenje pa se ne moramo ni slagati.. :) ..