Istraživanje pokazalo da pametni satovi potiču zdr

poruka: 6
|
čitano: 1.392
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Istraživanje pokazalo da pametni satovi potiču zdr".
11 godina
Istraživanje pokazalo da pametni satovi potiču zdr

.. :) .. :) ..

Poruka je uređivana zadnji put sri 2.7.2025 19:22 (W2000).

0 0 hvala 0
3 godine
Re: Istraživanje pokazalo da pametni satovi potiču

Praćenje šećera i tlaka je krajnje neprecizno (ako govorimo samo o smartwatchu) dok SpO2 fluktuira od 90-99 posto (nekima i od 80-99posto (govorim o apple-u)

Iskustvo (odgovori) mog doktora i doktora moje frendice je da očitanja nisu kredibilna, da je moguće da sat nije nasjeo na kožu (posebice tjekom spavanja ali i kretanja) i da generalno vrijednosti nisu pouzdane.
Primjer Apple Watcha, zavibrira mi kad saturacija padne ispod 95, tapnem da izmjeri ponovno i gle čuda oksigenacija 99 posto.
Smeće živo (kojem ni doktori ne vjeruju). Ne znam na čemu su Bugovci 

Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect - Mark Twain
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.7.2025 19:51 (Svakakav).

2 1 hvala 1
9 godina
Svakakav kaže...

Praćenje šećera i tlaka je krajnje neprecizno (ako govorimo samo o smartwatchu) dok SpO2 fluktuira od 90-99 posto (nekima i od 80-99posto (govorim o apple-u)

Iskustvo (odgovori) mog doktora i doktora moje frendice je da očitanja nisu kredibilna, da je moguće da sat nije nasjeo na kožu (posebice tjekom spavanja ali i kretanja) i da generalno vrijednosti nisu pouzdane.
Primjer Apple Watcha, zavibrira mi kad saturacija padne ispod 95, tapnem da izmjeri ponovno i gle čuda oksigenacija 99 posto.

A tko veli da je precizno ? 

Sat ih potice na zdraviji zivot i to je to. 

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
3 godine
Santana kaže...
Svakakav kaže...

"

Također, sve više liječnika opće prakse preporučuje korištenje pametnih uređaja

"

Citat mog liječnika " ma to ništa"

To ako na (neke) ljude ima placebo efekt se slažem.

Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect - Mark Twain
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.7.2025 19:59 (Svakakav).
9 godina
Svakakav kaže...
Santana kaže...
Svakakav kaže...

"

Također, sve više liječnika opće prakse preporučuje korištenje pametnih uređaja

"

Citat mog liječnika " ma to ništa"

To ako na (neke) ljude ima placebo efekt se slažem.

Pa to. Nekima treba samo malo motivacije i ti satovi su dovoljni.

Osobno ne koristim nikakav sat

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
7 mjeseci
"... sve više liječnika opće prakse preporučuje korištenje pametnih uređaja".

Kojih uređaja? Ono što su liječnici naveli da treba pratiti to uopće nije pouzdano na pametnim satovima , onda nije jasno što je smisao. Ma to se liječnici zazaju. Dođe i pita neki bećar iz Samsunga doktora za anketu , a ovaj to bubnuo i mi to sad čitamo. Kad spomeneš tom istom doktoru očitanja sa sata ovaj će cinično mahniti rukom (opravdano).

Laser na ruci ima dosta smetnji , ovisi o boji kože (da rasistički laser ne voli crnu kožu 😅), dlakavosti, ako je labavo zategnut remen a u većini slučajeva je labav. I dosta ovisi o algoritmima kako su uštimani i pametni , dali vibracije sa volana upravljača prepozna i ukloni ih ili čita kao visok stres, ako onanišeš s rukom na kojoj je sat, kad imaš snošaj bilježi visok stres - ne konta da uživaš , ... nije bez razloga ono upozorenje da nije medicinski uređaj.
Moj PC  
0 1 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice