Može li Intel uspjeti? Profitabilnost tek 2027., a

poruka: 13
|
čitano: 1.872
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Može li Intel uspjeti? Profitabilnost tek 2027., a".
17 godina

Osam razina administracije.... 

I thought that I heard you laughing I thought that I heard you sing I think I thought I saw you try But that was just a dream That was just a dream
Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine

Strpit cemo se 14gen odraduje sve besprijekorno
Jedino mi ne stima ta brzina kod memorije koja ne donosi znacajna ubrzanja samom procesoru s obzirom na tolike brzine, rekao bi da tu treba nesto globalno mijenjati!

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

Vjerujem u Intel! I CPU i GPU i Foundry, kupili su najnovije ASML-ove strojeve prije nekoliko godina, i idu jako.

Ali isto tako vjerujem i u nikad veću konkurenciju AMD+TSMC, ulazi uskoro i NVIDIA, a tu su i Qualcomm i Apple, svi na TSMC-u. Neće im biti lako.

AMD ne spava na lovorikama, preskaču 3nm proces tako da Zen 6 ide na 2nm.

Ovi ostali guraju Arm instrukcijski set, koji će kada prodiše na Windozama i Linuxu (na Appleu već jeste), napraviti dar-mar u CPU industriji.

Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine
Re: Može li Intel uspjeti? Profitabilnost tek 2027
EricCartman kaže...

Vjerujem u Intel! I CPU i GPU i Foundry, kupili su najnovije ASML-ove strojeve prije nekoliko godina, i idu jako.

Ali isto tako vjerujem i u nikad veću konkurenciju AMD+TSMC, ulazi uskoro i NVIDIA, a tu su i Qualcomm i Apple, svi na TSMC-u. Neće im biti lako.

AMD ne spava na lovorikama, preskaču 3nm proces tako da Zen 6 ide na 2nm.

Ovi ostali guraju Arm instrukcijski set, koji će kada prodiše na Windozama i Linuxu (na Appleu već jeste), napraviti dar-mar u CPU industriji.

Vec sad disu na 98%, vecina app radi odlicno naravno neke jos ne rade nativno no za prakticki prve mačiće ovo je presedan

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.6.2025 12:17 (Boris grozni).
9 godina

Pa daj neke novije linkove, ovi su stari oko godinu dana.

Kompatibilnost aplikacija je, za naprednijeg korisnika, prema ovim videima, jako loša.

Ne radi većina VPN-ova i drugih appova. Mislim ako si išta naprednije od web--browser korisnika, Arm procesor na Windowsima je dealbreaker.

Možda se nešto promijenilo u međuvremenu otkad su ovi videi objavljeni.

4 godine
EricCartman kaže...

Kompatibilnost aplikacija je, za naprednijeg korisnika, prema ovim videima, jako loša.

Ne radi većina VPN-ova i drugih appova. Mislim ako si išta naprednije od web--browser korisnika, Arm procesor na Windowsima je dealbreaker.

Pa jbte nije se sigurno promijenilo na gore, ako su vec na pocetku imali odlicnu kompatibilnost

9 godina
Boris grozni kaže...
EricCartman kaže...

Pa jbte nije se sigurno promijenilo na gore, ako su vec na pocetku imali odlicnu kompatibilnost

Pa i ja mislim da se promijenilo na bolje, al daj malo potkrijepi, po ovom prvom videu, ako si ga gledao, nije 99% kompatibilnost nego je mnogo loše:

Neki appovi rade nativno.

Neki rade emulirano i vrlo sporo - lik je probao planner - dakle laganu aplikaciju, i štekala je.

Ostali appovi uopće ne rade - neki VPN isl...

.. poanta, ja to ne bi kupovao ak mi treba za posao. Barem još neko vrijeme.

4 godine
EricCartman kaže...
Boris grozni kaže...
EricCartman kaže...

Pa i ja mislim da se promijenilo na bolje, al daj malo potkrijepi, po ovom prvom videu, ako si ga gledao, nije 99% kompatibilnost nego je mnogo loše:

Neki appovi rade nativno.

Neki rade emulirano i vrlo sporo - lik je probao planner - dakle laganu aplikaciju, i štekala je.

Ostali appovi uopće ne rade - neki VPN isl...

.. poanta, ja to ne bi kupovao ak mi treba za posao. Barem još neko vrijeme.

Pa ok Tebi ne, za mnoge i vise nego dovoljno dakle prodisalo je i te kako jos s prvim mačićima

16 godina

Dobro, el se trpamo dionicama ili cekamo da jos padnu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

Ja sam se natrpao dok su bile skuplje, ne bum dokupljivao.

9 godina
Boris grozni kaže...

Pa ok Tebi ne, za mnoge i vise nego dovoljno dakle prodisalo je i te kako jos s prvim mačićima

Opekao sam se, prije kojih 6 godina, sa Arm laptopom kojeg sam tija uzet za programiranje i Linux. Tada Apple još nije ni bio obznanio svoje Arm namjere ("Armjere").

Zapravo od tada još pušem na hladno. Mada vidim da VSCode postoji za Arm64 i za Win i Linux i MacOS i situacija se i u ostalim aplikacijama mijenja na bolje.

Ali definitivno se još uvijek ne bih upustio u poslovni programerski laptop na Armu, osim ako je to Mac.

Samo da otkrijem da neki krucijalan drek nije podržan i da se ne zna kad (i ako) će biti.

14 godina

Only Intel, sve ostalo banana, osim uskoro Nvidia arm.

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.6.2025 17:22 (Cryogenic).
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina

Meni odgovara ovakvo stanje tržišta dok god mogu i7 dobit ispod 300€.Živio neuspjeh 

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice