Izgubljeni arhiv Alana Turinga zamalo izbjegao uni

poruka: 5
|
čitano: 2.829
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Izgubljeni arhiv Alana Turinga zamalo izbjegao uni".
16 godina

"zamalo izbjegao uništenje" je malo neobična konstrukcija. "Zamalo" znači da se skoro dogodilo, a u kombinaciji sa "izbjegao" bi značilo da je "skoro izbjegao uništenje, ali nije". A to nije ono što se želilo reći, kao što dalje u tekstu piše "umalo su bili uništeni".

Bolje bi bilo da piše "zamalo uništen", "jedva izbjegao uništenje" ili "'za dlaku' izbjegao uništenje".

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.5.2025 9:56 (Bitanga).
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina

-točno, tj ova-ovakva rečenica bi ako želi biti 'točna' morala sadržavati i riječ 'nije' .. tj višestruke negacije, dok sama redundantnost jezika-značenja ipak svima daje pretpostavka točno značenje koje je autor želio reći kao i da imamo tipflere ili nedostajuće poneko slovo.. tj neovisno o točnosti natipkanog, može biti ispravno pročitano ... CRC-ECC ..  :) tj temelji računlastva, su slični ljudskom jeziku-komunikaciji, zalihnost informacije koja osigurava točnost čitanja-prenošenja uz greške koje su neminovne i time svaki sustav koji se stvara i želi koristiti mora imati takav mehanizam, tj toleranciju na grešku, dok bi sustav koji to nema bio neupotrebljiv ili radio bi samo na papiru u 100% idealnim uslovima točnosti a to praktički nikad ne postoji tj izuzetak klase jackpota.

-nije direktno turing, no temelji.. praksa i zdrava logika, nešto što (čini se..) danas generacija više nema, izgubila sposobnost.. karikirano čitanje digitalnog sata ili klasičnog s cagerima.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

2 1 hvala 0
16 godina
Re: Izgubljeni arhiv Alana Turinga zamalo izbjegao
Iz naslova sam na prvu shvatio da je uništen, ali malo je nedostajalo da se da se spasi.
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina

Tu sam s istim razlogom kao i ostatak ekipe, steta sto nisu spaseni radovi, jelda?

3 0 hvala 0
11 godina

Znači upravo na Cinestaru gledam Imitation Game, otvorim Bug i zadnji post je o Turingu 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice