infozabavni zaslon
Volkswagen vraća fizičke kontrole nakon kritike ku
- poruka: 12
- |
- čitano: 3.617
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Najgluplji trend koji je započela Tesla su ovi debilno glomozanski ekrani od kojih iskreno sam vozač nema ama baš nikakve koristi jer MORA GLEDAT CESTU, ali debilima je trebalo 10 godina da skontaju to i da počnu vračat tipke. Što je najluđe vozač bi imao korist od večeg/šireg ekrana ispred sebe ali baš taj postaje sve manji i manji i sve više i više informacija se seli baš na ovaj sporedni???
Još da smanje televiziju i vrate analognu instrumenti ploču (ili je barem takvu ponude ko opciju) sreći ne bi bilo kraja..
Vjerujem da bude to onda popraceno i smanjenjem cijena
Vjerujem da bude to onda popraceno i smanjenjem cijena
prije bih rekao da im je ovo jeftinija varijanta. strpati sve na jedan zaslon. Ovako moras za svaku funkciju praviti zasebno dugmati.
nista od toga ne bi bio problem da su proizvodjaci malo kreativniji u implementaciji tih velikih zaslona. umjesto kopiranja jednih drugih da prave nesto originalno. i takodjer, da ne trpaju glavne funkcije na sam taj zaslon. to zna dovesti i do bizarnih rijesenja, gdje sam vidio kod volvoa, odnosno polestara sad. kad hocete otvoriti pretinac ispred suvozaca dok auto miruje, ima shortcut na zaslonu koji pritisnete i otvori se taj pretinac, drugacije se ne moze otvoriti. medjutim, ako ubacite auto u brzinu ili D(rive), taj shortcut nestaje sa homescreena, i onda morate uraditi barem 4-5 koraka ulazeci u postavke i tu pritisnuti dodijeljenu funkciju da otvaranje tog pretinca.
Ja sam imao nekog pardona prema proizvodjacima, nije im lako, oni iz europske komisije svako malo smisljaju debilne zakone i restrikcije, ali za ovakva debilna rjesenja stvarno nema isprike.
ali dok kupci kupuju ovakva auta, valjda je sve to ok.
Prije su auti imali za klimu i smjer puhanja one kotačiće na kojima smo znali napamet okretati i znali što točno palimo bez gledanja. Danas ne, danas svakako moraš baciti pogled i pikati prstima po desetak gumbića. A o ekranu od 15" na kojem nema nikakvih pametnih informacija osim navigacije ne treba ni pričati , to moraš biti dizajner sa pomanjim IQ ili barem imati kupce s malim IQ koji to žele.
Dizajner Mindt jednostavno objašnjava razliku u pristupu: "Ovo nije pametni telefon, ovo je automobil" - priznajući da vožnja zahtijeva kontrole kojima se upravlja bez skretanja pogleda s ceste
Tko bi rekao da vožnja vožnja zahtijeva kontrole kojima se upravlja bez skretanja pogleda s ceste. U međuvremenu telefoniranje se kažnjava (bear with me, znam da svaki iole noviji auto ima handsfree) i telefon je problem, ali vožnja dok se gleda u tablet da bi se listalo po menijima na tabletima nakeljenim na kontrolnu ploču nije problem.
..a da ne pričam o gumbu za gašenje "lane assista". Tog prvo ugasim, budući je praktički nemoguće pogoditi sredinu ceste osim ako nisi na autoputu gdje je to korisno.
A pokraj mjenjače ima tipku gdje isključuješ/uključuješ gašenje motora kada na mjestu pustiš kvačilo.
Klima je centralno i imaš dvanaest gumbića.
A budalaštine su na ekranu.
Na novijim Renaultima Lane Assist se gasi i pali po potrebi. Ne pali se sam svaki put kad se upali auto.
A Start-Stop prekidač je odma do botuna za paljenje, pa se brzo navikneš iz jednog poteza upalit auto i ugasit Start-Stop.
Klima je na fizičkim tipkama a radio na peteljci ispod volana.
Ma meni je prvo ugasiti taj Lane Assist, hvala Bogu pa je zasebni gumb, a ne prčkanje po opcijama i displayu, te Start-Stop budući kad se voziš stani-kreni to se pali po 10 puta u minuti.. užas, sve se bojim toga.
No, opet i on je na zasebnom gumbu, pa je već navika to isto ugasiti kod paljenja auta.. :D