Osobno iskustvo: prešao sam na iPhone nakon više o

poruka: 42
|
čitano: 9.458
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Osobno iskustvo: prešao sam na iPhone nakon više o".
14 godina

Ajme koja jeftina navlakuša

Android rulez

SAMSUNG S23 ULTRA 512GB
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.3.2025 7:47 (pasko).
Moj PC  
29 8 hvala 5
3 godine

Zašto je ovo premium članak?

35 0 hvala 6
12 godina
Re: Osobno iskustvo: prešao sam na iPhone nakon vi

Prije bi trebao biti "sponzorirani članak" nego premium

3 godine
Radost kaže...

To je članak za odlikaše, ne za nas.

A baš me zanima kakvi su Matejini utisci.

Ja sam prvi pravi smarphone kupio 2010 , prvi Samsung Galaxy (onaj bez kamere, platio ga 4000 kn )

Isto uvijek Android, a prošle godine i Iphone 14 Pro Max.

Furao sam i LG 3 i 5, dva HTC, dva Sonya, jednu Nokiu s windows 8, Xiaomi 12, S22+, S23+ još dva jeftinija Samsunga

Mene taj IPhone mob nije ničim fascinirao, ili  sam previše očekivao. Težak, nezgrapan kao i današnji moj S24 ultra. Hrpa aplikacija koje su na Androidu Free ovdje se plaćaju.Fotke ništa bolje od tadašnjeg S23+ kojega sam imao prije Iphonea.

Dakle, brzo sam se vratio na Android.

合気道家 - Yondan
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.3.2025 11:09 (Zaporožac).
4 godine

Ta jabuka je toliko ogranicavajuca da to nije normalno, na androidu jos nisam nasao app koji ne radi ili da nesto nemozes spojiti, instalirati napraviti, itd itd! Shvacam da je nekim jabucarima android kao windowsi jednostavno previse

Intel i5 14600Kf@6.0Ghz Asrock Z790 Pro Rs Asus Rtx 4070 Ti Super 16gb @3ghz Thermalright Frozen Prism 360mm GskiLL 4x16GB DDR5 6400 cl30 Trident Z5 Samsung 28" LU28R55 4K
Moj PC  
9 9 hvala 1
16 godina

Na poslu moram koristiti iphone kao programer. Nevjerojatno da ne mogu instalirati tipkovnicu koja ima lako dostupne underscore, postatak, zagrade, točku, zarez, string... Ok default je default ali daj ljudima koji trebaju nešto drugo da instaliraju nešto drugo. Debilno.

15 0 hvala 2
16 godina
Boris grozni kaže...

Ta jabuka je toliko ogranicavajuca da to nije normalno, na androidu jos nisam nasao app koji ne radi ili da nesto nemozes spojiti, instalirati napraviti, itd itd! Shvacam da je nekim jabucarima android kao windowsi jednostavno previse

A mozda nekima ne treba Android da bi dokazivali svoju pamet. 

nekim ja mobitel samo uredaj kojeg zele samo koristiti uz sto manje podesavanje i gnjavaze i boli ih briga za kojekakve opcije.

zatim najbitnije, ako ti je iphone jedini apple uredjaj  onda je slican kao i svaki drugi, uz naravno razlike u os-u.

Ali ako imas vise apple uredaja, integracija i kako to sve radi zajedno je nedostizno za bilo koji android.

Ionako vecina ne koristi ni 10% mogucnosti telefona pa im je tak svejedno koji uzmu, ionako vecina kupuje rafi pokazivanja

4 godine
Pixel kaže...
Boris grozni kaže...

nekim ja mobitel samo uredaj kojeg zele samo koristiti uz sto manje podesavanje i gnjavaze i boli ih briga za kojekakve opcije.

zatim najbitnije, ako ti je iphone jedini apple uredjaj  onda je slican kao i svaki drugi, uz naravno razlike u os-u.

Ali ako imas vise apple uredaja, integracija i kako to sve radi zajedno je nedostizno za bilo koji android.

Ionako vecina ne koristi ni 10% mogucnosti telefona pa im je tak svejedno koji uzmu, ionako vecina kupuje rafi pokazivanja

Kakvo dokazivanje icega? dva totalno razlicita sustava jedan je ogranicen drugi totalno za experte, isti slucaj kao i ios vs win

Intel i5 14600Kf@6.0Ghz Asrock Z790 Pro Rs Asus Rtx 4070 Ti Super 16gb @3ghz Thermalright Frozen Prism 360mm GskiLL 4x16GB DDR5 6400 cl30 Trident Z5 Samsung 28" LU28R55 4K
17 godina
moderator
Radost kaže...

Spada među teme koje konkuriraju za objavu u Bugu, a pretplatnicima (svih kategorija) se nudi mogućnost da čitaju takve teme i prije objave u tiskanom izdanju.

Bit će toga sve više...

Mael kaže...

Prije bi trebao biti "sponzorirani članak" nego premium

Jel mi ti to želiš nasmijati - od Applea (ili njihovih distributera) dobiti neku lovu za oglašavanje? 

...
3 godine

Koristim već godinama Android, nakon sto sam koristio iOS godinama. I sada dobijem od firme Iphone. Užas i strava. Ne znam izaći iz aplikacije bez da sve ne pogasim i ne pokrenem nešto sto ne želim 3x. Ne znam otvoriti notifikacije da vidim, na androidu je to obično povlačenje za dole. Koliko svi pričaju da je jednostavan, meni je toliko kompliciran. Totalno nelogičan. A i tipkovnica bez brojčanog reda. Užas. Instalirao sam Swiftkey, ali i ona je bez pola opcija na iOS-u, ne znam zašto. Sve u svemu, ne pada mi na pamet prelaziti na iOS. 

7 4 hvala 4
12 godina
Pixel kaže...
Boris grozni kaže...

Jel možeš kopirati nešto na iPhonu, pa onda to isto zalijepiti na iPadu? (kažiprst u zraku obavezan)

15 godina
telefon 2 kaže...

Jel možeš kopirati nešto na iPhonu, pa onda to isto zalijepiti na iPadu? (kažiprst u zraku obavezan)

mozes, odnosno, mogu

najbolji su mi ovi koji su navodni "bili na iOS" pa presli na Android i kukaju kako je iOS neintuitivan. decko, nisi imao iOS uredjaj duze od dva tjedna, siguran sam.

imam realno kompica koji je nakon iOS izdurao na Androidu skoro 5 godina, no svejedno se opet vratio... sve je pregrmio, ali slomio ga je na kraju android auto... evo ga opet medju jabucarima...

15 godina

ne sjecam se kad sam procitao jadniju kolumnu - hrpa besmislenog toka misli i prevrata. uzas

3 0 hvala 1
17 godina
moderator

Sve je stvar navike - ja godinama svakodnevno parlelno koristim iPad i Android telefon, iako su me neki nagovarali da pređem na iPhone, kako bi tek onda iskoristio puni potencijal iOS-a, no namjerno nisam. I uopće više nisam ni svjestan razlika u OS-u, o tome ni ne razmišljam, sve mi radi super i zadovoljan sam s oba uređaja (sve dok ne dođe tranzicija na novi uređaj, što je u mom slučaju posljednji put na iPadu bilo savršeno i bezbolno, a na Samsungu traumatično i frustrirajuće).

Ali oni koji se ozbiljnije bave snimanjem i video editingom na mobitelu tvrde (argumentirano) da Android nije ni do koljena iPhoneu. Nisam od tih, pa mi to nije bitno, ali to je već dio gdje nije sve do - navike (teza s kojom sam krenuo)...

...
Moj PC  
6 1 hvala 0
16 godina
Stvar navike kako kaže Miro. Ja osobno samo Iphone, probao sam android i nije mi odgovaralo. Tako da mi IOS bolje lezi.
Svako neka si uzme sto mu odgovara i kraj price
Intel 80286
Moj PC  
8 0 hvala 1
14 godina
Boris grozni kaže...
Pixel kaže...
Boris grozni kaže...

Kakvo dokazivanje icega? dva totalno razlicita sustava jedan je ogranicen drugi totalno za experte, isti slucaj kao i ios vs win

A kako uspoređivati iOS i win??? Mislis Mac OS i win?  
Koristio oba, win mi je daleko iza macovog OS za gro stvari.. nekom drugom mozda win, koji voli petljati i trosit vrijeme na sistem umjesto na core posao.. sto ljudi, sto,cudi.

16 godina
Horned Reaer kaže...
Svako neka si uzme sto mu odgovara i kraj price

Tako je. Upravo zato je tema clanka promasena. Jos smjesnije sto je iza paywalla.

Gledam te!
10 godina

Hm, pa uvijek su dobra nova iskustva. Prelazak sa jednog mobilnog OS na drugi je jedno novo iskustvo.

Možda nekoga zanima kakav je to osjećaj, pa će preći na to.

dzg
Moj PC  
3 1 hvala 1
16 godina

Prije dvije godine odlučio sam isprobati MacBook Air jer sam tražio lagan laptop s dobrom baterijom. U početku mi je bilo malo neobično jer sam ga pokušavao koristiti kao Windows, što baš i nije funkcioniralo. Nakon otprilike mjesec dana naviknuo sam se i shvatio da mi Mac zapravo više odgovara od Windowsa. Godinu kasnije kupio sam Mac Mini i postupno izbacio sva ostala računala. Windows sad koristim samo za posao u uredu i doma za gaming i to možda dvaput godišnje po par sati.

Nedavno sam nabavio i iPhone 16 Pro Max koji zadnja dva mjeseca koristim usporedno sa Samsung S24 Plus. Mogu reći da je Appleov ekosustav upravo ono što mi je cijelo vrijeme nedostajalo. Sve radi glatko, uređaji odlično surađuju, a iskustvo korištenja jednostavno je bolje.

12 5 hvala 3
17 godina
Ja jesam pretplatnik, dugogodišnji, ali ovo mi spada u osobni stav na forumu, nikakav premium sadržaj. Toga na webu ima na tone... Držim se Androida i moba srednje klase (koji kupim kad izlazi iz prodaje 🤗) jer nemam para za bacanje i tu Iphone ni ne želi konkurirati, pa prelazak nije samo pitanje 'želje'. Zato i imaju daleko veći profit po uređaju i dok su korisnici to spremni preplatiti - sve ok.
6 godina

Pokajnički čin

Braćo i sestre, priznajem svoje grijehe,trebalo mi je 15 godina da opet u ruci imam našeg gospodina iphona...i to čak ne najnovijeg nego iphone 12 pro...priznajem da nisam iskreno se vratio među jedino pravo stado...nego tražih među krivovjernim android uređajima najbolji polovni i ne nađoh pa uzeh iphone 12 pro(izložbeni sa novom baterijom)

Ispovijedam se vama, braćo, da sagriješih vrlo mnogo mišlju, riječju, djelom i propustom:
moj grijeh, moj grijeh, moj preveliki grijeh.
Zato molim blaženu Jabuku vazda Zelenu, sve iphone i iose, i vas braćo, da se molite za me Odgrizenoj, Jabuci našoj.

Smilovao nam se svemogući Steve Jobs, otpustio nam grijehe naše i priveo nas u apple store kraljestvo.

Amen.

P.S...nečastivi je u mom slučaju jak....pa u stadu budem do 2027 kad izlazi S27 ultra...tada eto mene opet u mučilište zvano android...jedino ako đava samsung nešto ne zasere...u tom slučaju izložbeni iphone 16 pro

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.3.2025 17:18 (HCMAA).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Nakon 60 godina u KC prešao sam u Jehovine svjedoke. Puno sam sretniji nego u KC.

5 0 hvala 2
15 godina

Ja ću sad ipak ići na gejfonćek. Ima sam već android flagshipove, bestbujeve, prošao rootanje, sve. Moje navike na mobu su se svele na surfanje, netbanking, vocap, mail, discord, zavrtim tiktok/ytshorts koji put, bacim neku point n' click avanturu. Tako da mogu priuštit prelazak a i kad mi treba nesto za dev onda moram zicat od zene ili cere ajgonove i macbookove. Sa windowsa deginitivno ne idem, to bogami ne mogu priuštit, no time, no will, minimum benefits. Ali fonćek mogu isprobat, bar ovaj put pa ću vidit. Rootanje mi je super bilo, ali, kakve benefite imam od toga, samo po sebi je zabavno ali samo gubljenje vremena. A inace volim držat na "tvornickim postavkama", kako auto tako i mob, ne zelim ga taknit/modat, bas mi je to fora sad, niti wallpaper ne promjenim :)

Eto, nadam se da cu ga zavolit

Edit: e da, veličina ne veća od običnog iphona/galaxy S, nikakvi pro/plus/max. Sad sam na 6.67 inca i previse je, samo malo manji treba  Moja preferenca, kad ja mogu sa jednom rukom bas sve obavit

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.3.2025 18:55 (KIKI3ooo).

2 0 hvala 0
2 godine

I'm Sorry, Apple - iPhone 30-Day Challenge

*I really,really tried Apple također, ali kad nejde, neide  

Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect - Mark Twain

0 1 hvala 0
16 godina
Miro kaže...

Sve je stvar navike - ja godinama svakodnevno parlelno koristim iPad i Android telefon, iako su me neki nagovarali da pređem na iPhone, kako bi tek onda iskoristio puni potencijal iOS-a, no namjerno nisam. I uopće više nisam ni svjestan razlika u OS-u, o tome ni ne razmišljam, sve mi radi super i zadovoljan sam s oba uređaja (sve dok ne dođe tranzicija na novi uređaj, što je u mom slučaju posljednji put na iPadu bilo savršeno i bezbolno, a na Samsungu traumatično i frustrirajuće).

Ali oni koji se ozbiljnije bave snimanjem i video editingom na mobitelu tvrde (argumentirano) da Android nije ni do koljena iPhoneu. Nisam od tih, pa mi to nije bitno, ali to je već dio gdje nije sve do - navike (teza s kojom sam krenuo)...

Ja isto tako, to mi je najbolja kombinacija iPad + Android mobitel. iPhone bi me previše ograničavao što se tiče korištenja mobitela, a Android tablet mi je uvijek bio loše iskustvo (a kupovao sam najbolje). I pogotovo mi ne paše aspect ratio ekrana, to iPadi imaju puno bolje.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
15 godina
Miro kaže...

Spada među teme koje konkuriraju za objavu u Bugu, a pretplatnicima (svih kategorija) se nudi mogućnost da čitaju takve teme i prije objave u tiskanom izdanju.

Bit će toga sve više...

moram malo prigovoriti toj praksi jer me kao visedesetljetnom pretplatniku buga i mreze uvijek smetalo kad npr nasred mastrukove kolumne u mrezi shvatim da sam sve to vec vidio u njegovim fejsbuk statusima, i ta misao ostane posto se radi o posljednjem clanku u izdanju, nema jos sadrzaja nakon toga koji bi ju zatomilo.

mislim da me na taj nacin odvracate od toga da ostanem pretplatnik, za sto zaista ne razumijem zasto bi radili.

ako vidim clanak na webu, kliknut cu na njega. ako ih procitam nekoliko, 'odusevljenje' tiskanim casopisom sigurno ce se smanjiti. ako postanem ravnodusan prema tiskanom mediju, prestat cu biti pretplatnik. a ako cu morati placati citanje clanaka na webu, onda cu se radje okrenuti drugim portalima van hr koji mi mozda (jos) nisu dragi kao vi, ali su, ruku na srce, bolji, strucniji i sadrzajniji.

15 godina

Valja naglasiti da screen time, opcija kojom se djeci ogranicava upotreba mobitela nikako ne radi dobro. Pun je net nezadovoljnih roditelja koji traze od apple da to popravi. Pocinjem sumnjati da to namjerno rade.

Janko
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
telefon 2 kaže...
Pixel kaže...
Boris grozni kaže...

Vec ti je odgovoreno, ali protupitanje, zasto bi to radio ?

Pretpostavljam da si androidas pa ni ne znas kako je u jabucnom ekosustavu.

Sve sto imam na jednom uredaju, automatski je dostupno na svim ostalim, krenes nesto raditi na jednom dovrsis na drugom.

13 godina

prednost appleovih uredjaja najvise lezi u njihovom ekosistemu. zato ih amerikanci i najvise furaju jer oni vecinom imaju to sve u paketu, laptop, smartwatch, tablet i telefon. sam telefon po sebi nije dovoljan.

I told you that Chelsea were the best team in the world, and tonight we are

3 0 hvala 0
5 godina
KIKI3ooo kaže...

Ja ću sad ipak ići na gejfonćek. Ima sam već android flagshipove, bestbujeve, prošao rootanje, sve. Moje navike na mobu su se svele na surfanje, netbanking, vocap, mail, discord, zavrtim tiktok/ytshorts koji put, bacim neku point n' click avanturu. Tako da mogu priuštit prelazak a i kad mi treba nesto za dev onda moram zicat od zene ili cere ajgonove i macbookove. Sa windowsa deginitivno ne idem, to bogami ne mogu priuštit, no time, no will, minimum benefits. Ali fonćek mogu isprobat, bar ovaj put pa ću vidit. Rootanje mi je super bilo, ali, kakve benefite imam od toga, samo po sebi je zabavno ali samo gubljenje vremena. A inace volim držat na "tvornickim postavkama", kako auto tako i mob, ne zelim ga taknit/modat, bas mi je to fora sad, niti wallpaper ne promjenim :)

Eto, nadam se da cu ga zavolit

Edit: e da, veličina ne veća od običnog iphona/galaxy S, nikakvi pro/plus/max. Sad sam na 6.67 inca i previse je, samo malo manji treba  Moja preferenca, kad ja mogu sa jednom rukom bas sve obavit

A čuj... iz godine u godinu meni se čini da se i taj android sve više i više zaključava... Ja sam bio na androidu od prvog galaxya, pa onda malo iphone  6 (nikako mi se nije svidio)  pa malo winphone, pa opet android i sad od ljeta iPhone jer sa popizdio sa xiaomijem da ne mogu maknut nav tipke tj koristit geste u nekom drugom launcheru. Je, mogu instalirat 2-3 aplikacije koje bi mi to i omogučile - ali ne želim.  Bilo je tu još takvih sitnica koje su me napokon otjerale na ios. ROOT, custom romovi i ostale pizdarije više i nemaju toliko smisla kad onda ne možeš instalirate neke app tipa revolut... 

I sad na iosu, uopće mi se nije promijenio način korištenja telefona, sve je isto samo malo drugačije - neke stvari su možda malo čudne... ali na kraju krajeva svi ti telefoni rade jedno te isto tako da u biti samo ti je skin drugačiji. Npr imao sam si nekakav setup sa nova launcherom kojeg sam koristio godinama i sad odjednom na xiaomiju da bi to nastavio koristiti moram instalirate još kojekave pizdarije. Ne volim držat nešto na telefonu što mi ne treba tako da me je živciralo što ni ne mogu deinstalirate chrome i ostale app - jebiga skupilo se frustracija pa napravio jump i nisam ni osjetio da jesam. Stavio isti wallpaper, priviknuo se koristit ios tipkovnicu, prebacio sve na icloud (koji mi se čini puno bolji nego bilo što drugo na androidima - osim winphone - on je imao isto super integraciju sa skydriveom)i vozi miško..

HAIL TO THE KING, BABY!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice