Ovo je ekološki i održivo!
Atraktivnije od FairPhonea.
Osim po pitanju izmjenjive baterije, teško mi je povjerovati da će i baterija trajati koliko i nadogradnja OS-a.
Osim po pitanju izmjenjive baterije, teško mi je povjerovati da će i baterija trajati koliko i nadogradnja OS-a.
Mislim da je ovo više kao Apple..
Ja sam na P40 PRO sa native googleom, ista stvar nije mi nista preinteresatno, ali evo gledam magic 6 i 7 PRO ali se nećkam
Baterija jos uvijek super, jedino je sranje sto je osto na Androidu 12 i to me brine zbog sigurnosnih zakrpa kojih vise nema
Pa kako vrijeme odmiče tako se novi sigurnosni propusti otkrivaju i mobiteli dobivaju te sigurnosne zakrpe ali naši više ne. Tako da postoji povećanja prijetnja od ransomwarea i malwarea. Ako pokupim neki brutalniji malware ne bi bio sretan sto mi je i aplikacija banke na mobitelu i ostale aplikacije gdje ulazem novac :) Ransomwarea me je manje strah
Pa kako vrijeme odmiče tako se novi sigurnosni propusti otkrivaju i mobiteli dobivaju te sigurnosne zakrpe ali naši više ne. Tako da postoji povećanja prijetnja od ransomwarea i malwarea. Ako pokupim neki brutalniji malware ne bi bio sretan sto mi je i aplikacija banke na mobitelu i ostale aplikacije gdje ulazem novac :) Ransomwarea me je manje strah
sigurnosna zakrpa ne štiti od virusa, malware-a i ransomware-a.. za njih si sam kriv, tj. ti ih sam preuzmeš preuzimanjem sumnjivih datoteka
sigurnosne zakrpe štite od propusta hardware-a i software-a koje netko može iskoristiti da neovlašteno izvrši nešto na tvom uređaju, pri čemu najčešće ubace malware jer onda dalje mogu "sve" što hoće
sigurnosna zakrpa ne štiti od virusa, malware-a i ransomware-a.. za njih si sam kriv, tj. ti ih sam preuzmeš preuzimanjem sumnjivih datoteka
sigurnosne zakrpe štite od propusta hardware-a i software-a koje netko može iskoristiti da neovlašteno izvrši nešto na tvom uređaju, pri čemu najčešće ubace malware jer onda dalje mogu "sve" što hoće
Kako se sigurnosne zakrpe mogu iskoristiti da se nešto napravi neovlašteno? Kako to haker napravi a da nije virus ili malware odnosno zločudni kod ili program?
Evo friškog primjera iz iOS konteksta, ali je dobar primjer problema koji je rješiv jedino updateom operativnog sistema.
Well this is absolutely terrifying: https://www.tomsguide.com/computing/online-security/apple-find-my-hack-turns-any-bluetooth-device-into-a-secret-airtag-what-we-know
Originalno istraživanje: https://cec.gmu.edu/news/2025-02/find-my-hacker-how-apples-network-can-be-potential-tracking-tool