Microsoft ukida podršku za 365 aplikacije na Windo

poruka: 8
|
čitano: 1.625
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Microsoft ukida podršku za 365 aplikacije na Windo".
9 godina

Ucjena! 

Life is jazz. Play it cool.
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
Re: Microsoft ukida podršku za 365 aplikacije na W
Srecom pa postoje alternative.
Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina

Baš na silu guraju w11, ne pitaju nikoga ništa, samo forsiraju svoje. Meni je danas na komp stigla ponuda za nadogradnju na w11, ali komp mi to po njihovim specifikacijama ne podržava, neka pizdarija za sigurnost u BIOS-u, kod mene verzija 1.4, a treba 2.0. Mada i inače sam više volio svoje office aplikacije na mom kompu, ovaj office 365 mi se nikada nije sviđao, preferiram office 2021.

dolazim odmah - Godot
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina

Ja se ne kužim u BIOS toliko...  zar nema neke mogućnosti "flešati" BIOS tako da "fejka" Windowsima kako je TPM 2.0 zapravo prisutan?

0 0 hvala 0
15 godina
Ovo je kraj kaže...

Ja se ne kužim u BIOS toliko...  zar nema neke mogućnosti "flešati" BIOS tako da "fejka" Windowsima kako je TPM 2.0 zapravo prisutan?

to je hardverski feature, moglo bi se vjerojatno emulirati. Mislim da će MS ionako odustati od tog ograničenja kako bi uklonio prepreke za prelazak na Win11.

8 mjeseci

Mislim da će velika večina PC-ova ostati uskraćeno za update na 11 baš zbog tog forsiranja SecureBoota i TPM2, pogotovo oni koji se koriste u uredima itd.

Samim uskraćivanjem sigurnosnih apdejteva tim računalima stvorit će veliku sigurnosnu prijetnju u svim sektorima.

Ne vjerujem da će svi koji sada imaju računalo koje sasvim uredno odrađuje posao mijenjati navedeno zbog prebacivanja na W11, a opet ako to ne učine biti će pod povećalom svakog napada.

Samim time M$ se ogradio i neće biti kriv ako netko nema sigurnosno nadograđen OS.

Katastrofa..

JK
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Ovo je kraj kaže...

TPM nije u BIOSu i nema veze sa BIOSom, njegov zadatak je osiguravanje integriteta boot procesa, cuvanje kriptografskih kljuceva i jos par zadaca koje nemaju veze sa samim OSom i boot procesom. Recimo ako imas kriptirani disk (BitLocker...), TPM cuva kljuceve i omogucuje inicijalnu dekripciju diska i nastavak boot procesa. Korisno u slucaju krađe laptopa recimo.

Do verzije 2.0 nije bas bio toliko siguran ali sa verzijom 2.0 i mogucnosti da se ugradi direktno u cipset ili cak procesor, sigurnost je dosta poboljsana.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Trusted_Platform_Module

2 mjeseca
Minvajl umene u firmi 🤭

5 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice