Iako pretplata na ChatGPT Pro košta 200 dolara na

poruka: 8
|
čitano: 2.008
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Iako pretplata na ChatGPT Pro košta 200 dolara na ".
12 godina

"U raspravi s ostalim tviterašima..."

*ekserima 😄

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2025 7:12 (Great Scott!).

0 0 hvala 0
15 godina

Volio bih da mi netko od tih korisnika objasni što rade. Ljudi su potpuno iracionalni u načinu primjene i odabiru modela? Dan im traje 35 sati? Namjerno filaju kontekst smećem dok ne dođu do max broja tokena? Kako?!

Moj PC  
1 2 hvala 0
15 godina
Re: Iako pretplata na ChatGPT Pro košta 200 dolara

Razvijas app za edit slika i videa, ugradis AI opcije za koje plaćaš ChatGPT API, i ne jašeš ti, nego tvoji korisnici aplikacije. 

The best thing about having a penis is sharing it with people who don't
15 godina
CalvinRi kaže...

Razvijas app za edit slika i videa, ugradis AI opcije za koje plaćaš ChatGPT API, i ne jašeš ti, nego tvoji korisnici aplikacije. 

onda se naplaćuje kroz API (pay per use), a ovo je pretplatni model za pojedinog korisnika. Kruške i jabuke. 

14 godina
Jesam li jedini koji ovaj “pozitivni” PR stunt doživljava kao totalni fail tehnologije u pozadini i čitam ovo na način da im korisnici u osnovi potroše više od 200$ struje. Ja se za te pare
grijem na kalorifer.

1 0 hvala 1
9 godina
exec kaže...
Jesam li jedini koji ovaj “pozitivni” PR stunt doživljava kao totalni fail tehnologije u pozadini i čitam ovo na način da im korisnici u osnovi potroše više od 200$ struje. Ja se za te pare
grijem na kalorifer.

nije samo struja, imaš i amortizaciju opreme, održavanje...

15 godina

Kome treba neka plati i koristi, a kome ne treba,  BYE. 

Kada ti noge postanu slabe, vrijeme počinje da prolazi brže.

0 0 hvala 0
15 godina

Vidim da nekima nije jasan moj post (kao i moje čuđenje)
samo za referencu:
200$ je 20M output tokena na GPT4o ili 3,5M tokena na GPT4o1. 20M tokena je otprilike jedna cijela Britannica.
200$ znači provući 2 puta Rat i mir kroz TTS
200$ znači svaki dan generirati po 60-70 slika u Dalle3HD modelu na najvišoj rezoluciji

Dodatno treniranje modela ("fine tuning") može povisiti troškove, ali tu se tek moraš dobro potruditi da bi došao do 200 dolara troška mjesečno.
Meni se čini da korisnik (a ovdje se ne radi o API ključu kojeg koristi X korisnika već o običnom chat accountu) koji troši $200 ili ima jako puno posla ili je jako besposlen. Ljudi jednostavno zlorabe nešto kad je flat rate ili kad drugi plaćaju. Ako im kažete da je grijanje flat rate termostat će staviti na max i otvoriti prozore. "ja sam to platio!"

Moj PC  
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice