Automatizirano izdavanje kazni za parkiranje u Zag

poruka: 31
|
čitano: 7.157
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Automatizirano izdavanje kazni za parkiranje u Zag".
16 godina

Ovo je koma, treba propisati neki rok da te i kazne policije trebaju stići u roku od par dana, inače nema smisla.

Kad ti kazna doma stigne nakon mjesec dana teško se uopće sjetiti gdje si bio taj dan a dokazati postaje praktično nemoguće (osim ako si baš bio van države ili na nekom službenom putu, nešto što baš ostavlja konkretan trag).

Gledam te!

2 1 hvala 0
3 godine

Bez fotografije vozila, specifikacije, sata i dana na fotografiji, ovo se lako na sudu pobije.

Imat će Tomašević problema i to kakvih.

合氣道
Moj PC  
2 2 hvala 0
12 godina
Re: Automatizirano izdavanje kazni za parkiranje u
A zašto ne bi bilo fotografije? Ne radi sva rješenja kumov mali.
Moj PC  
5 0 hvala 0
14 godina

Opet zeleni aktivisti rješavaju probleme kaznama, jer su očito napravili fenomenalan posao s odvozom otpada?Drugim riječima žele maknuti aute iz grada, umjesto da rade na rješavanju infrastrukture.

Samo po sebi ne bi bio toliki problem da su poradili na javnom prijevozu, a koji je sada u gorem stanju nego kada su preuzeli vlast.

6 6 hvala 0
6 godina

Jednog dana će svi morati napraviti poseban SEPA nalog za prireze i kazne,

I grad će samo po potrebi skidati pare s računa.

Npr. krivo parkiraš, grad skine iznos s računa. /s

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.12.2024 14:07 (gpd).

0 0 hvala 0
17 godina
Hrvoje001 kaže...

Opet zeleni aktivisti rješavaju probleme kaznama, jer su očito napravili fenomenalan posao s odvozom otpada?Drugim riječima žele maknuti aute iz grada, umjesto da rade na rješavanju infrastrukture.

Samo po sebi ne bi bio toliki problem da su poradili na javnom prijevozu, a koji je sada u gorem stanju nego kada su preuzeli vlast.

A kakve točno veze imaju aktivisti s kaznama? Ili kazne s otpadom?

Bi li trebalo maknuti dio automobila, bi. Ima li kakvih brzih rješenja? Nema.

14 godina
Old Iggy kaže...
Hrvoje001 kaže...

Pitaš kakve veze imaju oni koji su uveli ovo, odnosno aktualna gradska vlast???I nisam spomenuo kazne s otpadom nego kako su odradili uvođenje.

I zašto bi trebalo maknuti automobile?Umjesto ovakvih ideja mogli su izgraditi koji parking poput Splita ili poboljšati javni prijevoz, umjesto da su prorijedili vozni red u odnosu na Bandita.Stvarno trebaš biti poseban da budeš gori od Bandića.

12 godina

Komfor je bitan, ne živim na sreću u Zgb ali sam tamo često i gle kad pogledaš malo bolje u većini vozila po jedna osoba, parkirališta bilo gdje prepuna,

bahate vožnje svagdje,da te netko pusti da se prestrojiš ni u ludilu pogotovo kad vidi pločice koje nisu ZG. 

Infrastruktura u užem središtu ne može progutati broj vozila jedino možda da se poruši prvi red zgrada do ulice.

Ograničavanje ulaska u centar grada osobnih vozila poboljšao bi se gradski prijevoz ali onda čekati tramvaj ili bus 10 minuta katastrofa jelda ?

I u mom gradu je problem parkiranje pa je tako i parkiralište pred mojom zgradom naplativo s tim što stanari imaju povlaštrnu pretplatnu cijenu koja vrijedi samo

za tu ulicu ili parkng i opet se dogodi često da dođeš i ne nađeš mjesto jer se radi o centru grada.

A što se tiće opčenito gužve i broja vozila i na autocesti se planira treća traka tako da eto....

2 0 hvala 0
14 godina
Hrvoje001 kaže...
Old Iggy kaže...
Hrvoje001 kaže...

Pitaš kakve veze imaju oni koji su uveli ovo, odnosno aktualna gradska vlast???I nisam spomenuo kazne s otpadom nego kako su odradili uvođenje.

I zašto bi trebalo maknuti automobile?Umjesto ovakvih ideja mogli su izgraditi koji parking poput Splita ili poboljšati javni prijevoz, umjesto da su prorijedili vozni red u odnosu na Bandita.Stvarno trebaš biti poseban da budeš gori od Bandića.

Ma nema dovoljno parkinga u pravu si, treba maksimir pretvorit u jedno veliko parkiralište na istoku, pa onda isto tak zatrpat i zbetonirat jarun na drugoj strani. Po meni bi svatko tko živi manje od 5km od posla trebao ić nekim drugim prijevoznim sredstvom, oćeš bicikl, ak ti je hladno, odi tramvajem/busom. Nemoj mi sad one fore mora dijete odvest u vrtić ovo ono, kad prolazim raskrižjem moram dalekozor uzet da vidim više od jednog čovjeka u autu, a kamo li djecu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.12.2024 14:47 (Hazar).
16 godina

index.hr o istome, ali i s fotografijama.

Pitam se, je li dovoljno naprintati susjedovu registraciju i nalijepiti je preko svoje dok auto stoji na parkingu? 

2 0 hvala 0
13 godina
Ovo je kraj kaže...

Pitam se, je li dovoljno naprintati susjedovu registraciju i nalijepiti je preko svoje dok auto stoji na parkingu? 

Za kazniti tebe kao vlasnika tako 'preregistriranog' vozila je sasvim dovoljno. Kazna? ... sitnica u rasponu od 660 do 1990 eura

Naravno u sudskoj žalbi možeš reći "It Wasn't Me"... i proći kao ovaj iz Požege ...

Općinski sud u Požegi proglasio je 7. 3. 2023. presudom Pp-186/2022-5  krivim  okrivljenika obrtnika jer je dopustio ili omogućio vozaču, dakle drugoj osobi da upravlja teretnim vozilom na kojem stražnja registarska pločica nije bila čitka na način da se na istoj  nalazio sloj blata i prašine! Dakle, ne vozača! Okrivljenik koji je proglašen krivim, nije bio za volanom, čak ni u vozilu! To što je vozač tog vozila u svojstvu svjedoka iskazao da se radilo o mjesecu studenom i da je padala kiša na čitavoj dionici na kojoj je prometovao, nije puno pomoglo! Obrtnik je proglašen krivim i izrečena mu je novčana kazna! Ne čini vam se fer, ta priča i presuda? Nije od značaja subjektivni stav! Zakon propisuje! Pločice moraju biti postavljene tako da se dobro vide i moraju biti čitljive. Pregled odreda za čistoću, očito je neophodan kad su pločice na vozilu u pitanju!

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.12.2024 16:23 (Yuda).
16 godina
Ovo je kraj kaže...

To je još veći problem, jer to onda nije samo prekršaj, nego kazneno djelo.

17 godina
Hrvoje001 kaže...
Old Iggy kaže... 

Aktualna gradska vlast nije uvela nikakve posebno nove kazne, sve je isto kao i prije par desetljeća.

U gradu je prema CVH stvarno broj automobila drastično povećan (i to se samo u gradu već i u bliskim županijama koje gravitiraju Zagrebu). Za ta vozila trebaju ceste i parkinzi kojih nema i ne daju se napraviti preko noći, posebno u širem centru, ali sad je i zatrpana uža periferija - Novi Zagreb, zapadni i istočni dio grada.

Javni prijevoz treba reset, ne poboljšanje. Funkcionira na isti način kao prije par desetljeća, isti broj pruga, tramvajskih i autobusnih linija, a dnevne migracije su se promijenile - dok je nekad centar bio ključan danas je periferni dio bitniji. Malo ljudi radi u centru, danas bi trebalo rješavati gradski prijevoz na nivou prstena, ne zvjezdasto.

15 godina
Svaki dan parkiram po centru te sam u trideset godina vožnje dobio jednu kaznu, jer sam zaboravio produžiti.
Slobodnih mjesta je danas manje nego ikada, tako da podržavam što efikasnije uvođenje reda.
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
Zaporožac kaže...

Bez fotografije vozila, specifikacije, sata i dana na fotografiji, ovo se lako na sudu pobije.

Imat će Tomašević problema i to kakvih.

Nece, tako funkcionira naplata u mnogim drugim gradovima bez problema - godinama vec, tjesite se.

Di2 & EPS FTW!
16 godina
Da srede javni prijevoz tako da je efikasniji, a ne da ujutro cekas tram 15min pa opet dode pun kao cep i onda opet cekas ko budala, ne bi bilo problema s parkingom. Garantiram da bi vise ljudi islo javnim prijevozom. Javni prijevoz je sranje i to govorim za ove linije koje idu preko trga, mogu tek misliti kako je na drugim linijama.
I onda su ljudi revoltirani time pa idu autima, naravno. Pa to sve treba negdje parkirati i tako u krug...
Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein
16 godina
Pero Dinamit kaže...
Da srede javni prijevoz tako da je efikasniji, a ne da ujutro cekas tram 15min pa opet dode pun kao cep i onda opet cekas ko budala, ne bi bilo problema s parkingom. Garantiram da bi vise ljudi islo javnim prijevozom. Javni prijevoz je sranje i to govorim za ove linije koje idu preko trga, mogu tek misliti kako je na drugim linijama.
I onda su ljudi revoltirani time pa idu autima, naravno. Pa to sve treba negdje parkirati i tako u krug...

Jesi li kad na internetu naišao na one galerije slika korištenja nekog predmeta/usluge kroz godine? Najčešće postave sliku novoga i sliku korištenoga.

Fora je vidjeti wear&tear kroz godine.

Ja sam u Zagebu počeo ozbiljnije živjeti taman kad su se kupili prvi niskopodni tramvaji.

Onda sam se odselio i nije me bilo opet dosta godina.

Kad sam se prije par godina vratio, prvo što sam primjetio je da mi sjećanje govori kako su tramvaji "novi i svijetli" dok je mozak imao poteškoća shvatiti da su ti, sada korišteni i izlizani tramvaji, u biti ti isti kojima sam se vozio dok su bili skroz novi.

Cijelo to vrijeme gradonačelnik je bila ista osoba, izlizao se i on, umro čovjek.

20 i kusur godina, u međuvremenu rodio se brat, završio školu evo, sad će i faks. Ja proputovao cijeli svijet.

20 niskopodonih tramvaja je Končar Tomaševiću naplatio 40 milijuna eura bez PDVa.

Proračun Zagreba:

1. 2004 - 0,7 milijardi eura

2. 2014 - 1 milijardi eura

3. 2024 - 2,7 milijardi eura

Znači, ukupno će do 2026 doći još 80 tramvaja, što je 80/4= 20 tramvaja po godini mandata, dok je 142 tramvaja od 2000-2021 - 142/20= 7 tramvaja po godini mandata.

Svi Vi imate "recency bias" u kojem je kriva ili trenutna "Vlast" kriva (nebitno koja i zašto kriva je jer je trenutna), ili se zahtijevaju "promjene" u 3 godine, ali bogtejebo 20 godina je isti čovjek krojio grad po mjeri da samo jedna firma može zadovoljiti natječaj odvoza otpada.

Ja sam prije ohohhohoho godina radio u Knjižari u Bogovićevoj - kad je pao snijeg, pa lopataj terasu, dok eto ti Čistoće i polopatala svima koji su očito, za razliku od mog šefa, platili ono "Dopunsko Čišćenje" u Holdingu.

Znači, ako je efikasnost tramvaja mjerilo, onda se - jer se Bandića biralo 20 godina, trenutnoj Vlasti ne smije prigovoriti dok efikasnost ne padne ispod 7 tramvaja po godini mandata, s time da je i 7 dovoljno za reizbor!

You can fall for chains of silver you can fall for chains of gold You can fall for pretty strangers and the promises they hold
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.12.2024 11:15 (wyks).
16 godina
Nisam iz Zgb, dođem u grad, parkiram, odem do obližnjeg parkirnog automata, i dok vidim zonu i otipkam poruku, prođe auto izda kaznu i blokira plaćanje. Što tada?
2. Neki dan bio u gradu, prvo platio 2× na jednom mjestu, otišao na drugi kraj grada, ista zona, platio još jednom i kad sam htio produžiti - jok, ne može, a ja u državnom uredu čekam da dođem na red i obavim nešto... Što tada? Dva parkirna mjesta kilometrima udaljena. Taj put sam imao sreće pa kontrolor nije prošao.
Uglavnom kad mogu i ne trebam ništa prevesti, do vlaka biciklom, vlakom u Zgb, po gradu bicom i natrag kući vlak-bicikl.🚅🚲
I vremenski i financijski sam na dobitku, da ne govorim koliko sam poštedio živce.😎
Moj PC  
2 0 hvala 0
2 mjeseca
Ujutro platio mobitelom parking. I poslijepodne na drugom kraju grada stao na 45 sekundi na parkirno mjesto ,vraćam se do auta i gospodin već piše kaznu . Njemu na onom uređaju piše da je parking istekao još ujutro i čovjek je radio svoj posao .Zna biti nezgodno plaćanje parkinga mobitelom radi tih stvari.
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.12.2024 23:28 (Sirotanovic).

0 2 hvala 0
6 godina
UniqueBug kaže...
Nisam iz Zgb, dođem u grad, parkiram, odem do obližnjeg parkirnog automata, i dok vidim zonu i otipkam poruku, prođe auto izda kaznu i blokira plaćanje. Što tada?
2. Neki dan bio u gradu, prvo platio 2× na jednom mjestu, otišao na drugi kraj grada, ista zona, platio još jednom i kad sam htio produžiti - jok, ne može, a ja u državnom uredu čekam da dođem na red i obavim nešto... Što tada? Dva parkirna mjesta kilometrima udaljena. Taj put sam imao sreće pa kontrolor nije prošao.
Uglavnom kad mogu i ne trebam ništa prevesti, do vlaka biciklom, vlakom u Zgb, po gradu bicom i natrag kući vlak-bicikl.🚅🚲
I vremenski i financijski sam na dobitku, da ne govorim koliko sam poštedio živce.😎

Sirotanovic kaže...
Ujutro platio mobitelom parking. I poslijepodne na drugom kraju grada stao na 45 sekundi na parkirno mjesto ,vraćam se do auta i gospodin već piše kaznu . Njemu na onom uređaju piše da je parking istekao još ujutro i čovjek je radio svoj posao .Zna biti nezgodno plaćanje parkinga mobitelom radi tih stvari.

Jednom kad sam vozio kroz Zagreb, vidim na panelu pao mi tlak u gumama, isključim se iz prometa, i stanem na parkiralište, idem provjeriti zadnju gumu, kad sam se vratio, kazna je bila već za brisačem.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.12.2024 0:26 (gpd).
10 godina
UniqueBug kaže...
Nisam iz Zgb, dođem u grad, parkiram, odem do obližnjeg parkirnog automata, i dok vidim zonu i otipkam poruku, prođe auto izda kaznu i blokira plaćanje.Što tada?

Jel stvarno misliš da tako funkcionira? Jesi ikad pokušao saznati ili samo trkeljaš kontra?

EDIT: ajd sad da ne ispadne da serem... imaš onih 10-15 minuta buffera pa ti piše kad te opazio prvi put pa onda za 10-15min piše kaznu... bar je tako u ostatku Hr... nije valjda Zg extra?

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.12.2024 0:33 (miki_the_pirat).
15 godina

Ne kuže ljudi da auto sa kamerama može proči dva puta po istom mjestu u razmaku od deset minuta i kazniti one koji su tipkali poruku više od deset minuta....jer je tipkanje poruke jako kompliciran posao i samo su malo stali na kavu i prvi birc.

Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
gpd kaže...
Jednom kad sam vozio kroz Zagreb, vidim na panelu pao mi tlak u gumama, isključim se iz prometa, i stanem na parkiralište, idem provjeriti zadnju gumu, kad sam se vratio, kazna je bila već za brisačem.

Više od deset minuta si gledao u gumu.?, ne razumijem. Od kuda i nakon koliko si se vratio?

2 mjeseca
Nije više godinama pravilo 10 minuta , sad kažnjavaju brže . Tako da pripazite .

1 0 hvala 0
15 godina
Sirotanovic kaže...
Nije više godinama pravilo 10 minuta , sad kažnjavaju brže . Tako da pripazite .

Nema brze sporije, mora biti propisano.

13 godina

Za sva kukanja gore navedena ja imam rješenje : platiš parking i to je to!

Imam prijatelja koji radi kao kontrolor u Sl. Brodu i kumića koji je vozio pauk u istome gradu. Te fore pukla guma, izašao na 50 sekundi... odmah dobio kaznu, ne prolaze!
Kontrolor mora slikati tvoje vozilo kada te uoči, pričekati 10 minuta i onda opet slikati, tek onda kaznu nalijepiti jer je jedino tako kazna valjana!
Isto tako vjerovatno da i to vozilo mora dva puta slikati u razmaku od 10 minuta da bi kazna uopće bila valjana?

Tek kada ti komarac sleti na jaja,shvatiš da se problemi ne rješavaju nasiljem!
Moj PC  
3 1 hvala 0
6 godina

HAK aplikaciju instalirati i plaćanje parkiranja radiš preko nje. Aplikacija pokaže u kojoj si zoni. Na tebi je da samo klikneš i potvrdiše slanje SMS poruke. Ako znaš da ideš u neku državnu službu - očekuješ višesatnog čekanje, doći tramvajem a auto u garažu.

17 godina
Sirotanovic kaže...

Sad se karta mora imati u roku od 5 minuta.

16 godina
Sirotanovic kaže...

Zasto lazes? 45 sekundi? Pa meni treba vise da potrpam stvari u dzep, zategnem rucnu, okrenem kotac kak spada, provjerim jel sve napravljeno kak sam navel i izadjem van, dok zakljucam prosla je vec barem minuta. Nisi mogao u 45 sekundi izac i vratit se do auta. Koji je razlog za laganje?

Parkirao si se i odjurio tko zna kud na tko zna koliko, kad si se vratio lik ti je kaznu pisal, da si ti tih 45s slao poruku za parking nebi dobio kaznu. Kontrolor je morao biti pokraj tvog auta ili unutar 50m i vidio bi te kak si se parkirao, izasao van i kaj sve ne, ti bi njega uocio.

Lazes samog sebe da bi poslao neku poruku? Kome? Zasto?

Linux, Arch Linux.
2 mjeseca
Dorbo @Ante oprosti bilo je možda i 57 sekundi.

Ako već moram objašnjavati , znači ušao sam u ured projektanta da mu samo ostavim papir. Pozdravim i izađem nazad do auta a dečko piše kaznu, projektant Marko otvara prozor i govori mu da sam tek stao , što sam mu i ja govorio . Dečko se opravdava i pokazuje svoj uređaj gdje piše da je parking istekao i da je on već ispisao kaznu i ništa ne može učiniti.

Ante arčeru fulao si bit, bit je kako sms plaćanje može napraviti problem što sam i naveo u poruci . Uopće nije bitno dali je 98 sekundi prošlo ali nije toliko.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice