Dina: Proročanstvo – serija uz koju će vam se učin

poruka: 21
|
čitano: 5.411
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Dina: Proročanstvo – serija uz koju će vam se učin".
16 godina

Neki ljudi bi sjebali i nakovanj.

I thought that I heard you laughing I thought that I heard you sing I think I thought I saw you try But that was just a dream That was just a dream
Moj PC  
4 0 hvala 0
6 godina
Re: Dina: Proročanstvo – serija uz koju će vam se
Ne slazem se, pogledao sam seriju i nije losa. Nije kao film i ima nedostataka, ali definitivno je ok. Ocjena 7.8/10.0

10 1 hvala 1
16 godina
Ocjena 1/10. Valyja izgleda kao moja punica i učiteljica od kčeri. Ne znam koja mi je manje draga.

S druge strane Ragnar je u seriji to mi je odmah bonus.

Zaplakao sam kad Ragnar ubije Valyju naravno u mojoj mašti.
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.12.2024 11:39 (Gajotres).

0 2 hvala 0
16 godina
Od Ragnarovog neoriginalnog psiho performansa je lošija jedino tinejdžerska sapunica mlade princeze i popratnih likova.

3 0 hvala 0
8 godina
Ova recenzija ima veliki problem, a to je sto pokusava smjestiti seriju tamo gdje nije. Fimmel je glumio u Vikinzima koje nisam gledao i sad je problem sto glumi slicnu ulogu tu. Kao sto sam vec rekao, kako nisam gledao Vikinge ne znam kakav je mjegov lik u toj seriji, ali je meni u ovoj prodao lik Desmonda. Zatim se spominju igre prijestolja. U originalnoj Dini Bene Gesserit su uvijek spletkarile iza kulisa i ovdje je to dobro prikazano, ali ovo su njihovi pocetci i jos nisu toliko uspjesne i to je jedina poveznica koju vidim, a nema golotinje na svakom koraku da bi to mogli reci sa sigurnoscu. Da ne duzim, ovakva recenzija me podsjetila na film Evolucija koji je slabo prosao kod kritike jer su ga ocjenjivali kao Istjerivace duhova koji to nije niti pokusavao biti niti je to bio, samo je imao iste ljude u pozadini.
Uostalom HBO je producirao obje serije itako da je moguce da su za neke ljude vizualno slicne serije. Ovo me podsjetilo na to kad se snimao Rogue one da je redatelj koristio identicne objektive kao originalna Star Wars triologija i zato taj film vizualno najvise slici originalnoj triologiji.

Sve u svemu niposto ne bih rekao da je ovo losa serija kako recenzija pokusava reci. Nije najbolja serija ikada, ali nije tako niti losa. Vise je u kategoriji nadprosjecne serije nego ispodprosjecne, a iskreno mislim da je vrijedna gledanja za sve ljubitelje Herbertovog svijeta.

6 1 hvala 1
16 godina

Zato sam napisao Ragnar, glumi identično kao što je glumio Ragnara, identični pokreti, izrazi lica, govor. Čak u Vučijem obrazovanju nije toliko glumio kao Ragnar 

14 godina
Kritika je pretjerano loša, serija u je u odnosu na ono što se danas štanca na streaming platforma sasvim solidna i gledljiva, nije remek djelo, ali onak 7/10. Sa takvim buđetom i ne može se nešto više očekivati. Volio bih ćuti od autora teksta koje su njemu nove serije dobre

3 1 hvala 1
16 godina
moderator
bosingwa kaže...
Kritika je pretjerano loša, serija u je u odnosu na ono što se danas štanca na streaming platforma sasvim solidna i gledljiva, nije remek djelo, ali onak 7/10. Sa takvim buđetom i ne može se nešto više očekivati. Volio bih ćuti od autora teksta koje su njemu nove serije dobre

Na ovo pitanje s kraja komentara lako je dobiti odgovor:

https://www.bug.hr/tv-serije/deset-igranih-serija-u-kojima-smo-najvise-uzivali-u-2024-godini-45828

...
15 godina

Napisano je puno toga u scenariju, zanimljivo je, ali SF kosta astronomske novce za snimiti, i serija jednostavno nije imala dovoljno velik budget, to je ocito. Pa se scene s efektima zamijene scenama s dijalozima i dramom, ali i to je skresano na samo 6 epizoda, pa se jako puno toga zbiva u kratkom vremenu, scene i dijalozi su jako zgusnuti

Gluma je vrlo dobra, dosta mladih glumica je za cistu peticu, pogotovo Dankinja, lik Ynez, buduca Empress, nisu ju slucajno odabrali. Samo sto scene koje su dobile nisu sjajne, sve je zbrzano da se skrati. A rezija je daleko ispod razine Villeneuvea, sigurno bi bila bolja s boljim budgetom. Fimmel glumi takoder odlicno 'bozansko oruzje', nista mu ne fali, odlican antagonist, skroz uvjerljiv, od prve scene. Takoder nisam gledao Vikings, prvi put vidim tog glumca, pa mi je sasvim svejedno kakav je bio prije. Po toj logici recenzenta je samo prvi Di Capriov film bio dobar, smh..

Nije top serija, ali ova recenzija je fakat veci trash od same serije, cisto praznjenje negativnih emocija na balkanski nacin, premda je bandwagon dumb hating i svjetski fenomen

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.12.2024 20:23 (Mischko (R)).

7 1 hvala 0
13 godina

Ne slazem sve s recenzijom niti malo..vrlo solidna serija koju vrlo rado i bez problema gledam..za sad!

AUDIOFIL
Moj PC  
5 0 hvala 0
3 godine
Gajotres kaže...

Zato sam napisao Ragnar, glumi identično kao što je glumio Ragnara, identični pokreti, izrazi lica, govor. Čak u Vučijem obrazovanju nije toliko glumio kao Ragnar 

Glumački mentor mu je Brad Pitt, pa možeš misliti.

Nego, nisam mogao odgledati ni pola prvog filma Dina koliko mi je bio bezličan , spor, jadan, a seriju neću ni pokušati pogledati.

合氣道
8 godina
Gajotres kaže...

Pri pisanju mog osvrta nisam se obazirao na postove drugih forumasa, vec iskljucivo na recenziju. 
Ako je Vucje obrazovanje hrvatski prijevod za Raised by wolves koji sam gledao onda se slazem da njegova gluma je u Dini i tamo drugacija i da je njegov lik drugaciji. 

3 mjeseca
tokyu kaže...
Gajotres kaže...

Pri pisanju mog osvrta nisam se obazirao na postove drugih forumasa, vec iskljucivo na recenziju. 
Ako je Vucje obrazovanje hrvatski prijevod za Raised by wolves koji sam gledao onda se slazem da njegova gluma je u Dini i tamo drugacija i da je njegov lik drugaciji. 

Ono što mi je ostalo upečatljivo je koliko je njegov naglasak sličan onom iz vikinga, iako je tamo kao imao skandinavski naglasak. Da se razumijemo, to mu nije prirodan naglasak s obzirom da je australac. No meni je pasao i sviđa mi se kao glumac.

8 godina

Odlična serija  . Nestrpljivo čekam sljedeću sezonu .

waaagh ;

0 0 hvala 0
15 godina

Skraceno kome se svida cw produkcija svidjeti ce se i ovaj nusproizvod.

Za ostale izbjegavat u sirokom luku.

Mene samo buni kako hbo+dune moze rezultirati necim ovako losim. Nesto je jako ozbiljno poslo po krivom.

p.s. pitanja sta ima bolje slobodno uputiti na google... 

0 0 hvala 0
16 godina

meni je isto solidna serija

procitao sam sve knjige, i volim taj svijet pa mi je dobra serija

nekih 7/10

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina

Skroz ok serija, nije savršena no bolja mi je od pola ispljuvaka danas...ragnar je malo dosadan s konstantnim glumljenjem istih likova doduše.

2 0 hvala 0
16 godina

Pa baš to, serija je ok, što se sve snima danas je serija top. Jedino mi žao Sisterhood of Duneće mi doči na redi za čitanje nikada pa mi je teško i tako usporediti. 

Meni je stvarno najveća mana samo što je Valyja križanac moje punice i učitlejice od starije kćeri. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.12.2024 11:37 (Gajotres).
16 godina
Ja je gledam samo zato što sam pročitao knjige. Inače ne bi ni razumio o čemu se tu radi.
Vjerujem da ima dvi vrste kritičara.
Oni koji nisu pročitali knjige, pa im zato ništa nije jasno i kritiziraju krive stvari - kao autor ove recenzije, koji kritizira "pričanje". Prepričavanje i dijalozi u seriji su mila majka u usporedbi s knjigama.
Druga vrsta kritičara su oni koji su čitali, pa im serija nije dorasla knjigama. U mom slučaju zamjerka je teenage bulshit, razmažena princeza, gym-bro trener, playboy princ - sve ono što bi trebalo privući "modernu publiku" umjesto da služi razvoju priče.

Mislim da budget nije problem.
8 godina

Prophecy se kronološki nastavlja na Sisterhood Briana Herberta .Nema se tu šta uspoređivati

waaagh ;
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2025 15:34 (warhammer).
14 godina
Meni je super. Samo neke epizode bile malo dosadne
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice