Uopce se ne slazem sa clankom. Kako sam imam dionice (kupljene davno) - cijena je jos uvijek jeftina sobzirom na sve sto potencijalno TESLA moze donijeti na trziste.
U obzir treba uzeti "Energy Storage" business od TESLE koji raste svake godine jako + buducnost je u robotima, tako da tek treba vidjeti sto ce se tu desiti.
https://www.latitudemedia.com/news/the-quiet-success-of-teslas-energy-business/
https://stockanalysis.com/stocks/tsla/metrics/gross-margin-by-segment/
Sto se tice automobila to je ono, core business, ali sa vremenom ce mozda biti sve manje i manje.
Naravno da pomaze kada je netko u WH tko ti je "prijatelj" medjutim TESLA ce propasti ako nema dobar proizvod, a za sada ga ima. (Bez obzira koliko ljudi pljuju po TESLA autima, to je vecina ljudi koji ne vozi taj auto i nemaju nikakvih iskustva sa njima iz prve ruke).
Opcenito Hrvati pljuju po svime EV autima, medjutim to je i tako nebitno jer Hrvatska je toliko mala da misljenje u HR - nobody fucking cares.
Slučaj Tesla: Kada politika nadmašuje temelje trži
- poruka: 14
- |
- čitano: 4.087
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
BUG 2017. Cijena Tesline dionice od $25 je prenapuhana
BUG 2020. Cijena Tesline dionice od $150 je balon
BUG 2024. Cijena Tesline dionice od $430 "nadmašuje temelje tržišta"
Jedina razlika je što više nema imena autora u tekstu. Valjda je i sam zaključio da je bolje da piše anonimno :)
Također da nije "Muskove" Tesle tko zna dali bi zaživili EV, tako da je Tesla na tržištu sad kao neka "ikona".
Ajd sad minusi zato što sam "ljubitelj lika i djela Elona" 😍
Dobro treba kritizirati moćnike, tome bi trebali služiti novinari i slični ali kad se konstantno koristi licemjerje. Tipa napada se jedna strana a druga se ne dira to djeluje kao lobiranje u ovim slučaju naftnog lobija (a možda i plaćeno).
Jedina razlika je što više nema imena autora u tekstu. Valjda je i sam zaključio da je bolje da piše anonimno :)
Koja kretenčina je ovaj Hans Dieter Pötsch iz VWa.
Kakvi sindikati, kakvi radnici, kakvo zatvaranje...
Trebao je samo uložiti 277 milijuna eura u AfD, jahati na anti-imigrantskoj politici i ukinuti sve svoje istrage oko Dieselgatea i svega ostaloga.
Lijepo predsjenicu AfDa posjedneš za kancelarku, sebe postaviš za čelnika Abteilung für Regierungseffizienz i lova samo ide!
Kad se netko od novinara ili političara drzne prdnuti samo ih kupiš ko na pijaci:
Tesla nije ni blizu prvog mjesta. Toyota je sama prodala u 2023. cca šest puta više vozila. Mislim da Tesla nije ni u prvih pet.
Jedna stvar je vrijednost dionica, druga proizvodni kapacitet.
Tesla trenutno u zadnjoj godini i kvartalu ima najveci pad doslovno 4x u prodajnim rezultatima, danas je sve nesto u trendu, prenapuhano ljudi ne vide dalje od vlastitog nosa
Tesla nije ni blizu prvog mjesta. Toyota je sama prodala u 2023. cca šest puta više vozila. Mislim da Tesla nije ni u prvih pet.
Vjerojatno misli na prodaju Modela Y, što je vjerojatno do kemijanja sa "prodajama"/"isporukama" što dokazuju i stotine livada i parkirališta po USA na kojima se ostavljaju i Cybertrucki.
copy/paste
Kad već kopiraš svoje besmislice u svaki mogući thread, ne moraš me tagirati s tim spamom, hvala.
copy/paste
Kad već kopiraš svoje besmislice u svaki mogući thread, ne moraš me tagirati s tim spamom, hvala.
Kad ti ne bi pisao hvalospjeve o imbecilu koji je kupnjom najmoćnije države na svijetu "zaradio" "na slobodnom tržištu", ne bi bilo potrebe odgovarati.
Tesla trenutno u zadnjoj godini i kvartalu ima najveci pad doslovno 4x u prodajnim rezultatima, danas je sve nesto u trendu, prenapuhano ljudi ne vide dalje od vlastitog nosa
Ovo uopce nije istina.
https://finance.yahoo.com/news/tesla-q4-deliveries-hit-record-151654986.html
"Tesla Q4 Deliveries to Hit Record, But Stock Impact Likely Minimal: Says Barclays"
Bez da te napadam - da li mi mozes reci od kuda ljudi kao ti citaju / dobivaju te informacija? Koju propaganda se tocno cita?
Vjerojatno misli na prodaju Modela Y, što je vjerojatno do kemijanja sa "prodajama"/"isporukama" što dokazuju i stotine livada i parkirališta po USA na kojima se ostavljaju i Cybertrucki.
Ako imas dokaza da TESLA laze sa autima (prodano etc) to je kaznjivo zakonom.
Znaci to kaj ti imas osjecaj da oni nesto "muljaju" je samo to, osjecaj.
Puno pametniji ljude prate svaki dan sto se desava sa TESLA jer o tome ovise milijarde kapitala necijeg novaca $
copy/paste
Kad ti ne bi pisao hvalospjeve o imbecilu koji je kupnjom najmoćnije države na svijetu "zaradio" "na slobodnom tržištu", ne bi bilo potrebe odgovarati.
Imbecil je imao težak početak vikenda, morao je birati između para i rasističkih fanova, i gle čuda izabrao je da za pare glumi da ipak možda ako se gleda kroz pare da nije rasist, jelte kvarterli riport ne gleda je li 3% profita donio Willam Billiam Clinton iz Amerike, USA, (US) ili tađikistanac preko H1B vize.
Pobjednik je Fri Spič, jer je imbecil odredio da je na kraju dana ipak on, osobno vlasnik slobode govora i da može iste rasističke debile koje je felatirao mjesecima maknuti sa Tvitera jer su ga uvrijedili!
Laž je kad imbecilu kažeš da je/nije dovoljo rasist, i to treba maknuti sa slobode govora da se održi sloboda govora!
a Igor ili Drago, ostali još u jugi, pa im nije dobro
I dalje je istinit i prvi tekst iz 2017. I biti ce istinit i ako teslina dionica dosegne 1000$. U cemu je problem?