Windowsi 11 u verziji 24H2 brže će se nadograđivat

poruka: 5
|
čitano: 1.682
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windowsi 11 u verziji 24H2 brže će se nadograđivat".
16 godina
Windowsi 11 u verziji 24H2 brže će se nadograđivat

I promjenili su malo instalaciju u odnosu na prijašnje Win11, 10...

I naravno, nisam siguran da mi se sviđa što su promjenili 😬.

Imam dvije zamjerke... Prva je da "novi" setup ignorira ei.cfg datoteku. Znači ako imati komp koji je došao sa npr. Win11 Home, i u BIOS-u ima zapisanu tu informaciju setup to automatski povuče i ne pita koju verziju windowsa želite instalirati. To se moglo zaobići sa stavljanjem ei.cfg datoteke sa par linija teksta u sources folder na instalacijskom mediju. Tako bi ili forsirali neku drugu verziju, ili jednostavno forsirali prikaz izbornika za odabir verzije.
E pa sada nula bodova, nakon odabira particije je htio bez pitanja ponovo instalirati Win11 Home...

Druga iritacija mi je i novi ekran za odabir/upravljanje particijama. Sada tamo pokazuje i USB uređaje, znači umjesto SSD/HDD-ova sada su tamo popisane i particije na USB sticku sa kojega instaliramo same windowse pa treba malo više paziti kada se brišu/kreiraju particije za instalaciju 😬.

Srećom, barem za sada, na početku instalacije ima opcija za prebacivanje na "stari" installer gdje i poštuje ei.cfg datoteku pa pita koju verziju instalirati, i gdje prikazuje samo SSD/HDD particije 😅.

Moj PC  
0 0 hvala 1
8 godina
Re: Windowsi 11 u verziji 24H2 brže će se nadograđ
mozda da omoguće da se može zadržat starija verzija ako nesto zajebu u novoj? nesto kao windows restore ali da nije to. Samo da prilikom dizanja pokrenemo stariju verziju, samo taj dio OS-a koji ima veze sa sistemom.

1 0 hvala 0
8 godina
mozda da omoguće da se može zadržat starija verzija ako nesto zajebu u novoj? nesto kao windows restore ali da nije to. Samo da prilikom dizanja pokrenemo stariju verziju, samo taj dio OS-a koji ima veze sa sistemom.

0 0 hvala 0
15 godina
T700 kaže...

.. onak, nešto a ništa.. 'samo'? samo dio osa koji ima veze sa sistemom? os je os, os je sistem.. os je ekšli doslovno operativni sistem i naravno da tad mora imati veze s onim što je (os) ili sa samim sobom :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
9 godina
T700 kaže...

Ja sam stavio sam security update i ne nadograđuje mi na nove verzije.

Nemam nikakve koristi od tih novih verzija, samo probleme mogu dobit

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice